Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

αποψε γυρω στις 8 ειχαμε τρεις σερι αφιξεις. πρωτο το λευκα ορη απο βορεια (μπηκε κατα τις 07.45) για το 4, δευτερος ο ικαρος (παλι απο βορεια) για το 11 και τελευταιο (αφου περιμενε και λιγο) το επτανησος απο νοτια, για το 9 (εδεσε κατα τις 20.25).

επισης το κρητη Ι στο 16 και το ευρωπη στο 14 για υπνο

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

patras roundup απο το αυτοκινητο σημερα το απογευμα. λιγο μετα τις 17.30 το olympia palace στο 14, superfast V (για μπαρι) στο 11, leone sth (μαλλον το 1) στο 10 και ο ερωτοκριτοςΤ εφευγε απο το 4, για βορεια παρακαλω, με τη με τη βοηθεια του ρυμουλκου Hermes του Τσαβλιρη.

κλασικη μανουβρα ερωτοκριτου. οπως εχουμε πει και παραπισω, μονοτιμονος με τουμπαριστες μηχανες και αδυναμο bow, παντα θελει βοηθεια στα δυσκολα, ειδικα σε κατι περιπτωσεις σαν και αποψε που επρεπε να γυρισει με τον αερα αντιθετα.

επισης απο χτες βραδυ ηταν το marin για διανυκτερευση στο 10 ραμπα, ενω το sfXII (ancona ηταν στο 14). α, στο 15 & το 16 ειναι η δραγα και σκαβει.

το επτανησος το μεσημερι ηταν στο 9. σημερα εχει μονο ενα δρομολογιο. ευκαιρια για ξεκουραση. μια το απαγορευτικο, μια το τροχαιο, εκαναν δυο ολονυχτιες αυτην την εβδομαδα.

Link to comment
Share on other sites

ξεχασα χτες να αναφερω οτι στο 5-6 (αγιου νικολαου) ηταν δεμενο ενα μικρο μπλε γιωτ ονοματι Αρτεμις. Τωρα γιωτ ηταν, επιβατηγο ημερας δεν ξερω και απο το αμαξι ηταν δυσκολο να καταλαβω. Μπλε χρωμα και παλιας κοπης το σχεδιο του. ηταν και σημερα το μεσημερι εκει.

Link to comment
Share on other sites

μικρο κρουαζιεροπλοιο ειναι το ARTEMIS, με σημαια μαλτας. στην τσιμινιερα λεει overeseas adventure travel. απο τα φινιστρινια που ειδα τα σαλονια του εχουν πολυ ξυλο και αγγλικο στυλ.

φωτο δεν εχει:D.

Link to comment
Share on other sites

σημερα στις 11.30 το επτανησος και το ελλη τ φερμαριζαν τους καβους τους στο 9 και το 3 αντιστοιχα, εχοντας φτασει σχεδον μαζι πριν λιγη ωρα, απο νοτια. την ιδια ωρα το superfast XI μανουβραριζε στην κεντρικη λεκανη για το 11. κανενα 10 λεπτο μετα το superfast VI εμπαινε απο νοτια για το 14. ο λογος που δεν μπηκε απο βορεια ειναι η παρουσια της δραγας εκει. στις 4 το απογευμα στη θεση του sfXI ηταν το Olympia Palace και στο 13 μεση ειχε ερθει το Ionian Queen.

Στο 4 ηταν ο Σοφοκλης. Τις προηγουμενες μερες και τα αλλα 2 βενετσιανικα της ΑΝΕΚ ειχαν δεσει στο 4. την παρασκευη το κρητη ΙΙ και την πεμπτη το κρητη Ι. τα κρητη πολυ σπανια να δεσουν στο 4. επι το πλειστον δενουν σε καποια απο τις ραμπες του 13. λογω του σχηματος τους στην ισαλο και λιγο πανω, δεν "κολλανε" στο ντοκο και παντα φουνταρουν και στην ουσια κρατιωνται στην αγκυρα. την πεμπτη το ελλη ειχε φουνταρει πανω απο την αγκυρα του κρητη Ι. βεβαια προβλημα δεν υπηρξε (ειδα την αναχωρηση του ελλη) αφου το ελλη Τ ηρθε αρκετα μετα το κρητη και εφυγε πολυ νωριτερα και ειχε φουνταρει αρκετα κλειδια. στην ουσια η καδενες του μεσα στο νερο απειχαν αρκετα απο τη δεξια του κρητη.

