Jump to content
Shipfriends

proud_ionian

Supermoderators
  • Posts

    39,129
  • Joined

Posts posted by proud_ionian

  1. Μέχρι τις 23.5 και βλέπουμε, το τουρλουμπούκι της Attica.

    II μοναχοβάπορο Bari Ηγουμενίτσα 

    I Ancona με Spirit και Αριάδνη (1 τη βδομάδα).

    Το Ι ήδη έχει μεγάλες καθυστερήσεις/τροποποιήσεις.

    Απορώ που δεν πήγε το ΙΙ Ancona. Το Ι τις τελευταίες εβδομάδες δεν καβατζαρει πότε τα 22.

    ANCONA-BARI-REVISED-SAILINGS-20-05-23-05-2024.pdf

  2. On 5/19/2024 at 6:44 AM, MILTIADIS said:

     ο,τι αλλο μαθουμε στην πορεια.

     

    Σε ξένα φόρουμ έχουν ανέβει screenshot από την επιθεώρηση. Αν ισχύουν, είναι σοβαρότατοι οι λόγοι και όχι απλά τα σκατά και ο βιολογικός 

  3. On 9/11/2008 at 12:38 AM, proud_ionian said:

    το finger pier οπου για χρονια εδεναν τα κοκκινα (και οχι μονο) εχει δωσει τη θεση του σε ενα τεραστιο Π οπου εκτος απο τα ferries, εχουν το χωρο τους και τα φορτηγα που περιμενουν να μπουν σε αυτα.

    Στο λιμάνι του Barεως γίνονται έργα. Στην προβλήτα που δένουν τα κόκκινα χτίζονται ισόγεια κτίσματα, στο σημείο που στην παλιά φωτό έχει χαλίκι. Αν κατάλαβα καλά, το σημείο προορίζεται μόνο για τα κρουαζιερόπλοια.

    Απέναντι, προς την πόλη, κατασκευάζεται νέο Π. Από κάποιες on board συζητήσεις νταλίκερmen, συμπέρανα ότι μάλλον εκεί θα πάνε τα ferries για Ελλάδα. Ίδωμεν. Παλιές θέσεις που δεν χρησιμοποιούνται και νέες που δεν ξέρουμε τι θα γίνουν ;) 

    Έργα γίνονται και στην αρχή του κυματοθραύστη εκεί που δένουν τα bulk carrier. Κάτι σαν μικρό μπαστούνι ή "δόντι" κατασκευάζεται.

    ΥΓ: Εκτός από το Brindisi, έχει και το Bari τα μνημεία του και το Ναυτικό Μουσείο. Εδώ βλέπουμε το μνημείο του βομβαρδισμού του 1943, με τις σημαίες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ιταλίας να ανεμίζουν. Αναμενόμενο μιας και σε δύο Παγκόσμιους Πόλεμους, οι Ιταλοί, σε άλλο στρατόπεδο ξεκίνησαν τον πόλεμο και σε άλλο τον τελείωσαν:P.

     

  4. Eδώ και λίγο καιρό το ΠΝ έχε δεσμεύσει με NAVTEX το μεγαλύτερο μέρος του Λακωνικού Κόλπου και όλο το παιχνίδι με τα sts γίνεται δυτικά των Κυθήρων.

    Υποτίθεται ότι η πρώτη NAVTEX βγήκε με ισχύ 01.05 για ασκήσεις και έκτοτε ανανεώνεται ανά δεκαήμερο.

  5. Κατά την πρόσφατη βόλτα στο Brindisi, μου έκανε εντύπωση ότι τα δύο καμάρια που συνδέουν τις πολυαγαπημένες, μεταξύ τους, γειτόνισσες:P, αντί να μοιράζουν τις μέρες, με εναλλάξ αναχωρήσεις, κυνηγάνε το ένα το άλλο με ταυτόχρονες.

  6. Να δούμε λίγο το λιμάνι του Brindisi από ψηλά.

    Όπως μπαίνεις με το πλοίο, δεξιά είναι ο κυματοθραύστης και αριστερά είναι ο φάρος. Ο φάρος ανήκει στο πολεμικό ναυτικό όπως και μια "γλώσσα" πισω του όπου είναι χτισμένος ένας στρατώνας. Φαίνεται πίσω από το άλμπουρο του Europalink στη φωτό μου.

    Μετά το φάρο αριστερά είναι το εμπορικό λιμάνι, που το βλέπουμε πίσω από τα ferries στη φωτό και είναι πιο μεγάλο από όσο δείχνει. Πίσω του είναι το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, με το διυλιστήριο δίπλα και την κλασσική "φλεγόμενη" καμινάδα. Απο εκεί και προς Νότο, όσο βλέπει το μάτι σου, έχει ανεμογεννήτριες.

