Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

γυμνασιο εγκαταλειψης πλοιου πρεπει να εκανε γυρω στις 12 το πρωι στο νεο λιμανι, ενα εκ των Hellenic Spirit, Superfast II & Eurocargo Livorno. Aκουσα το ηχητικο σημα (7 βραχεις ενας μακρος συριγμος), αλλα δεν ειχα οπτικη επαφη για να καταλαβω ποιο ηταν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

λογω των μετρων ασφαλειας για τα νατοϊκα πλοια, τα αυτοκινητα για το επτανησος περιμεναν στην αγιου νικολαου διπλα στο ionian queen και τα αφησαν να πανε προς το 10 περιπου στα μισα της εκφορτωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

στο παλιο λιμανι (με τα ματακια μου): το superfast XI στο 14 απο τη δευτερα (προγραμματισμενη διανυκτερευση χτες, απεργια σημερα και το superfast II στο 11 (φουνταρισμενο) λογω απεργιας. και το queen εννοειται

στο νεο λιμανι (με τα ματια των αλλων): τα grimaldoπλοια cruise olympia και battlestar :P florencia.

Link to comment
Share on other sites

Σε λίγες ώρες στο λιμάνι της Πάτρας (προφανώς το παλιό) το ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer, το οποίο απο Δευτέρα ξεκινά στο Ιόνιο ερευνες για υδρογον-άνθρακες (ο θησαυρός- ψευτης να βγώ -). Αγαπητέ proud ionian αναλαμβάνεις να μας ενημερώσεις και να μας δείξεις -με τα ματακια σου- προσωπα & πράγματα "...για το σημαντικό αυτό γεγονός της αφιξης του πλοίου που σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας, που..." φανταστικό απόσπασμα απο λόγο που θα ειπωθεί απο επίσημα χείλη καθώς αυριο εκτός του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας θα καταπλευσουν (!) και (αν)αρμόδια στελέχη της συν-κυβέρνησης.

Link to comment
Share on other sites

ολη μερα υπηρχε κινητικοτητα γυρω απο το πλοιο. εδινε slops και σκουπιδια, πηρε bunkers και στορια και βεβαιως βεβαιως ηρθαν οι διαφοροι γυρολογοι για τις φωτο.

ειναι οντως εντυπωσιακο και πρωτογνωρο

τα ειπε και με το coraggio :)

gallery_1817_492_248416.jpg

Link to comment
Share on other sites

πήγε στην Πάτρα.

αλλαγη φρουρας απο τα παραπανω. το nordic explorer εχει φυγει (ειναι ηδη μεταξυ κεφαλονιας και ζακυνθου) και το γλυκοφιλουσαΙΙΙ στο 11 του παλιου λιμανιου (οχι ακριβως γωνια, δεμενο αριστερα της ραμπας) και θεοσβηστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

πολυ εντονους δυτικους ανεμους εχουμε απο το πρωι 12.30-13.00 που περασα με το αυτοκινητο παραλιακα, τα κυματα καβαλαγαν τον κυματοθραυστη σε παλιο και νεο λιμανι, ενω απο οτι μου ειπαν στη μαρινα εγιαν ζημιες και λυθηκαν σκαφη, ενω στο φαρο και το θεατρακι το νερο εσκαγε στα τζαμια των δυο Cafe.

απορω πως αφησαν τον καλβο να φυγει, δεν θα μασαει φαινεται με τον καιρο στη μασκα.

ΥΓ: το The Best λεει οτι ειχε και ενα θεματακι το sorrento, αλλα στο AIS φαινεται δεμενο τωρα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

τις τελευταιες μερες ειναι δεμενο στο 9 του παλιου λιμανιου το γλυκοφιλουσσα ΙΙΙ. ειναι διπλα στο queen και ορατο απο την οδο κολοκοτρωνη.

σημερα ο αγριος καλβαρος πρεπει να εδεσε με τη δευτερη. μια παρα δεκα οτι ειχε αρχισει να ξεφορτωνει. εβγαλε και πηρε πολυ πραγμα. παρα πολλα ΙΧ περιμεναν να μπουν και ουρα ο κοσμος στα εκδοτηρια. τυχεροι οσοι θα ταξιδεψουν σημερα.

