Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Ro-Ro Bouzas (IMO No: 9249996) έχει ναυπηγηθεί το 2002 στο ναυπηγείο Hijos de J. Barreras (Yard No: 1592) και ανήκει στη Flota Suardiaz SL. Το πλοίο έχει μήκος 141,88 μέτρα, πλάτος 21,00 μέτρα και φοράει 2 κύριες μηχανές MAN B&W 40/54 (17662 BHP), που του δίνουν ταχύτητα 18.5 κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 10/7/2022 at 2:23 PM, Nick the Greek said:

Το πλοίο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, έκανε το εβδομαδιαίο roro δρομολόγιο της Flota από τα Κανάρια στην Βαρκελώνη(επιφυλάσσομαι για φωτο). Και για μένα ήταν μια έκπληξη να το συναντήσουμε στον Πειραιά, μάλιστα σε ναύλωση από την MCCL. Το κουβάρι όμως αρχίζει να ξετυλίγεται. Πρίν 2 μέρες εμφανίστηκε ένα τρομερά ενδιαφέρον άρθρο στην ηλεκτρονικιά έκδοση της Tradewinds που ανέφερε πως εξ' αιτίας της μεγάλης έλλειψης χωρητικότητας στον τομέα των PCTC(pure car/truck carriers), ελληνιστί αυτοκινητάδικα. Αυτό ώθησε τις μεγάλες εταιρείες μεταφοράς αυτοκινήτων να αρχίσουν να ναυλώνουν τοννάζ είτε από κανονικά ρορό όπως το Bouzas, είτε con-ro όπως αυτό αλλά και αυτό.

 

Ιδού το Bouzas στη Βαρκελώνη τον Ιούνιο που μας πέρασε, τότε έκανε εβδομαδιαία δρομολόγια ανάμεσα στην Καταλωνία και τα Κανάρια Νησιά. Είναι δεμένο στο παλιό λιμάνι, όπως βλέπετε βάζει φορτηγά και δεν έχει μόνιμα πατάρια για ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 9/25/2022 at 12:29 AM, Petros P said:

Ναυλωμένο από την MCCL, βέβαια σπάνια θα μας έρχεται αν ξαναέρθει 

Την προηγούμενη εβδομάδα μας είχε ξανά επισκεφτεί το Bouzas, αλλά δεν ξέρω εάν για λογαριασμό της MCCL.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...