    Ο χώρος που είναι δεμένο το european star παλιότερα ήταν προσβάσιμος, ενώ τώρα έχει περίφραξη. Στο ντόκο που είναι πλαγιοδετημένο το Europalink, τα παλιότερα χρόνια που η γραμμή εξυπηρετείτο από πολλά πλοία, 90s και αρχές 00s, πρυμνιοδετούσαν τα ferries το ένα δίπλα στο άλλο, με μεγάλα μπαλόνια ανάμεσα.

    Στη φωτό του @georgios express, εκεί που στενεύει το φυσικό λιμάνι (εκεί αρχίζει το παλιό), δεξιά απένατι από την παλιά πόλη, είναι το Ηρώον που χτίστηκε επί Μουσολίνι. Όλος ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί σε πανέμορφο πάρκο. Αν αντέχουν τα πνευμόνια σου :P, ανεβαίνεις άπειρα σκαλιά (είναι μουσείο μέσα) και από τη μικρή ταράτσα έχεις όλο το Brindisi πιάτο. 

     

     

  7. 1 minute ago, proud_ionian said:

    Τουλάχιστον εδώ ανοίγουν το self service στον κόσμο, όταν δεν λειτουργεί.

    Και όταν λειτουργεί όμως, τρως καλά. Δεν είναι τα highλίκια του a la carte των original φαστ, με τα Sirloin Steaks και τα κρασιά ετικέτας, αλλά το ψαρονεφράκι σου, τη μπυρίτσα σου ή το κρασάκι σου, θα τα απολαύσεις. 48 έουρωζ δύο άτομοι.

    superfastIIdinnerbari100524(1).thumb.jpg.6c16c66eb1cb9f1ada0990aa1aaafdd5.jpgsuperfastIIdinnerbari100524(2).thumb.jpg.fe10e7a79d813119880fbd5c62647100.jpg

  8. 14 minutes ago, proud_ionian said:

    Πραγματικά κάνω το σταυρό μου και δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος :D.

    Μετά το Europalink, γυρίσαμε από Bari (Bari - Πάτρα) και για λίγες μέρες δεν μας έσκασε κανένα χουνέρι.

    Το πλοίο (fast II) και στο ανέβασμα το είδαμε που γέμισε στην Ηγουμενίτσα και στην επιστροφή έφυγε γεμάτο από Bari, αδειάζοντας (γκαράζ και κόσμο), κατά τα 2/3 στην Ηγουμενίτσα.

    Τα της φόρτωσης και της κίνησης, τα είδαμε στο τοπικ της γραμμής.

    Πάμε να δούμε το πλοίο. Η φόρτωση, όπως ειναι λογικό με τέτοια κίνηση, είχε ξεκινήσει πολλή ώρα πριν την αναχώρηση. Το γκαράζ όπως είδαμε γέμισε, ενώ στη reception, αρκετή ώρα πριν την αναχώρηση, είχε ουρά από επιβάτες, που είτε ήθελαν μεγαλύτερη καμπίνα, είτε δεν είχαν καμπίνα και περίμεναν το πλοίο να γεννήσει άλλες:D, γιατί συνειδητοποίησαν ότι τα καημένα τα παιδάκια τους, δεν μπορούσαν να βγάλουν 9 ώρες στο κατάστρωμα.

    Προσωπικά δεν είχα ξαναμπει ούτε σε αυτό, ούτε στο αδερφό του, παρά μόνο μία φορά για πέντε λεπτά και δεν το θυμόμουν. Όπως φαντάζεστε, δεν έχει καμία σχέση με τα πλοία που ναυπηγήθηκαν τη χρυσή επόχή της superfast.

    Οι, κουτσουρεμένοι, κοινόχρηστοι χώροι του είναι σε ένα deck και θυμίζουν κακέκτυπο κάποιου από τα original palace. Ένα μικρό σαλόνι πρύμα με τη reception μαζί και αριστερά του οι αεροπορικές, ένα άλλο αριστερά στο κέντρο του κομοδέσιου και κατάπλωρα το self service, ενώ πλώρα αριστερά, στη γωνία μεταξύ του κεντρικού σαλονιού και του self service, εκεί που το ga plan λέει a la carte, είναι o χώρος των οδηγών (drivers corner ή κάπως έτσι). Γεμάτα τα σαλόνια, γεμάτα τα δύο deck πρύμα, ειδικά το κάτω με τους ανεμοθώρακες στο deck της reception, γεμάτα και τα πλαϊνά. Ένα σαλόνι ακόμη το ήθελε. Τουλάχιστον εδώ ανοίγουν το self service στον κόσμο, όταν δεν λειτουργεί.

