Jump to content
Shipfriends

Χωρις καυσιμα οι πλοηγιδες.


Neptune

Recommended Posts

Αντιγραφω απο το seanation.

Τουλαχιστον γραφικα τα οσα συμβαινουν στο μεγαλυτερο λιμανι της χωρας. ΕΛΕΟΣ..

Χωρίς πλοηγούς είναι από το πρωί το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα πλοηγικά σκάφη δεν έχουν καύσιμα να κινηθούν, μιας και η εταιρία πετρελαιοειδών, που προμήθευε με καύσιμα την Πλοηγική Υπηρεσία, διέκοψε την παροχή καυσίμων.

Οι πλοηγοί, που σήμερα το πρωί αρνήθηκαν την επιβίβαση σε ιδιωτικά σκάφη, τόνισαν το επικίνδυνο του επιχειρήματος, επισημαίνοντας την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλοηγική υπηρεσία, στο πιο μεγάλο λιμάνι της χώρας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας "η εταιρία πετρελαιοειδών, με την οποία είχε συνάψει σύμβαση η Νομαρχία Πειραιά, διέκοψε αιφνιδίως την πετρέλευση των πλοηγίδων του Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής υπηρεσιών πλοήγησης".

"Η Νομαρχία Πειραιά", προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, "ύστερα από προφορικές συνεννοήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε την άμεση επίλυση του θέματος ως αρμόδια προς τούτο Υπηρεσία".

Πέρα από την κινητοποίηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο και ζήτησε από τη Νομαρχία Πειραιά να λύσει άμεσα το πρόβλημα αυτό, εντός των επομένων ωρών αναμένεται και παρέμβαση της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, στελέχη της οποίας καυτηρίαζαν το γεγονός ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον έρμαιο καταστάσεων, οι οποίες προ πολλού έχουν ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού

Link to comment
Share on other sites

Στην ανακοίνωση δεν μας είπαν γιατί αιφνιδίως διέκοψαν την παροχή πετρελαιοειδών?:rolleyes:

Μήπως αποκρύπτεται επιμελώς επειδή το γιατί κρύβει κάποια ενοχή?

Μήπως υπάρχουν ετεροχρονισμένες οφειλές στην εν λόγω εταιρία καυσίμων?

Link to comment
Share on other sites

Στην ανακοίνωση δεν μας είπαν γιατί αιφνιδίως διέκοψαν την παροχή πετρελαιοειδών?

Στο Alpha Radio, το πρωί άκουσα ότι πτώχευσε η εταιρία και για αυτό δεν γίνεται παροχή καυσίμων.

Link to comment
Share on other sites

Εταιρία του Μελισσανίδη θα προμηθεύσει με καύσιμα τις πλοηγίδες

Πηγη: THE SEANATION

Αναβρασμός επικρατεί από το πρωί στον πλοηγικό σταθμό του λιμανιού του Πειραιά, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων στις πλοηγίδες.

Όπως είναι γνωστό την ευθύνη για την εξασφάλιση των καυσίμων σε όλα τα μέσα κοινωφελούς χρήσης, δηλαδή των ασθενοφόρων, των νοσοκομείων, των σχολείων, των πλοηγικών σταθμών κτλ, την έχει η Νομαρχία η οποία κάνει κάθε χρόνο τον σχετικό διαγωνισμό.

Φέτος, ο αρμόδιος Διευθυντής Προμηθειών της Νομαρχίας κ. Μαντούβαλος, έκανε πρόσκληση για τον καθιερωμένο διαγωνισμό αλλά δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Υπάρχουν υπόνοιες και θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα, ότι δεν έγινε στο εύρος που θα έπρεπε η γνωστοποίηση του διαγωνισμού, δηλαδή δεν δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, ή σε κάποια sites, ακριβώς για να υπάρξει αυτή η απροθυμία από πλευράς ενδιαφερομένων.

Αποτέλεσμα του άγονου διαγωνισμού, ήταν προκειμένου να μη μείνουν οι υπηρεσίες από καύσιμα να δοθεί παράταση λίγων μηνών στην εταιρία που είχε κερδίσει τον περσινό διαγωνισμό.

Στο λιμάνι όμως εδώ και μήνες ήταν γνωστό ότι η εταιρία αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα και ήταν ζήτημα χρόνου να κλείσει. Και αυτό ακριβώς έγινε.

Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση και άφησε τις πλοηγίδες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία κτλ, χωρίς καύσιμα.

Για να γίνει κατορθωτό να μεταφερθούν οι πλοηγοί στα πλοία που βρίσκονται στην ράδα του Πειραιά, το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να μισθώσει ιδιωτικές ακάτους (λάντζες). Αυτό όμως δεν το δέχτηκαν οι πλοηγοί και δεν πήγαιναν στα πλοία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο στη ράδα.

Αργά το μεσημέρι, ο λιμενάρχης Πειραιά εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει πως όταν δεν υπάρχουν καύσιμα για τις ανάγκες των πλοηγίδων, είναι δυνατόν να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε εταιρία προκειμένου να διασφαλίσει τις ποσότητες καυσίμων που απαιτούνται, προχώρησε σε συμφωνία με εταιρία του Δημήτρη Μελισσανίδη η οποία πρόκειται από νωρίς το απόγευμα να προμηθεύσει με καύσιμα τις πλοηγίδες.

Link to comment
Share on other sites

Καί οι απορίες τού δεξιοκεντροαριστερομεσαίου ψάλτη:

Γιατί "δεν έγινε στο εύρος που θα έπρεπε η γνωστοποίηση του διαγωνισμού, δηλαδή δεν δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, ή σε κάποια sites, ακριβώς για να υπάρξει αυτή η απροθυμία από πλευράς ενδιαφερομένων.";

Μήπως κάποιοι εκ τής Νομαρχίας Πειραιά ήθελαν νά ανατεθή η προμήθεια καυσίμων στην συγκεκριμένη εταιρεία;

(Η οποία πώς καί δέν συμμετείχε στον διαγωνισμό,αφού ώς εκ τής φύσεως τού προϊόντος που εμπορεύεται,θά την ενδιέφερε μιά τέτοια συμμετοχή;Μήπως ήθελε να είναι εξασφαλισμένη οτι θά πάρη τη δουλειά; )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...