την πεμπτη βεβαια ειχαμε και μια ωραια μανουβρα αναχωρησης του olympia palace. ειχε διανυκτερευσει στο 7-8 και εφυγε απο νοτια, με μια γρηγορη μανουβρα "γυρω" απο το κεφαλι της αγιου νικολαου.

Link to comment
Share on other sites

αρκετο πραμα σημερις (06/02/08). το roro ναυπλιο το πρωι ηταν στη ραδα και καποια στιγμη το μεσημερι μπηκε μεσα και πρυμνιοδετησε στο 1. στη θεση του στη ραδα το απογευμα ηταν ενα ρωσσικο volgosth.

στο 13, ειναι απο χτες (05/2) το product tanker Hannibal III. το ομοσταυλο του το ειχαμε δει λιγους μηνες νωριτερα στην ιδια θεση.

στο 10 ειναι το coaster DAINA και ξεφορτωνε μεχρι αργα, ενω το 16 ειναι πιασμενο απο τη δραγα που σκαβει ακομη. μεχρι το απογευμα στο 16 (προς το κεφαλι που δεν εμποδαγε η δραγα), ηταν δεμενο ενα general motorshipακι. δυστυχως δενκαταφερα να δω απο κοντα το ονομα του.

απο ferries τωρα τα γνωστα. elli t στο 3, hellenic spirit στο 4 απο διανυκτερευση. 17.20 περνουσε τη βορεια. εχασα δυστυχως ολη τη μανουβρα να βγει απο το 4 και να γυρισει προς βορεια, με το Ελλη Τ και το Ναυπλιο φουνταρισμενα μπροστα του. το olympia palace το μεσημερι εδεσε στο 7-8 για διανυκτερευση. το επτανησος το πρωι στο 9 και το βραδυ στο 4. και τις 2 φορες ηρθε και εφυγε στην ωρα του.

απο τα κοκκινα τωρα, στο sfvi ηταν στο 11 και το sfxii (ancona) εδεσε στο 14. στο 14 ηταν το πρωι το αριαδνη. μεταξυ 9 & 11.30 βγηκε στη ραδα, για μα αδειασει η θεση για το κοκκινο. οταν το XII εφυγε, ξαναπηγε στο 14, οπου το ειδα δεμενο κατα τις 17.00

last, but not least το επιβλητικο και θηρειωδες:):P marin, πρυμνιοδετημενο στ 15 μεση.

Link to comment
Share on other sites

αδερφε για το hannibal δεν επιμενω. 3 φορες μεσα στη μερα περασα με αμαξι απο το λιμανι, και το βραδυ ημουν στο θεατρακι κανενα 2ωρο. το νουμερο το ειδα φευγαλεα αλλα μου εμεινε το ΙΙΙ. θυμομουν οτι ειχε ερθει το ΙΙ και εκανα και την κακια σκεψη (τοσο καλο ηταν που πηραν και το αδερφο; :D ). εννοειται πως, ψαχνοντας τωρα, ειδα οτι δεν υπαρχει ΙΙΙ στο στολο της GMT

το μοτορσιπακι (που δε ειδα το ονομα) ηταν χρωματος χακι/πρασινο και ηταν δεμενο στο κεφαλι του 16 (προς τη βορεια).

