Jump to content
Shipfriends

O Σταυρός του Πειραιά


Recommended Posts

Αυτό το ξέρατε?

Προσωπικά, θα προτιμούσα κάτι πιο καλόγουστο από τον, επί "επαράτου" (εάν δεν απατώμαι), ανεγερθέντα μπετονένιο σταυρό.

Ποιός θέλει να γκρεμίσει τον Σταυρό; Δουλειά δεν είχε ο διάολος και τα παιδιά του έλειπαν διακοπές :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Καλαισθητο η οχι, ειναι landmark του Πειραια και εκει πρεπει να μεινει κατα τη γνωμη μου. Εδω λεγεται Σταυρος ολη η περιοχη εκει! Θα μου πειτε βεβαια μετα απο 50 χρονια που υφιστανται, θυμηθηκαν στον Πειραια οτι τα ουζερι που ειχαν τραπεζια και τεντες στην ακτη ειναι παρανομα, στο Σταυρο θα κολλησουνε?

Link to comment
Share on other sites

Για εμενα η ΠΕΠΕΝ εχει αλλες δουλειες να κανει και πρεπει να σταματησει τις δημοσιες σχεσεις και τις ανακατασκευες...(συγνωμη αν ειμαι off topic)

Link to comment
Share on other sites

Καλαισθητο η οχι, ειναι landmark του Πειραια και εκει πρεπει να μεινει κατα τη γνωμη μου. Εδω λεγεται Σταυρος ολη η περιοχη εκει!
Κατ' αρχήν να επισημάνω ότι υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα: από την διάβρωση του μπετόν, ο σταυρός είναι σε άθλια κατάσταση και καμιά στιγμή θα πέσει σε κανένα ανύποπτο κεφάλι. Οπότε χρειάζεται άμεσα συντήρηση και αποκατάσταση. Συνεπώς τίθεται, επί των βράχων της Πειραϊκής, το δίλημμα: προχωράει κανείς σε αποκατάσταση ενός όχι και τόσο καλόγουστου μνημείου ή το γκρεμίζει και φτιάχνει κάτι καλύτερο?

Επίσης, υπάρχει από παλιά το ζήτημα της απουσίας ενός μνημείου του Αφανούς Ναύτη στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Και παλιότερα είχα ακούσει την ιδέα να φύγει ο σταυρός και να γίνει εκεί το μνημείο, αλλά προφανώς κανένας δεν τολμούσε να το πεί..στον Καλλίνικο! Ενδεχομένως, τώρα που ο Μίχας έφτιαξε επιτέλους το μνημείο των Σαλαμινομάχων...να θέλει να συνεχίσει με την Πειραϊκή ...άσε που άλλαξε και ο ΜητροπολίτηςB)

Τώρα εάν η περιοχή λέγεται Σταυρός...μικρό το πρόβλημα. Χιλιάδες τοπονύμια αναφέρονται σε ανύπαρκτα (σήμερα) σημεία αναφοράς:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...