Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στo Seaven Horizon στη Σάμο || 12.02.2023


Recommended Posts

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει σε εξέλιξή πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στη Σάμο. Στην περιοχή είναι μόνο το Seaven Horizon:

 

https://www.amna.gr/home/article/707870/Purkagia-stin-plori-dexamenoploiou-sti-Samo---Kala-stin-ugeia-tous-ta-17-meli-tou-pliromatos

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Πυρκαγιά στo Seaven Horizon στη Σάμο || 12.02.2023

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Δ/Ξ Seavean Horizon στη Σάμο

Quote

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου για περιστατικό ύπαρξης καπνού στο Δ/Ξ “SEAVEN HORIZON” N.Π. 12572, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΑΡΙ” ν. Σάμου, με 17 μέλη πλήρωμα και διενεργούσε εκφόρτωση καυσίμου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν επικοινωνίας με τον Πλοίαρχο του ανωτέρου Δ/Ξ, επιβεβαιώθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς στην πλώρη, σε μηχανισμό χειρισμού άγκυρας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο περιπολικά οχήματα ενώ κατέφθασε επίσης κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, το οποίο λίγο αργότερα κατέσβησε επιτυχώς τη πυρκαγιά.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEAVEN HORIZON” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Κάποιες φωτογραφίες από το σκάφος υπάρχουν στη σελίδα Samosvoice

6-3.jpg8-1.jpg1-18.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...