το DAINA ηταν οριακα στο 10. για να μην κλεσει η πλωρη του τη ραμπα (οπου εδεσε το queen) η πρυμη του ηταν αρκετα πισω, οριακα με το ομορφοπαιδο

Link to comment
Share on other sites

o hannibal the canibal βγηκε στη ραδα καποια στιγμη νωρις το πρωι και παρεμενε εκει τουλαχιστον μεχρι τις 20.30 που το ειδα τελευταια φορα. το ro ro ναυπλιο σημερα δεν ηταν εδω. δεν ξερω ποτε εφυγε. για το μαριν τα ειπαμε.:D

τωρα απο τα υπολοιπα. το superfast V στο 14, το κρητη Ι 13 μεση, ο ερωτοκριτος στο 4, το olympia απο διανυκτερευση στο 7-8, το ευρωπη για διανυκτερευση στο 11.

το βραδυ λιγο πριν τις 20.00, ο ικαρος ξεφορτωνε στο 4, το επτανησος ηρθε απο νοτια για το 9 και εκανε μανουβρα μπροστα απο την πλωρη του σοφοκλη που ηταν στο 10 ραμπα και επερνε καυσιμα. 20.10 εδεσε το επτανησος και εφυγε 20.35 (απο βορεια), παροτι ειχε αρκετα φορτηγα. οι 2 καταπελτες βοηθανε πολυ στο γρηγορο turnaround. 20.20 ελυσε και ο σοφοκλης, που ειχε παρει τις αγκυρες λιγο νωριτερα, (πειραιωτικα κολπα που δεν τα πολυκανουν απο εδω:D) και εφυγε απο νοτια.

Link to comment
Share on other sites

του αερα το καγκελο γινοταν στο λιμανι σημερα (απο χτες για την ακριβεια).

το επτανησος σφιχτοδεμενο στο 9 απο χτες το μεσημερι, εφυγε σημερα στις 18.00.

γυρω στις 12 εφτασε το sfXII απο αγκωνα. αφιξη επο βορεια για το 11 και πολυ δυσκολη μανουβρα, με τους ανεμους να το "χτιζουν" προς τον κυματοθραυστη.. το βαπορι φουνταρε τη δεξια και γυρισε επ αγκυρα, με τα προπελακια για αρκετη ωρα να δουλευουν αντιθετα απο τη μανοβρα για να "κοντραρουν" τον αερα. το ρκ πατρευς ηταν stand by, αλλα δε χρειαστηκε να παρεμβει. το βαπορι εριξε καταπελτη 20 λεπτα μετα αφοτου περασε τη βορεια.

αμεσως μετα μπηκε και το sfV για το 14 και εκανε τη μανουβρα μεσα στο λιμανι "στη βορεια λεκανη". ο ερωτοκριτος ηρθε αργοτερα (δεν ειδα την αφιξη του) και πηγε στο 16. το olympia palace ηρθε κατα τις 16.00 και πηγε στο 4. ηταν η μονη θεση απο τις ελευθερες, που ειχε τη λιγοτερη εκθεση σε κινδυνο.

στο 10 ηταν και ενα ολλανδικο coaster, το vasadiep. στο υποστεγο του 10 λογω αερα ειχαν "ανοιξει" καποιες ντανες με ξυλεια.

το καλυτερο για το τελος. το hannibal IIεφαγε ολα τα μποφωρ στη ραδα.

Link to comment
Share on other sites

σημερα η κατασταση δεν εχει καμια σχεση με το τελευταιο 48ωρο. ο αερας επεσε, ο ουρανος καθαρισε και μας εμεινε το κρυο (καιρος για πλοιο:D).

πρωτο μπηκε απο βορεια το superfast XI και ειχε δεσει 11.30 στο 11. (πολλα 11:D), καπακι απο νοτια το επτανησος για το 9. 11.45 ηταν δεμενο. μικροκαθυστερηση, δεδομενου οτι ηταν η πρωτη αφιξη στην πατρα εδω και 2 μερες. (και προτελευταια για φετος;)).

την ιδια ωρα παλι απο νοτια μπηκε το ΕΛΛΗ Τ εκανε τη μανουβρα του και εδεσε στο 3.

