Jump to content
Shipfriends

Admiral of Scandinavia (IMO 7400778)


Recommended Posts

Παιδες ξερει κανεις που βρησκεται το πλοιο αυτη τη στιγμη;

______________________________

(1976, ex-Kronprins Harald, Hamburg, then Caribbean Express)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για το πρωην Admiral of Scandinavia που ανηκει στην Access Ferries. Συμφωνα με αυτα που ξερω εγω, κανει δρομολογια(τουλαχιστον μεχρι μεσα Νοεμβριου εκανε) μεταξυ Santo Domingo, Dominican Republic και Mayaguez, Puerto Rico.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

εδω και 2-3 βδομαδες ειχε και μια περιπτετεια εξω απο το cape town. συμφωνα με τους αγγλοφωνους συνασθενεις, ειχε φουνταρει εξω απο το cape town για να παρει καυσιμα (το ιδιο; το ρυμουλκο; δε θυμαμαι) και ξεσυρε η αγκυρα και παρ'ολιγο να παει για διαλυση στην ανταρκτικη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

απο τα yahoogroups και το ais μαθαινουμε οτι ρυμουλκειται με ταχυτητα 2-3 κομβων, εχει φτασει στη Reunion και αναμενεται Alang στο τελος του χρονου, απο αρχες δεκεμβριου που ηταν ο σχεδιασμος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πάμε πάλι για μνημόσυνο, Κυριακή είναι άλλωστε. Η Μηχανή του Χρόνου του Nick the Greek μας πάει πίσω στο Μάιο του 1996 πάνω στο Stena Europe το οποίο φέυγοντας από το linkspan του στο Harwich συναντά το Hamburg της DFDS το οποίο και αφίκνυται από το Αμβούργο στα πλαίσια της καθημερινής σύνδεσης που παρείχε τότε το πλοίο μεταξύ των δύο λιμανιών. Ποιός να φανταζόταν τότε πως το συγκεκριμένο πλοίο θα πέρναγε έστω και σαν περιστασιακός επισκέπτης από τις επισκευαστικές ζώνες του Πειραιά και θα κατέληγε στην Καραιβική για τα στερνά του.

Για την ιστορία συνέχισε τη σύνδεση της Αγγλίας με τη Γερμανία με διάφορους τρόπους είτε από Αμβούργο για Newcastle, είτε από Αμβούργο για Harwich. Το θυμάμαι την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2002 σαν Admiral of Scandinavia, λεπτά πρίν αλλάξει ο χρόνος να περνάει από το Landungsbrucke και να χαλάει τον κόσμο με τα σφυρίγματά του ανάμεσα σε 100άδες πλοιάρια που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά μέσα στον Elbe river. Αξέχαστη στιγμή. Ήταν και η τελευταία χρονιά που το έκανε αυτό, λίγο καιρό μετά το λιμάνι εκκίνησης μεταφέρθηκε στο Cuxhaven, στην είσοδο του ποταμού Elbe για να γλιτώσει τις 4-5 ώρες ναυσιπλοίας μέχρι το Αμβούργο αλλά το πράγμα δεν προχώρησε με συνέπεια να πουληθεί στην Ελλάδα και το terminal της DFDS στο Αμβούργο να πουληθεί για άλλες εμπορικές χρήσεις.

Να ζήσουμε να το θυμόμαστε, όσοι το γνωρίσαμε. Πάω τώρα για τσουρεκάκι με γλυκάνησο και κονιακάκι :D. Να με συμπαθάτε για την ποιότητα των φωτογραφιών, δεν είχα λεφτά για Nikon τότε :D.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...