    Ενώ εξωτερικά το πλοίο δεν είχε κανένα εμφανές ίχνος φθοράς (σκασίματα, σκουριές κλπ δεν πήρε το μάτι μου), μέσα έδειχνε ότι είχε τα χρόνια του, αλλά και ότι κανείς δνε προσέχει το φινίρισμα. Φθορές, ξεθωριάσματα σε ταπετσαρίες, τα διθέσια καθίσματα του self service πακτωμένα στο πάτωμα με κάτι σαν ξυλόκολλα.

    Επιπλέον και εδώ, όπως και στο europalink, είχαμε θέμα καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, που δικαιολογείται από την πολυκοσμία, αλλά όχι από την πολύωρη παραμονή στο Bari. Ενδεικτικά θα αναφέρω: ψίχουλα και πατημένα υπολείμματα στο χώρο του self service από το βράδυ, υπήρχαν την άλλη μέρα το πρωί. οι μετώπες των, μαζεμένων, πάνω κρεβατιών στην καμπίνα, την είχαν τη σκόνη τους. Το πλήρωμα ήταν παντού εμφανές και το πρωί μετά την Ηγουμενίτσα καθάριζαν συνέχεια καμπίνες. Ίσως δεν επαρκούν.

    Το καλύτερο σημείο του πλοίου είναι το sun deck στο επίπεδο 7, για να απολαμβάνεις Αδριατική και Ιόνιο

    Α, μην ξεχάσω, επειδή είμαι μικιό κοπέλι :D, πήραμε καμπίνα fasteritos. Μεγάλη παπάτζα. Μόνο τα μπανεράκια στην πόρτα της καμπίνας και του wc. Τουλάχιστον έβλεπε κατάπλωρα.

     

  9. 21 minutes ago, proud_ionian said:

    ...Το πλοίο ήρθε με καλή πληρότητα. Δεν είδα από την αρχή την εκφόρτωση για να πω αν ήταν 100%, αλλά έβγαλε και φορτηγά και ΙΧ και κόσμο. Στην αναχώρηση γέμισε.  (Δείτε εδώ). Γεμάτο γκαράζ, γεμάτες καμπίνες, σε μεγάλο ποσοστό group μαθητών από την Κεντρική Ευρώπη. Επειδή τη συγκεκριμένη μέρα δεν είχε μεσημεριανή αναχώρηση το Κύδων, μπορεί αυτό να συνέβαλε στην εικόνα που είδαμε. [...]

    Χρόνος εννιά ώρες απο μόλα στην Ηγουμενίτσα, μέχρι το νέτα στο Brindisi, μετά από μία γρήγορη μανούβρα και μπουνάτσα βέβαια.. Βάλτε και άλλη μία ώρα μέχρι να βγει το αμάξι, μπήκαμε γουλί και βγάλαμε μαλλιά :D.

     

    Δε θέλω να κουράσω, απλά για να έχουμε μία εικόνα της κίνησης στο θέμα τις γραμμής.

  10. On 5/17/2024 at 10:47 PM, Kostas18gr said:

    Δει η γραμμή του Μπάρι μένει με 1 πλοίο και μόνο τοπικά Μπάρι Ηγουμενίτσα.

    Μόνο του το σουπερφαστ 2 στο Μπάρι .

     

    FB_IMG_1715974917888.jpg

     

    On 5/18/2024 at 12:39 AM, proud_ionian said:

    H πλάκα είναι ότι αυτήν την κουβέντα είχα πρόσφατα. Ότι έχουν ξαναστείλει πλοίο του Bari Ancona (το ΙΙ πριν κάποια χρόνια σε ακινησίες) και στη στραβή χαλαρά θα άφηναν το bari με ένα πλοίο για να καλύψουν την Ancona.

    Πραγματικά κάνω το σταυρό μου και δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος :D.

    Μετά το Europalink, γυρίσαμε από Bari (Bari - Πάτρα) και για λίγες μέρες δεν μας έσκασε κανένα χουνέρι.

    Το πλοίο (fast II) και στο ανέβασμα το είδαμε που γέμισε στην Ηγουμενίτσα και στην επιστροφή έφυγε γεμάτο από Bari, αδειάζοντας (γκαράζ και κόσμο), κατά τα 2/3 στην Ηγουμενίτσα.

    Δείτε: Φόρτωση, Εν πλω, μετά την Ηγουμενίτσα.

    Πέρα από τα φορτηγά είχε πάρα πολύ κόσμο, κυρίως Έλληνες που επέστρεφαν από πασχαλινές διακοπές και αρκετούς βορειοευρωπαίους που ξεκίναγαν τις δικές τους 

     

  11. Ταξίδι με το πλοίο πριν δέκα μέρες. Νυχτερινό ταξίδι από Ηγουμενίτσα για Brindisi. Vibration δεν είδαμε, αλλά τα ζητηματα ελλειπούς καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους και έλλειψης κοινόχρηστων χώρων που αναφέρει ο @dimitris kerkyra τα είδαμε.

