Jump to content
Shipfriends

Αλλαγή φρουράς στο ΓΕΝ


Recommended Posts

Αλλαγή φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Το ΚΥΣΕΑ μετά τη συνεδρίαση, το πρωί της Τρίτης, αποφάσισε την τοποθέτηση του μέχρι τώρα διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης υποναυάρχου Γεώργιος Καραμαλίκης στη θέση του απερχόμενου Α/ΓΕΝ αντιναυάρχου Δημήτριου Γούση.

O νέος αρχηγός ΓΕΝ, προάγεται στο βαθμό του αντιναυάρχου. Ο μέχρι σήμερα Α/ΓΕΝ προάγεται στο βαθμό του Ναυάρχου (ε.α.) και του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ.

Όσον αφορά τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Στρατού και Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπήρξαν αλλαγές, καθώς ο διορίσμός τους είναι πρόσφατος: Οι μεν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας και αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης αντίστοιχα ανέλαβαν καθήκοντα μόλις τον περασμένο Αύγουστο, ο δε αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος ανέλαβε καθήκοντα πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο αντιναύαρχος Γ.Καραμαλίκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1953. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1972, από όπου απεφοίτησε τον Ιούλιο του 1976 με τον βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Υπηρέτησε στο Αντιτορπιλικό ΘΥΕΛΛΑ ως Αξιωματικός στο Γραφείο Κυβερνήτη και στο υποβρύχιο ΝΗΡΕΥΣ ως Αξιωματικός Συνεννοήσεως. Επιπλέον, υπηρέτησε ως Ύπαρχος και στη συνέχεια ως Κυβερνήτης στο υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ καθώς και στην φρεγάτα ΗΠΕΙΡΟΣ.

Το ΚΥΣΕΑ τέλος τον επέλεξε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προάγοντάς τον στον βαθμό του αντιναυάρχου.

Το ΚΥΣΕΑ προήγαγε τον τέως πλέον αρχηγό ΓΕΝ στο βαθμό του ναυάρχου (ε.α.) και του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ.

Πηγή:www.in.gr

Link to comment
Share on other sites

Η επιλογή του υποναύαρχου Γεωργιου Καραμαλίκη και πλέον αντινάυαρχου στην θέση του Α/ΓΕΝ και η παράκαμψη των δύο αντιναυαρχων του αρχηγού στόλου Εμμανουήλ Χωριανόπουλου και του διοιυκητή της σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.Ε.Θ.Α) Δημητρίου Κουρκούλη είχε ως αποτέλεσμα την αποστρατεία και των δύο και τον ορισμό νέων αντικαταστατών τους.

Σε αντιναυαρχους προήχθησαν οι υποναυαρχοι Ιωάννης Καραίσκος μέχρι σήμερα Υπαρχηγός στόλου και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης οι οποίοι θα αναπληρώσουν τις θέσης τους.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής του αρχηγείου στόλου θα γίνει αύριο στην Σαλαμίνα παρουσία του νέου Α/ΓΕΝ Γεώργιου Καραμαλίκη και την δευτέρα το πρωί στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα γίνει η τελετή παραλαβής παράδοσης καθηκόντων Α/ΓΕΝ

Επίσης αποστρατεύτηκε και ο υποναύαρχος Νικόλαος Φατούσης μέχρι σήμερα διευθυντής του ΄Β κλάδου ΓΕΕΘΑ και τέως διοικητής του ΚΕ.ΠΟΡΟΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Oι αλλαγές στο Ανώτατο ναυτικό συμβούλιο ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των νέων υποναυάρχων στις ανώτατες οργανικές θέσεις.

Επίσης για όποιον έχει υπηρετήσει τα 3΄τελευταία χρόνια στο Π.Ν και γνωρίζει πρόσωπα να πούμε ότι ο διοικητής του Κ.Ε Παλάσκας,Πλοίαρχος Δημήτριος Παληάτσος:confused: προήχθη στον βαθμό του Αρχιπλοίαρχου και αναλαμβάνει από την Παρασκευή διοικητης της ΝΔΑ (Ναυτική Διοίκηση Αγαίου)

Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ποιά θα είναι στο εξής η χειρότερη μετάθεση:D

Link to comment
Share on other sites

Φανταζομαι παντως η Παλασκα ξαναγινεται τρελά βισματική...

Α ρε Παληάτσε. Πάλι καλά ομως που ειχαμε και αυτον να θυμομαστε κατι

Link to comment
Share on other sites

...Φανταζομαι παντως η Παλασκα ξαναγινεται τρελά βισματική...

Αν και υπηρετήσας επί 28μηνο εις τας τάξεις του Στρατού Ξηράς, αρνηθείς ως άλλος Πέτρος το Πολεμικό Ναυτικό όπου είχα προεπιλεγεί, γνωρίζω ότι το φύλο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως "Παλάσκας" (ΚΕΠΑΛ), δεν αμφισβητήθηκε και κυρίως δεν άλλαξε :eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Κρίσεις είχαμε σήμερα στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.

Για το Π.Ν αποστρατεύτηκαν ο Αντιναύαρχος (Μ) Ευάγγελος Μήτρου, ο Υποναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης μέχρι σήμερα διοικητης ΣΝΔ , ο Υποναύαρχος Δημήτρας Λαινάς,ο Υποναύαρχος(Ο) Μελάξιος Ζαμπετούλας κι ο υποναύαρχος(Ι) Ηλίας Νάστος.

Οι υπόλοιποι που αποτελούς το ΑΝΣ (Ανώτατο ναυτικό συμβούλιο) κρίθηκαν διατηρητέοι.

Αναλυτικά και για τα υπόλοιπα σώματα εδώ

Link to comment
Share on other sites

Ωχχχ και ξανά ωχχχ:o:D

Επίσης σε έκτακτες κρίσεις πλοιάρχων προήχθησαν στον βαθμό του αρχιπλοίαρχου ο πρώην διοικητής του Κ.Ε ΠΟΡΟΣ ο εξαιρετικός Νικόλαος Ηλίας κι ο νυν Δημοσθένης Φανουργιάκης.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 13 years later...
On 3/13/2008 at 2:16 PM, Σιμιτζο said:

Πραγματικά η ΝΔΑ θα ειναι η πιο δύσκολη μετάθεση στο ΠΝ πλέον για μόνιμους+κληρωτούς...

Μετά από αρκετά χρόνια το βλέπω αυτό . Ήμουν ΥΦΑΡ το 2010 όταν ήταν  ο Παληατσος ΝΔΑ .Εκτός ότι έπαιζαν 1-1 όταν οι υπολοιποι ήταν 1-2 στη χειρότερη , έφευγαν και αργά το απόγευμα … Όλοι πηγμένοι ήταν .

 

Τώρα κατεβαίνει και υποψήφιος με τη Κοινωνία Αξιών του επίσης απόστρατου Στέλιου Φενεκου (και ιδρυθεισας από τον Δημήτρη Μπουραντα)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...