ωρα εικονα στο παλιο λιμανι ειχαμε απο το βραδυ της τεταρτης και για 24 ωρες. forza & coraggio δεμενα στο 14 και το 16 αντιστοιχα

Link to comment
Share on other sites

Europalink, Superfast II και Sorrento στο νέο λιμάνι. Άγιος Γεώργιος, Superfast I, Ionian Queen και Superfast XI στο παλιό, ενώ το δεξαμενόπλοιο Ocean Princess Ι στη ράδα. Το Forza, που έφτασε χθες με καθυστέρηση λόγω ομίχλης στη Βενετία και δεν πραγματοποίησε το επόμενο δρομολόγιο (υποθέτω λόγω Χριστουγέννων), έχει κάποιο πρόβλημα με το ΑΙS και δεν εμφανίζεται από προχθές; Στο 16 είναι;

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

κατα τις 17.30, την ωρα που το sfVI εφευγε απο το νοτιο λιμανι, το sfXI εβγαινε απο τη βορεια του παλιου λιμανιου (ηταν στο 14) για να μεθορμισει στη θεση του VI. ηταν εντυπωσιακο, θεαμα αλλα ο φωτισμος (κοντρα ηλιος) και ο καιρος (θαμπη ατμοσφαιρα λογω υγρασιας) δεν φωτογραφιση.

 

το product tanker εχει δεσει στο 16 με την πλωρη προς την πατρα και σημερα το απογευμα υπηρχε κινητικοτητα γυρω του.

forza &... πρωην forza παραμενουν σε 11 και 4 αντιστοιχως.

 

απο οτι ειδα στο AIS ο αγριος καλβαρος εδεσε 10 ραμπα σημερις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ετοιμη η αριστερη (νοτια) πλευρα της αγιου νικολαου για τον εορτασμο των θεοφανειων

 

τα ρυμουλκα εχουν φυγει (ακομη και το αχιλλεας μετακινηθηκε στο 9), ενω εχουν τοποθετηθει και μετακινουμενα κιγκληδωματα.

 

το queen δεν μετακινηθηκε B)

 

μην απορειτε.

 

το μακρυνο 1989, ηταν δεμενο για χειμωνα στην αγιου νικολαου (εκει που τωρα ειναι το queen), το europa II (το μετεπειτα saturnus).

 

ο τοτε μητροπολιτης θεωρησε αδιανοητο οτι κατεβαινοντας την αγιου νικολαου θα επρεπε να στριψει αριστερα για να αγιασει τα υδατα και οχι δεξια. ετσι με εντολη του λιμεναρχειου το πλοιο μετακινηθηκε για δυο μερες στη θεση 1 και μετα επανηλθε για να συνεχισει την ακινησια του στην αγιου νικολαου.

 

φανταστειτε ποσους... αγιασμους εκανε το πληρωμα. το βαπορι ηταν δεμενο και κοντρα δεμενο, φουνταρισμενη η δεξια και η καδενα της αριστερης δεμενη στη δεστρα. ολα αυτα επρεπε να ξεγινουν και να ξαναγινουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

στο παλιο λιμανι σημερα, το XI κατεβαζε (ή μαλλον ξαναεβαζε) σωστικα και ΜΕS στο 13 (μετα πηγε νεο λιμανι), το γλυκοφιλουσσα ΙΙΙ εκανε εργασιες με φλογα (ανοιγε τρυπες στα παραπετα και στις μπαντες), το mon amour :D , ξεφορτωνε στο 16.

 

το ιονις ηρθε με κανα δεκαλεπτο καθυστερα, λογω ψηλωματος. απο νοτια για το 9 κανοντας δεξιοστροφη μανουβρα επ'αγκυρα.

 

δωρακι δυο ομοιες φωτο που απεχουν 8 χρονια ;)

 

gallery_1817_713_553407.jpg

 

1_proud_ionian_kefalonia_sf_patra__ar_fr

 

το γλαρονι στη δεξια αγκυρα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το... αδιαχώρητο στην Πάτρα με Catania, Superfast I, Cruise Europa, Hellenic Spirit στο νέο τμήμα και Forza, Superfast II, Ionian Queen και Superfast XI στο παλιό, το Sorrento στην ράδα ενώ το Europalink καταπλέει αυτή την ώρα επίσης στο παλιό.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Το Europalink Έκανε αποτυχημένη προσπάθεια να δέσει στο 13 ώστε να αποβιβασει και τώρα το Forza ελευθέρωσε τo 16 και δένει στο 11.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...