Jump to content
Shipfriends

Aς με λενε κοντεσινα και ας πεθαινω απο την πεινα


Recommended Posts

Σταχτοπούτα αξίας 355.000 ευρώ!

«Σεμνά και ταπεινά», 355.000 ευρώ για μια βραδιά! Τόσο κόστισε το «λίφτινγκ» στο υπό κατασκευή νέο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ώστε να φανεί έτοιμο και να φιλοξενήσει μια αστραφτερή δεξίωση. Πρωταγωνιστής ο Μ. Κεφαλογγιάννης, ο οποίος μάλιστα, ζήτησε να μεταφερθεί για λίγες ώρες και ο εξοπλισμός του γραφείου του προκειμένου... να ξεναγήσει τους καλεσμένους του...

Τα εγκαίνια έγιναν προ τετραμήνου, αλλά οι εργασίες συνεχίζονται.

Ιδού πώς έχει η ιστορία:

* Η δεξίωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Ποσειδώνια» είχε προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου, αλλά το υπουργικό κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη (έκτασης 42.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ) δεν ήταν ακόμη έτοιμο - όπως και σήμερα, που παραμένει γιαπί στην τελική του φάση.

* Αυτό, ωστόσο, ουδόλως πτόησε τον γαλαντόμο οικοδεσπότη, που ζήτησε απ' τον ανάδοχο να το φτιάξει ίσα ίσα για ένα βράδυ(!) και μετά ας τα ξήλωναν για να συνεχίσουν τις εργασίες.

* Τα συνεργεία μπήκαν, λοιπόν, και το μεταμόρφωσαν, δουλεύοντας μέρα και νύχτα όπως πιστοποιούν οι υπερωρίες τους: Απομάκρυναν τους ογκώδεις γερανούς και νοίκιασαν μικρούς, αυτοκινούμενους, τηλεσκοπικούς. Κάλυψαν τα εργοτάξια με άφθονο -επίσημο- σκούρο μπλέ ύφασμα και οι χώροι που προορίζονταν για τα τζάμια σκεπάστηκαν με ειδικές αδιαφανείς μεμβράνες.

Γιατί να μη χαμογελάει ο υπουργός; Ολα ήταν έτοιμα τη νύχτα.

* Τοποθέτησαν καλλωπιστικά δενδρύλλια και έτοιμο γκαζόν, αν και την άλλη μέρα έπρεπε να ξηλωθεί για να συνεχιστούν οι εργασίες.

* Αγόρασαν ειδικό εξοπλισμό για τα WC, έριξαν κι ένα γερό (πώς αλλιώς στοίχισε 23.000 ευρώ:( καθάρισμα στην οικοδομή... κι όλα ήταν έτοιμα για το πάρτι και, βέβαια, τις κάμερες!

Μαγική εικόνα: Επάνω, το ΥΕΝ καινούριο, έτοιμο για λειτουργία, με γκαζόν και διακοσμητικές τριήρεις. Το πλάνο ελήφθη πριν από 4 μήνες και δείχνει το σκηνικό των εγκαινίων. Ομως, το «λίφτινγκ» εξαφανίστηκε μετά και άρχισαν πάλι οι εργασίες για την ολοκλήρωση της οικοδομής. Η κάτω φωτογραφία ελήφθη προχθές χωρίς το σκηνικό που κόστισε 355.000 ευρώ για το «σόου» μιας νύχτας.

Τη νύχτα της δεξίωσης «φωτίστηκε» όλος ο Πειραιάς. Ο υπουργός, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, εφοπλιστές, πρέσβεις, όλοι θαύμασαν «το νέο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας»! Πόσοι ήξεραν, άραγε, ότι από την επομένη -σαν Σταχτοπούτα- το όνειρο θα έσβηνε και το υπουργείο θα ξαναγύριζε στο παλιό του κτίριο; Κι όχι μόνο αυτό! Ενα μήνα αργότερα, έφτασε η ώρα της «λυπητερής». Κι ιδού, πόσο κόστισε το λίφτινγκ:

Η «σεμνή και ταπεινή» λυπητερή!

Οι μικροί αυτοκινούμενοι γερανοί έπιασαν ξανά δουλειά την επομένη.

* Για να απομακρυνθεί ο οικοδομικός γερανός και να νοικιαστούν -πιο κομψοί- μικροί αυτοκινούμενοι ξοδεύτηκαν 30.585 ευρώ σε 10 υπεργολάβους.

* Για να στρωθεί στα γρήγορα γκαζόν και να ποτιστεί πρόχειρα από υδροφόρες (το κτίριο δεν είχε ακόμη παροχή νερού) δόθηκαν 5.990 ευρώ. Τα 5.500 εξ αυτών δαπανήθηκαν σε διάστημα 10 ημερών.

* Ο καθαρισμός του κτιρίου κόστισε 23.000 ευρώ.

* Για να μεταφερθεί ο εξοπλισμός του υπουργικού γραφείου (Spot Production Μεταφορική) δαπανήθηκαν 20.500 ευρώ.

* Για να επενδυθούν οι χώροι με τζάμια-μαϊμού από μεμβράνη, να αγοραστεί ο εξοπλισμός καθαριότητας και το -επίσημο- σκούρο μπλέ ύφασμα (μάρκα «Νικήτας») που έκρυψε τους χώρους του εργοταξίου δόθηκαν 4.124 ευρώ.

* Για υπερωρίες, οι υπεργολάβοι ζήτησαν 38.877 ευρώ και το -κανονικό- προσωπικό του εργοταξίου άλλα 34.794 ευρώ. Και δεν ήταν οι μόνοι που πληρώθηκαν έξτρα: Η εταιρεία ΕΝΕΤ (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις) κοστολόγησε 150.000 ευρώ την «έκτακτη και υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού, για την εορτή των Ποσειδωνίων», όπως αναφέρει (25.7.2006) στην (αρ. πρωτ. 17900) επιστολή.

* Να αθροίσουμε τα ποσά; Συν κάτι «μικροέξοδα», συν το ΦΠΑ, προκύπτουν 355.000 ευρώ. Χρήματα απ' τον κρατικό κορβανά, που θα συζητηθούν στη Βουλή, όπου φέρνει το θέμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συντονίστρια ναυτιλίας Ελπίδα Τσουρή.

* Λεπτομέρεια: Το μόνο στοιχείο που έμεινε ίδιο τότε και τώρα είναι η μπλε ταμπέλα «Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».

πηγη: Η Κυριακατικη Ελευθεροτυπια

Link to comment
Share on other sites

De nomizo oti xorane sxolia sto sigekrimeno thema apla i diki mou aporia ine giati stin Ellada sinithizetai na eggeniazetai ena ergo prin kan oloklirothi. Thimizo oti ke me tin perifimi pezogefyra egine to idio. Polles meres meta ta episima eggenia i gefyra paremene imitelis (oi anelkystires ektos litourgias, oi ergasies ston perivalonta xoro imitelis klp).

Link to comment
Share on other sites

giati stin Ellada sinithizetai na eggeniazetai ena ergo prin kan oloklirothi.

Διοτι το κοινο στο οποιο απευθυνονται οι Ελληνες πολιτικοι, ειναι του ιδιου πνευματικου επιπεδου με γελαδαρηδες του παλιου καλου Τεξας.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως ξεχάσαμε την περίπτωση τής λεωφόρου Συγγρού που "φτιάχτηκε" εν μιά νυκτί γιά να περάση ο πρόεδρος Γυισκάρδος (ντ'Εσταίν) και άμα τή αναχωρήσει του την...ξήλωσαν γιά να την φτιάξουν σωστά;;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...