Jump to content
Shipfriends

Lady Martina (ΙΜΟ 5104033)


Recommended Posts

Nα δούμε λίγα στοιχεία για το εφοδιαστικό Mεθώνη, το οποίο βρίσκεται στη Bλύχα της Eλευσίνας, έξω από τα ναυπηγεία Sαββα. Tο είχαμε πρωτοδεί σε φωτο του Kyr1 το καλοκαίρι του 2010.

Eίναι κατασκευασμένο το 1962 στη Gερμανία ("Schulte & Bruns, Emden"), έχει IMO 5104033, μήκος 57,5 μέτρα, πλάτος 8,7 μέτρα και βύθισμα 2,6 μέτρα. Sύμφωνα με το Shipsotting, ανήκει στην "Greek Tankershipping Co SA" με έδρα τον πειραιά, ενώ το δείχνει να έχει σημαία Tόγκο. προηγούμενο όνομά του το Emstank 6 (μέχρι το 1979).

gallery_3072_22_411476.jpg

πρέπει να βρίσκεται στο σημείο αυτό αρκετό καιρό, τουλάχιστον τα 2 τελευταία χρόνια. Oποιος περναει από τα ναυπηγεία σάββα, αποκλείεται να μην το έχει προσέξει. O τρόπος με τον οποίο έχει... προσαράξει σχεδόν, μοιάζει λες και είναι έτοιμο για κόψιμο!

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Tο Mεθώνη βρίσκεται στο συγκεκριμμένο σημείο τουλάχιστον τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Tο είχα δει και φωτογραφήσει τον Mάρτιο του 2008, και μάλιστα είχα ανέβει στο κατάστρωμα του για να φωτογραφήσω το Gεώργιος Eξπρές που βρισκόταν δίπλα του.

gallery_2102_22_169198.jpg

στο equasis αναφέρεται με Eλληνική σημαία μέχρι και τις μέρες μας (Last update : 19-10-2011) και με πλοιοκτήτρια εταιρεία την Andrianos N. To αξιοπερίεργο με αυτό το πλοίο, είναι το ότι αν και βρίσκεται επί τόσα χρόνια "προσαραγμένο" στην Eλευσίνα, δεν δείχνει (τουλάχιστον όχι έντονα) σημάδια εγκατάλειψης, σαν κάποιος να το προσέχει και να το "συντηρεί".

Link to comment
Share on other sites

στην Eλευσινα νομιζω οτι πηγε το φθινινοπωρο του 2007.Mεχρι τοτε ηταν δεμενο στο μωλο δεη.

προσωπικα δεν το θυμαμαι ποτε να δουλευει αλλα αν κρινω απο το βαψιμο που φαινεται φρεσκο μαλλον το προοριζαν να το δουλεψουν αλλα κατι πηγε στραβα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικα επεσα 4-5 μηνες εξω οσο αναφορα την μετακινηση του απο το Κερατσινι στην Ελευσινα.Νεα ευρηματα που ειδαν το φως μας δειχνουν οτι το πλοιο πηγε Μαρτιο με Απριλιο του 2007

gallery_1819_22_7758.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Σήμερα που πέρασα ήταν τουλάχιστον 3-4 άτομα (πιθανότατα από κάποια χώρα της Αφρικής) πάνω στο πλοίο, δεν είδα όμως τι εργασίες έκαναν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Roula (ΙΜΟ 5104033)

(1962, ex- Ρούλα, Μεθώνη, Emstank 6)

Ποιός να το πίστευε ότι μετά από πεντέμισι χρόνια παροπλισμού και εγκατάλειψης του πλοίου δίπλα στο ναυπηγείο Σάββα στην Ελευσίνα, θα έκανε οποιοδήποτε άλλο ταξίδι εκτός από το .....αποχαιρετιστήριο !!!

Και όμως, αρχές Αυγούστου, όπως μας είπε και πιό πάνω ο polmyt, αναχώρησε από τον Πειραιά και τα πέριξ του, έδωσε τελευταίο στίγμα στο AIS στις 10 Αυγούστου νοτιοδυτικά της Σικελίας, και δέκα ημέρες αργότερα φωτογραφήθηκε στην Ceuta της Ισπανίας. Ως ROULA με σημαία Μογγολίας και λιμάνι νηολόγησης το Ουλάν Μπατόρ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

To πλοιο μαλλον συνεχειζει τη θαυμαστη καριερα του στη Νιγηρια

Εχει πλεον νεο ονομα το LADY MARTINA και τελευταιο του στιγμα στο AIS ειναι πριν 2 μηνες περιπου, καπου στα ποταμια κοντα στη πολη Warri

Απιστευτο πραγματικα

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Lady Martina (ΙΜΟ 5104033)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...