Jump to content
Shipfriends

Αετός (ΙΜΟ 7128784)


Recommended Posts

Γυρω στο 1990-1991 σε ντανα στον προλιμενα σε αυτο που σημερα λεγεται ντοκ Κανέλλου και τοτε ηταν ντοκος υποδοχης φορτιων ξυλειας που μετατρεποταν σε χωρο υποδοχης αυτοκινητων, κυριως Hyundai, υπηρχε ενα πλοιο με το ονομα ΑΕΤΟΣ. Οπως φαινεται και στο Fakta, εχει περασει απο ελληνικη πλοιοκτησια και για καποιους(αρκετους) μηνες εμεινε εκει δεμενο περιμενοντας τη μοιρα του. Αναρωτιεμαι αν εχει κανεις περισσοτερες πληροφοριες για το τι γραμμες εκανε, ποιοι ηταν οι πλοιοκτητες του κλπ. Αν δε υπαρχει και καμια φωτο, θα σφαξω ρεγγα:D

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Nick έχεις όλες τις πληροφορίες που ζητάς στο fakta. Πράγματι ανήκε στην εταρεία Ευγενίδη μαζύ με ένα άλλο οχηματαγωγό το ΛΕΩΝ. Τα δρομολόγια τους ήταν από Βενετία προς λιμάνια της Μέσης Ανατολής. Εκεί που το έβλεπες στον Πειραιά ήταν μάλλον την περίοδο που έψαχναν να το ξεφορτωθούν.

Link to comment
Share on other sites

Ευγενιδης ε? Μαλιστα. Αναφερεται ομως μονο στα δυο πρωτα χρονια και μετα φαινεται αλλαγη ιδιοκτησιας. Τα υπολοιπα μεχρι που πουληθηκε? Παραξενη γραμμη παντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω στη διάθεσή μου κάποια slides με πλοία του Ευγενίδη.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το περίφημο "Αετός" σε μια πολύ ωραία φωτογραφία του στην Βενετία. Επιφυλάσσομαι στους καλούς φίλους Nick και Aris να τα βρω και να τα αναβάσω (τα περισσότερα είναι τα τα ψυγεία του Ευγενίδη με τα ονόματα των νησιών).

Απλά αναφέρω ότι αυτά τα slides τα έβγαλα φωτογραφίζοντας κάποια παλιά κάδρα με φωτογραφίες των πλοίων του Ευγενίδη σε μια αποθήκη στο Κερατσίνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έπειτα από πολύ ψάξιμο βρέθηκε το "Αετός" της "TRANSUEZ", συμφερόντων Ευγενίδη, στη Βενετία. Είναι φωτογραφία ενός κάδρου, το οποίο βρέθηκε τυχαία μπροστά μου κάπου στο Κερατσίνι.

Στον Nick the Greek ευχαριστώντας τον για την πολύ ωραία φωτογραφία του αξεπέραστου "Παναγία Τήνου" στη Μύκονο.

post-360-128326973384_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Το PUERTO EDEN (ex- ΑΕΤΟΣ, BORE VII) είχε κατασκευαστεί το 1972 στην Φινλανδία. Να ξαναπαραθέσουμε το link με τα στοιχεία του από το FAKTA, στα οποία βέβαια είχε αναφερθεί στο ποστ που άνοιξε το θέμα ο Nick the Greek, αλλά που δεν εμφανιζόντουσαν μετά την ζημιά που είχε πάθει το site.

To πλοίο ταξίδευε μέχρι και πρόσφατα για την Navimag Ferries στην νότια Χιλή, στις ίδιες περιοχές και λιμάνια με τα επίσης πρώην "δικά μας" ΔΗΜΟΣ Π, ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ και ΜΥΡΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ. Μόλις πριν τρεις μήνες, τον Ιούνιο που μας πέρασε πουλήθηκε για scrap, κατά "διαβολική" σύμπτωση το ίδιο χρονικό διάστημα που πήγε επίσης για scrap το κατά πέντε χρόνια νεότερο αδερφό του, το ΝΟΤΟΣ.

Status of ship : To Be Broken Up - (since 01-06-2011)

Lloyd's Register - since 01-06-2011 - Withdrawn - Sold for recycling (scrap)

Nα το δούμε σε δύο φωτό από τα φιορδς της Παταγονίας, τον περασμένο Ιανουάριο, και μερικά χρόνια πιό πριν.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...