Jump to content
Shipfriends

Rosa d' Abundo (IMO 7911143)


Recommended Posts

Παρά το γεγονός ότι στην gallerie είχαμε ήδη μερικές φωτογραφίες του πλοίου, δεν είχαμε ξεχωριστό θέμα γι αυτό. Οπότε ας δώσουμε στο Rosa d' Abundo το χώρο που του αξίζει για να πούμε και ορισμένα πράγματα παραπάνω γι αυτό. Ας ξεκινήσουμε με το προφανές, ότι δηλαδή οι γραμμές του θυμίζουν πάρα πολύ το Αργοστόλι. Πλήν όμως καμία σχέση μια και το Angelina Lauro(τότε) ναυπηγήθηκε στα Nuovi Cantieri Liguri της Pietra Ligure(113), καμιά 50αριά χιλιόμετρα δυτικά της Genova. Ναυπηγείο που δεν υφίσταται πια και έχει ως claim to fame τη ναυπήγηση του μοναδικού Ποσειδώνα.  

 

Έχει μήκος 70 μέτρα και πλάτος μόλις 12.5 κάτι που μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από την κατάπλωρη φωτογραφία. Έχει δύο κύριες μηχανές Deutz και μέγιστη ταχύτητα 18 μίλια, πλήν όμως στην πράξη πάει στα 13-14 κάνοντας δρομολόγια από την Napoli στην Procida και την Ischia, κυρίως. Κατά καιρούς όμως έχει κάνει διάφορους συνδυασμούς στην ευρύτερη περιοχή, είτε στην πλοιοκτήσία της Medmar κάτω από την οποία βρίσκεται από το 2003, είτε στην πλοιοκτησία της Lauro, εταιρεία η οποία και το ναυπήγησε. Το highlight μάλλον στην καριέρα του ήταν όταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 συνέδεσε την Σικελία(Συρακούσες) με τη Μάλτα, σε μια γραμμή με την εμπορική ονομασία EuroMalta Express. Μικρό αλλά θαυματουργό.   

 

Εξωτερικά μπορεί να δείχνει ομορφούλικο, εσωτερικά είναι απλά τραγικό. Σκοτεινό και κλειστοφοβικό, με ένα ανήλιαγο σαλόνι που για κάποιον λόγο δεν κατάφερα να φωτογραφίσω. Το θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά. Οπότε ας πάρουμε μια μικρή γεύση από τους εξωτερικοί χώροι. Υπάρχει ένα μικρό ανοιχτό ντέκ πρύμα που είναι πλήρως κεκαλυμμένο, ενώ υπάρχει και το sun deck με μερική κάλυψη και πολύ όμορφη θέα 360 μοιρών, κι αυτό γιατί μπορεί κανείς να φτάσει μέχρι τις βαρδιόλες. Κουνίστρα εννοείται, αλλά αν δεν έχει κακό καιρό θα το συνιστούσα για ένα ταξιδάκι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...