τελευταιο απο το πρωινο γκρουπ το superfastVI. μπηκε στις 12 απο βορεια και πηγε στο 14 κανοντας αριστερη στροφη μεσα στη βορεια λεκανη.

Link to comment
Share on other sites

να συμπληρωσω οτι το king εφυγε απο νοτια στις 17.45, ενω την ιδια στιγμη "ανοιγε " και ο ερωτοκριτος, με το ρυμουλκο ερμης του τσαβλιρη να βοηθα στην πλωρη.

το sfv που βλεπουμε απο το voyager, ηταν στο 14, το olympia palace στο 11 και το ικαρος στο 16. στο 13 ηταν η δραγα και εσκαβε.

το βραδυ το επτανησος εδεσε λιγο μετα τις 20.00 ξεφορτωσε, αλλα μεχρι τις 21.00 ηταν ακομη στο 4, ετοιμο να αναχωρησει για το μεγαλο λιμανι. καποιοι ανθρωποι του πρακτορειου και του πληρωματος ηταν στη ραμπα και αν ειδα καλα το βαπορι επαιρνε νερο.

το κεφαλονια εφυγε κανονικα στην ωρα του απο βορεια.

α μην το ξεχασω, ο hannibal o IIος ειναι ακομη στη ραδα. οχι εξω απο τον κυματοθραυστη, αλλα εξω απο το νεο λιμανι πλεον

Link to comment
Share on other sites

superfast xII απεργει στο 14, superfast V, απεργει στο 11, olympia palace διανυκτερευει στο 7-8, ερωτοκριτος απεργει στο 4, ionian king απεργει στο 5-6, αριαδνη στο 16 (απεργει δεν απεργει, δεν το πολυεπιρρεαζει).

τα αλλα δυο κοκκινα sfXI & sfVI απεργουν σε ancona & bari αντιστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

superfast xII απεργει στο 14, superfast V, απεργει στο 11, olympia palace διανυκτερευει στο 7-8, ερωτοκριτος απεργει στο 4, ionian king απεργει στο 5-6, αριαδνη στο 16 (απεργει δεν απεργει, δεν το πολυεπιρρεαζει).

τα αλλα δυο κοκκινα sfXI & sfVI απεργουν σε ancona & bari αντιστοιχα.

Παέμορφο το λιμάνι απόψε με τόσα πλοία βραδιάτικα (σπάνιο δλδ φαινόμενο), κι ειδικά με τα φτερά των Superast φωταγωγημένα...

Link to comment
Share on other sites

πολλα μοτορσιπακια ειχαμε τις τελευταιες μερες στην πατρα. το σαββατο (16/2) το μεσημερι ειχαμε: στο κεφαλι του γαλλικου μωλου (γουναρη), το αραβικων συμφεροντων με σημαια Β.Κορεας, Lady Noura. Στην αλλη ακρη, στο 17, ηταν το, λιβανεζικων συμφεροντων με σημαια καμποτζης Geni II. στο 9 το αναλογων προσοντων afro star. Στο 18 υπηρχε ενα ακομη επιπεδου Noura και στο 15 ενα κονταδερφο του GENI II με το ονομα EZMET ALLAH (με επιφυλαξη το πρωτο συνθετικο). τωρα πολλα πλοια ψιλοαραβικων συμφεροντων με σημαιες κουκουρουκου, δεν ειναι και οτι καλυτερο.:P

το afrostar παρεμενε μεχρι τη δευτερα στην αυτην θεση, ενω το GENI Και ο... ALLAH ηταν σιγουρα κυριακη βραδυ.

το σαββατο ο ερωτοκριτος ηταν στο 7-8 και εκρυβε το afro star. το kefalonia ηταν στο 4 και εφυγε απο νοτια και ετσι δυσκολεψε το shipspotting. απο ferries εκτος απο τον ερωτοκριτο ειχαμε το sfV που ηρθε απο βορεια για το 11 και μανουβραρε μπροστα απο τον ερωτοκριτο. το sfXII στο 14 (οπου λογικα θα πηγε το απογευμα το ολυμπια).

