Jump to content
Shipfriends

Τα μεγαλα πνευματα συναντωνται


Recommended Posts

Συνάντηση Υπουργών Ναυτιλίας και Οικονομίας & Οικονομικών

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη στο Υπουργείο Οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί μεταξύ άλλων συζήτησαν:

To συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των λιμενικών υποδομών της χώρας αξιοποιώντας το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο των 3 δισ Ευρώ (για έργα συνολικής αξίας 6 δισ Ευρώ) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη γεωγραφική θέση της χώρας μας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των διευρωπαϊκών θαλάσσιων λεωφόρων και των συνδυασμένων μεταφορών.

Η ανακαίνιση, επισκευή, συντήρηση και κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων Λιμενικών Αρχών της χώρας με συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτών (συμβατικό πλαίσιο χρηματοδότησης, μελέτη-κατασκευή-λειτουργία και συντήρηση με μακροχρόνια αποπληρωμή με μορφή ενοικίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).

Η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Οίκου Ναύτου και συγκεκριμένα, του εγκαταλελειμμένου Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) σε έκταση 127 στρεμμάτων στα Μελίσσια Αττικής, με παράλληλη ανάπτυξη Πάρκου Υγείας & Πολιτισμού Ναυτικών με τη δημιουργία:

Μονάδας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, νοσοκομειακής και εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και μετανοσοκομειακής αποκατάστασης, περίπου 600 κλινών.

Ξενώνα διαμονής οικογενειών νοσηλευομένων.

Συνεδριακού κέντρου

Πολιτιστικού και αθλητικού κέντρου και

Μουσείου ναυτικής ιστορίας και παράδοσης-αρχείο ιστορίας ΥΕΝ.

Η μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ στο ανακασκευαζόμενο κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη.

πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Αυτη η εξαγγελια για την εκταση στα Μελισσια, ειναι βγαλμενη απο τα πιο τρελα ονειρα του καθε κρατικου προμηθευτη/μεγαλοεργολαβου:). Τα εχουμε λυσει ολα τα προβληματα λιμενικων υποδομων ειδικα στα νησια, και περισσευουν φραγκα για "Παρκα Υγειας και Πολιτισμου". Οχι οτι προκειται να γινει δηλαδη, κουβεντα κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ο γνωστός "δαίμων" έχει κέφια... :)

ΣΔΙΤ ναυτιλίας για Κινέζους κατέληξε σε... Λιμεναρχείο

Λιμάνια για τα κινεζικά προϊόντα εξακολουθεί να... ονειρεύεται η κυβέρνηση. Και γι' αυτό θέλει να χρησιμοποιήσει το πλαίσιο χρηματοδότησης που γεννά ο νόμος για τις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή ή ανακατασκευή λιμανιών.

Περισσότερο ενθουσιώδης από τον Γ. Αλογοσκούφη φάνηκε κατά τη χθεσινή του συνάντηση ο υπουργός Εμπορ. Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, που μίλησε ακόμη και για την κατασκευή λιμανιού στη νότια πλευρά της Κρήτης, παράλληλα με τουλάχιστον δύο αναφορές στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Κατά τον κ. Κεφαλογιάννη, το ταξίδι «έχει ανοίξει νέους δρόμους για να αποτελέσουν τα ελληνικά λιμάνια το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου στην Ανατ. Μεσόγειο, τη Β. Αφρική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Ν. Ευρώπη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ακόμη ότι «τα ελληνικά λιμάνια έχουν τεράστια αναπτυξιακή δυνατότητα, κυρίως μετά τα 3 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα 6 δισ. ευρώ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Αλογοσκούφης τον «προσγείωσε» στην πραγματικότητα των ΣΔΙΤ, ο νόμος για τις οποίες, ως γνωστόν, προσφέρεται για μικρά έργα. Περιόρισε τις ΣΔΙΤ στην κατασκευή και βελτίωση των λιμεναρχείων και στην κατασκευή κτιρίων για τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Και εκεί ο κ. Βαρδινογιάννης πρόσθεσε ότι «τον Ιούνιο θα μετακομίσουμε στο νέο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας, 40.000 τετραγωνικών, στην Ακτή Βασιλειάδη του Πειραιά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/01/2006 - http://www.enet.gr/online/online_text?c=114&id=19536560

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...