Jump to content
Shipfriends

Άγιος Χαράλαμπος (ΙΜΟ 7128540)


Recommended Posts

το μεγαλο αυτι του μικρου proud λειτουργησε παλι. η παντοφλα αγιος χαραλαμπος, απο τους βετερανους του ριου που πρεπει να εφτασε την 35ετια φετος, πουληθηκε σε αφρικανικα συμφεροντα σε τιμη scrap*2.

εδω και δυο μηνες ειχε αποδρομολογηθει και βρισκοταν στα αμπελακια. ισως εχει ηδη φυγει, αυτο δεν προλαβα να το ακουσω :D

υπαρχει ζητηση απο την αφρικη για παντοφλες και ηδη αρκετα τετοια σκαρια πανε προς τα κει. η τιμη παιζει εκει που ειπαμε παραπανω. scrap*2.

μια η γεφυρα στο ριο, μια η εξπαλωση των κλειστων ferries σε γραμμες που αλλοτε βασιλευαν οι παντοφλες σε λιγο μονο σαλαλμινα και αρκιτσα θα μεινουν

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Ψάχνοντας Πασχαλιάτικα το αρχείο μου, θυμήθηκα και άλλη μια θρυλική παντόφλα του estrecho. :rolleyes: Και με απογοήτευση διαπίστωσα ότι μόνον ο proud την έχει τιμήσει φωτογραφικώς. Για να δούμε λοιπόν και μια φωτό του ξεχασμένου «Χαράλαμπου», δεμένο στο Ρίο σε ρεπό, αρχές δεκαετίας του 1990, όταν το estrecho έσφυζε από παντόφλες. Συγκρίνοντας με τις μεταγενέστερες φωτό του proud, είναι εμφανής η μετέπειτα μετασκευή της υπερκατασκευής.

gallery_1833_926_16641.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο shipsnostalgia υπάρχουν 2 φωτογραφίες του πλοίου προσαραγμένου στο palm jebel ali. Η πρώτη είναι την ημέρα που βρέθηκε στον κυματοθραύστη (28/11/2007) και η δεύτερη 6 εβδομάδες αργότερα στο ίδιο σημείο. Έχει κοπεί στα δυο κατά δήλωση του φωτογράφου και το μόνο κομμάτι που έχει απομείνει ορατό είναι το πρυμναίο τμήμα (από τη γέφυρα και πίσω). Υπάρχει και σχόλιο ότι ήταν Ιρανικό πλοίο και μετέφερε χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα.

Link to comment
Share on other sites

Ας πάμε μία βόλτα έως την ...gallery του φόρουμ μας :) , για να δούμε αυτές τις δύο φωτό του πλοίου που μας περιέγραψε πιό πάνω ο φίλος enas chiotis.

• Date: Wed, 28 November 2007.

Iranian vessel ran aground at Palm 2 Jebel Ali this morning with a full deck cargo of used cars.

gallery_2102_926_271380.jpg

• Date: Sat, 2 February 2008.

All thats left of her after 6 weeks on the rocks. Bow and Main Deck totally detached and missing.

gallery_2102_926_125138.jpg

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με το μέλος gdynia (Super Moderator) του shipsnostalgia.com, κατόπιν παράκλησης μου (διότι αυτή είναι η σωστή "οδός" και όχι η υποκλοπή), μου επέτρεψε να ανεβάσω στο shipfriends τις δύο φωτό του ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ μετά την προσάραξη του τον Νοέμβριο του 2008. Σας μεταφέρω αυτούσιο το μήνυμα του, στο οποίο μπορούμε να διαβάσουμε εκτός των άλλων και την πληροφορία (η οποία έρχεται βέβαια σε αντίθεση με το σχόλιο του στην πρώτη φωτό) ότι το πλοίο μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα από το Ντουμπάι στο Ιράν, τα οποία μάλιστα και διεσώθησαν.

Hi George

Feel free to utilize photos. She was on route from Dubai to Iran with a cargo of luxury cars which salvaged. She had only been 4 hours out of port when she ran aground.

Rgds Neville (Gdynia)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πλήρης φορτίου, Περήφανος ο αγιος ΧαραλαμΠος σκίζει τα νερά του διάυλου. Πίσω του, το μέλλον στα Πορθμεία έΧει ήδη φτάσει και στο ριο-αντίριο. η ολοκλήρωση της γέφυρας, Που θα αλλάξει το Χάρτη της ΠεριοΧής, αργεί λίγο ακόμη.

post-1854-0-11401700-1327355517_thumb.jp

post-1854-0-73981000-1327355716_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...