κυριακη (17/2) βραδυ, το κεφαλονια εδεσε στο 11, ενω στο 4 ηταν τα λευκα ορη.

τη δευτερα (18/2) το μεσημερι, ειχαμε ερωτοκριτο στο 4 (ηρθε μετα τις 8), κεφαλονια στο 10 ραμπα, sfV παλι στο 11, ικαρος στο 16, sfXII & κατοπιν ολυμπια στο 14.

Link to comment
Share on other sites

κοσμος και ντουνιας σημερα to πρωι στο furopoort. 5 μοτορσιπακια μεσα και 3 στη ραδα. τα πιο πολλα για παττατες. κατι οι γενικοτερες κινητοποιησεις στα μεγαλυτερα λιμανια κατι οτι εχει αποκλειστει το λιμανι του κιατου απο τη φορτωση της πατατας εχουμε χορτασει μικρα φορτηγα:D.

στη ραδα ειχαμε το afrostar (αν δειτε παραπανω εχει καμια 10ρια μερες εδω ξεφορτωτο), το chareebS και το ομορφο yussefA. μεσα στο λιμανι ειχαμε στο 18 καπεταν βασιλης και στο 17 joudi s, στο 13 το ionian assos (δυσκολο να φωτογραφηθει απο αγ νικολαου:D), στο 10 ηταν το ολλανδικο vliediep και στο 1 το vlodymir saveliev. στο 3 ξεκουραζοταν το πορτο Ι και στο 11 το leone I. To leone πηγε στο sfXII κατα τις 11.30, μολις αυτο ειχε δεσει στο 14.

Μολις εδεσε το SFXII (και πριν μεθορμισει το leone) μπηκε απο βορεια ο ερωτοκριτος και εδεσε στο 16 με τη βοηθεια του ρκ hermes. ενω μανουβραριζε ο ερωτοκριτος, ηρθε το υδροπλανο και προσθαλασσωθηκε μια βαπορια πισω του.

λιγο πριν, κατα τις 11.10 ηρθε και το κεφαλονια, απο νοτια για το 4. 11.20 ξεφορτωνε. last but not least, το blue horizon, που εδεσε στο 11 με τις φρεσκοβαμμενες τσιμινιερες να ξεχωριζουν.

Link to comment
Share on other sites

20.30 αναχωρηση του κεφαλονια απο νοτια (ηταν στο 4), HISTRIA ONYX στο 10 με την πλωρη προς νοτο, ΗΕLLAS στο 1, με την πλωρη ανατολικα. το ρκ πατρευς, μετα την αναχωρηση του κεφαλονια εκοβε βολτες στη νοτια λεκανη. μαλλον αυτο ειχε να κανει με τη βιντεοσκοπηση καρναβαλικων αρματων που κινουνταν μεσα στο λιμανι απο γουναρη προς αστιγγος (ISPS σε πληρη εφαρμογη:D).

α, η εφη θωδη στην πλατεια γεωργιου μεγαλουργουσε:)

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμασίες στο λιμάνι για το αυριανό event λήξης των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων και ταυτόχρονα έναρξης των προετοιμασιών για το καρναβάλι του 2009.

Εδώ καρναβαλιστές ξεκουράζονται στη δύση:

Άδειο από πλοία το λιμάνι, μετά και την αναχώρηση από Μinoan τα μεσάνυχτα. Έμεινε μόνος ο mini καρνάβαλος να γελά, δίχως να γνωρίζει τί τον περιμένει αύριο βράδυ...

post-1257-128326973366_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

απο τον καρναβαλο του voyager, σημερα υπηρχε μονο το μεταλικο πλαισιο, στο κεφαλι της αγιου νικολαου.

η δευτερα ειναι ωραια μερα στο furopoort, τα ferries απο bari και brindisi φτανουν νωρις το πρωι, μαζι με το πασιφαη απο βενετια. βαλτε και οτι ενα κοκκινο κοιματα κυριακη βραδυ στην πατρα, ετσι και κατεβεις κατα τις 11, το λιμανι δεν ειναι αδειο (οπως θα ηταν πχ την κυριακη). σημερα ειχαμε και εκτακτες διανυκτερευσεις οποτε...

