Jump to content
Shipfriends

Χάθηκε φορτηγό πλοίο με τεράστιο φορτίο χρυσού στον Ειρηνικό.


Recommended Posts

Τα ίχνη ενός φορτηγού πλοίου, το οποίο μεταφέρει 700 τόνους μετάλλευμα χρυσού και 9μελές πλήρωμα, χάθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ρωσικές ακτές, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

Το μετάλλευμα που ανήκει στην εταιρεία Polymetal, μεταφερόταν για περαιτέρω επεξεργασία για χρυσό.

Ένα αεροσκάφος και πλοία ερευνούν για τον εντοπισμό του πλοίου Amurskaya κοντά στα νησιά Σαντάρ στη Θάλασσα του Οχότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το πλοίο κατευθυνόταν την Κυριακή στο Οχότσκ όταν έστειλε σήμα κινδύνου.

*Η ειδηση προερχεται απο το ΑΠΕ και αναδημοσιευεται απο το εθνος.

Link to comment
Share on other sites

Τα ξενα sites αναφερουν οτι το πλοιο(που ακομα αγνοειται)ειχε πεσει σε καταιγιδα και οι αρχες θεωρουν ως πιο πιθανη εκδοχη αυτο να βυθιστηκε υστερα απο μετατοπιση φορτιου.

Το Amurskaya ηταν motorship κατασκευης 1973 και επλεε υπο Ρωσικη σημαια.

Εδω καποιες ακομα πληροφοριες για την πορεια του πλοιου και χαρτης με την περιοχη απο την οποια εξεπεμψε το σημα κινδυνου.

Link to comment
Share on other sites

Εχει να πέση καλλιγραφία στην πλώρη και στην πρύμνη του,άλλο πράγμα....

Ιδίως άν προσπαθής να γράψης το όνομα με μπογιά εν μέσω καταιγίδας

Τουλάχιστον ελπίζω ο καπετάνιος του να σκεφτή κανένα πιό εύηχο όνομα :D

ΥΓ.Δέν αποκλείεται βέβαια όντως το πλοίο να βούλιαξε,δυστυχώς-οπότε μακάρι να σώθηκαν τουλάχιστον οι ναυτικοί του.Αλλά με το φορτίο που μετέφερε,οι ψύλλοι μπαίνουν στ'αυτιά μας ευκολώτερα.

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

Τελικα το σεναριο του να τιναξε καποιος την μπανκα στον αερα :P μαλλον μενει στην σφαιρα των εικασιων,καθως σημερα Ρωσικο αεροπλανο που συμμετεχει στις ερευνες εντοπισε εκτεταμενη θαλασσια ρυπανση απο πετρελαιο στο σημειο απ οπου το πλοιο εξεπεμψε sos για τελευταια φορα.

Παντως ολοι λενε οτι η Αμουρσκαγια :D δεν ηταν πλοιο σχεδιασμενο για την μεταφορα τετοιου φορτιου.

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα και στη φωνή της Ρωσίας, ότι οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα. Να πούμε ότι από όσα διαβάζουμε το πλοίο ήταν ΚΑΙ υπερφορτωμένο (και μάλιστα όχι κατά 1-2 τόνους, αλλά κατά 100 [όταν η μέγιστη ποσότητα φορτίου ειναι 600]) ΚΑΙ δεν είχε άδεια από τις υπηρεσίες για το ταξίδι,ΚΑΙ το χτύπησε η κακοκαιρία, ΚΑΙ δεν μπορούσε να μεταφέρει τέτοιο φορτίο. :unsure::(

Edited by kyr1
Link to comment
Share on other sites

Στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στα ρωσικά νησιά Σαντάρσκι, εντοπίστηκε το φορτηγό πλοίο «Amurskaya», που μετέφερε 700 τόνους ορυκτού χρυσού και είχε εξαφανιστεί από τις 28 Οκτωβρίου. Το πλοίο, με 9μελές πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Κιράν με προορισμό το Οχότσκ. Οι δύτες που εντόπισαν το βυθισμένο πλοίο δεν βρήκαν ίχνη των σορών των ναυτικών. Ωστόσο, έρευνα στο εσωτερικό του πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι να εξεταστούν όλες οι παράμετροι ως προς την ασφάλεια του εγχειρήματος. Άγνωστο παραμένει και το τι θα γίνει με το φορτίο του, με την αξία του χρυσού που μετέφερε να υπολογίζεται σε 230.000 δολάρια.

Πηγή: http://www.aniwthoi.net/2012/11/700.html?m=1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...