    Το πλοίο ήρθε με καλή πληρότητα. Δεν είδα από την αρχή την εκφόρτωση για να πω αν ήταν 100%, αλλά έβγαλε και φορτηγά και ΙΧ και κόσμο. Στην αναχώρηση γέμισε.  (Δείτε εδώ). Γεμάτο γκαράζ, γεμάτες καμπίνες, σε μεγάλο ποσοστό group μαθητών από την Κεντρική Ευρώπη. Επειδή τη συγκεκριμένη μέρα δεν είχε μεσημεριανή αναχώρηση το Κύδων, μπορεί αυτό να συνέβαλε στην εικόνα που είδαμε. Συνεχόμενα ταξίδια, με τρεις ώρες για φορτοεκφόρτωση, είναι λογικό επακόλουθο να καθαρίζεται μόνο ότι βλέπει η πεθερά.

    Θα βοηθούσε όντως αν το self service άνοιγε σαν σαλόνι, τις ώρες που δεν λειτουργεί. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνεται το καλοκαίρι στα ημερήσια δρομολόγια από Brindisi, με επιβάτες χωρίς καμπίνα κλπ. Στα ανοιχτά deck θα βοηθούσαν μερικοοί πάγκοι-καθίσματα ακόμη. Τουλάχιστον ήταν αναπαυτικό το κρεβάτι :D.

    Προσωπικά δεν μου άρεσε ο εσωτερικός διάκοσμος: σκούρα χρώματα, εκτός εποχής αξεσουάρ και αισθητική 70s που, σε συνδυασμό με τις μικροφθορές της χρήσης και του χρόνου, σε κάνουν να νομίζεις ότι το πλοίο έχει μία δεκαετία επιπλέον πάνω του.

    Εξωτερικά το πλοίο ήταν άψογο, χωρίς ορατές φθορές ή σκασίματα και όντως φαίνεται ότι είναι μία πολύ στιβαρή κατασκευή, που εντυπωσίαζει κυρίως από το μέγεθος του γκαράζ και το ύψος του κομοδέσιου. Αναβαθμίζει σίγουρα τη γραμμή του, αν και κατά τη γνώμη μου είναι για νυχτερινά ταξίδια μόνο.

    Χρόνος εννιά ώρες απο μόλα στην Ηγουμενίτσα, μέχρι το νέτα στο Brindisi, μετά από μία γρήγορη μανούβρα και μπουνάτσα βέβαια.. Βάλτε και άλλη μία ώρα μέχρι να βγει το αμάξι, μπήκαμε γουλί και βγάλαμε μαλλιά :D.

    Κατά τη φόρτωση, καθυστέρησε να βάλει μέσα τους πεζούς επιβάτες (τα γκρουπ και όσους μας κατέβασε από τα ΙΧ), γιατί έπαιρνε πετρέλαια με βυτίο. Όταν μας άφησαν να μπούμε, μας έστειλαν από τις ράμπες του γκαράζ και όχι απο το ασανσέρ. Κρέμασε η γλώσσα μας και είμαστε και κάποιας ηλικίας :P.

    Άξιζε το ταξίδι πάντως.

    Το βλέπουμε στην Ηγουμενίτσα, στην αναχώρηση από Brindisi, στο Brindisi, ενώ xtraδακι άλμπουρο, όνομα, σωσίβιο και μοντέλο του πλοίου.

     

  12. On 10/25/2022 at 10:58 AM, proud_ionian said:

    Το νέο master plan του ΟΛΠΑ φιλοξενεί σήμερα η Πελοπόννησος, μαζί με δηλώσεις του CEO. Με ορίζοντα πενταετίας.

    Ωραία τα master plan και τα μακέτα, αλλά ας δούμε πως είναι η μαρίνα της Πάτρας (η παλιά, η σίγουρη), τα τελευταία τέσσερα χρόνια (μετά τον Ιανό).

     

  13. On 5/16/2024 at 6:30 PM, George said:

    Δεν φαίνεται στο ais αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο πήρε και πάλι το παλιό του όνομα SUPERFAST IX.

    To πλοίο άλλαξε όνομα λίγο μετά την άφιξή του στο Tallin και την παράδοσή του από τους ναυλωτές στους πλοιοκτήτες, άσχετα με το τι λέει η κάθε εφαρμογή παρακολούθησης δεδομένων AIS.

  14. On 6/3/2005 at 11:18 AM, Nick the Greek said:

    Διαβασα σε ξενο φορουμ οτι το Silesia που αγορασε(??) ο Αγουδημος 

     

    On 6/10/2005 at 8:04 PM, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. said:

    Τελικα θα αγοραστει το Silesia απο την GA ???? 

    To καμάρι της GA Ferries:P, σε ημέρευση στο Brindisi με κλειστό καταπέλτη.

     

×
×
  • Create New...