λιγο μετα τις 11 λοιπον ειχαμε το ελλη τ στο 3, το ionian king δεμενο στο 4 με την πλωρη "ανοιγμενη, πρυμη πρυμη, με την... πρωην συζυγο στη γραμμη, ionian queen. στο 7-8 απο πρωι πρωι το πασιφαη, στο 11 παλι απο τα χαραματα το superfast VI (που σκαντζαρε απο μπαρι για βραδυνο ancona σημερα). πιο περα στο 14 ξεκουραζοταν απο διανυκτερευση το superfast XII (που σκαντζαρε στο μεσημεριανο) και στο 16 γωνια το europa palace, που λογω της επιστροφης του olympia, κερδισε ενα βραδυ υπνου. (σημερα σκαντζαρε τον ικαρο).

δεμενα επισης στο λιμανι ηταν το αγιος γεωργιος στο 10, το ευριπος στο 17, το πολυ μικρο μοτορσιπακι Δαφνη, νηολογιου θεσσαλονικης, στο 18 (με τη δεξια μπαντα). στο 15, πρυμη πρυμη με το ευρωπη ηταν και το μικρουλι carina I.

λιγο πριν τις 11.10 μπηκε απο νοτια το κεφαλονια, για το 10 ραμπα. 11.20 ξεφορτωνε ενω μετα απο λιγο μπηκε απο βορεια το superfast V και εδεσε στο 13 μεση (απο σημερα στο μπαρι).

στη ραδα ηταν 3 βαπορια το πρωι. το bunga kantan dua ηταν προς το βορειο ακρο του κυματοθραυστη. λογικα θα μπει μεσα αυριο. βλεπουμε συχνα πλοια της εταιρειας του στο 13. προς τη νοτια ηταν το ουκρανεζικο vasiliy shukshin. αφου βιραρε, γυρισε πλωρη προς το λιμανι μπηκε απο νοτια και εδεσε στο 1 (με τη δεξια μπαντα), με τη βοηθεια του ρκ πατρευς.

στη ραδα ηταν επισης και το μοτορσιπακι nados. καποια στιγμη μετα την αναχωρηση του κεφαλονια, εδεσε στο κεφαλι του γαλλικου μωλου (η πλωρη του στην πρυμη του "ουκρανου" ). το ειδα δεμενο κατα τις 14.00.

Link to comment
Share on other sites

το bunga kantan dua ηταν προς το βορειο ακρο του κυματοθραυστη. λογικα θα μπει μεσα αυριο. βλεπουμε συχνα πλοια της εταιρειας του στο 13.
και αυτο στο 13 εδεσε με την πλωρη στον κυματοθραυστη.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
...με το ονομα EZMET ALLAH (με επιφυλαξη το πρωτο συνθετικο)...
ΕΖΖΑΤ ΑLLAH το λενε και ηταν στο 1 χτες το πρωι. στο 10 ειχαμε εναν αλλον παλιο γνωριμο, το captainmohamedK που περσυ το ειχαμε δει πολλες φορες.
μεσα στο λιμανι ειχαμε στο 18 καπεταν βασιλης
ξανα στο 18 και σημερα.

τωρα απο ferries τα αναμενομενα: superfast V (μπαρι) εδεσε στο 11 λιγο μετα τις 12, το sfXII αρκετα πιο νωρις στο 14, europa palace στο 14 το απογευμα (πηρε τη θεση του sfXII), hellenic spirit στο 16 (εφυγε στις 17.00), ελλη Τ στο 3 για 2μερη ξεκουραση. το king δεν το ειδα δεμενο, αλλα 16.40 μολις ειχε βγει απο νοτια. α ξεχασα, το μεσημερι ηταν και ενα μικρο ferry που φορτωνε στο 9;), μπροστα απο τον mohamed.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...