Panagia Ekatontapiliani Posted November 13, 2019 Author Posted November 13, 2019 Το Πρωτοπόρος XV σταμάτησε τα δρομολόγια του, μιας και πουλήθηκε στη εταιρεία M2M FERRIES PVT LTD από την Ινδία. Οι συγκεκριμένοι πλοιοκτήτες είχαν δει και το Πρωτοπόρος XIV πριν λίγο καιρό, όπως και άλλα αμφιπλωρα στην Ελλάδα.
Petros P Posted November 13, 2019 Posted November 13, 2019 Καιρό κοιτάνε πλοία,διάφοροι απο Ινδία.Ουσιαστικά ο νικητής ενος tender είναι. Απλώς αυτο που θυμάμαι είναι οτι το πλοίο όλοι οι Ινδοί το ήθελαν κάτω δοκιμαστικά για κάποιους μηνες,και εφόσον έπαιρνε το οκ απο την επιτροπη εμπορίου,έμενε,αλλιώς επρεπε να το γυρίσεις...και αντε γυρνα ενα αμφίπλωρο απο την Ινδία στην Ελλάδα. On 6/11/2018 at 3:27 PM, Petros P said: Και να που ένα αμφίπλωρο μας θα φύγει για χώρα που δεν έχει πάει άλλο μέχρι στιγμής.Στη χώρα αυτή μάλιστα συνηθίζουν να γράφουν τα ονόματα και στη τοπική αλλα και στην Αγγλική. υ.γ. δεν ξέρω αν έχει γίνει αίτηση για αποδρομολόγηση,οπότε να αποκαλυφθεί πιο εύκολα Για αυτό και είχα γράψει αυτό πριν 1 χρόνο. Ινδικά και Αγγλικά
Panagia Ekatontapiliani Posted November 17, 2019 Author Posted November 17, 2019 Ας δούμε το Πρωτοπόρος XV στο ναυπηγείο του Ατσαλακη, όπου θα γίνει παράδοση του πλοίου στη νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 25, 2019 Author Posted November 25, 2019 Στα θέματα του ΣΑΣ στις 27/11/19, βλέπουμε ότι το Πρωτοπόρος XV θα κάνει την έξτρα ακινησία των 40 ημερών από τις 05/11/19 έως 16/12/19.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 27, 2019 Author Posted November 27, 2019 Το νέο όνομα του Πρωτοπορος XV είναι M2M1, ενώ το όνομα του πλοίου όταν χτίστηκε στο ναυπηγείο του Κανελλου είναι Κανελλος Π172.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 21, 2019 Author Posted December 21, 2019 Το Πρωτοπόρος XV παραμένει στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη και στη μια πλώρη γράφτηκε το νέο του όνομα (M2M1) και τοποθετήθηκαν πέδιλα στο καταπέλτη. Το μεσημέρι μεθόρμισε και έδεσε με την άλλη πλώρη στη προβλήτα του ναυπηγείου. Να προσθέσω ότι σβήστηκε το όνομα της Tsokos Lines από τις μπάντες στο πλοίο.
Panagia Ekatontapiliani Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Το M2M1 αναμένεται να αναχωρήσει από το Πέραμα στις επόμενες ημέρες, γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ινδία, το περιμένουν γύρω στις 28 Ιανουαρίου. Από ότι καταλαβαίνω η δρομολόγηση του στο Mumbai έχει σκοπό να μειώσει τη κίνηση στους δρόμους και συντόμευση σε χρόνο τις διαδρομές των οχημάτων.
proud_ionian Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 το πλοιο θα δρομολογηθει προς το τουριστικο θερετρο Alibaug. αν καταλαβαινω καλα, θα αποφευγεται οδικη διαδρομη 3 ωρων περιμετρικα του κολπου. η δρομολογηση αφορα μονο οσους πανε εκει το Mumbai εχει πανω απο 20εκ κατοικους. δε σωζεται απο τον πρωτοπορο
Panagia Ekatontapiliani Posted January 6, 2020 Author Posted January 6, 2020 Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα πλοία εάν πετύχει η δρομολόγηση του M2M1. 😉
Panagia Ekatontapiliani Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 Το M2M1 είναι έτοιμο για την αναχώρηση από την Ελλάδα (μάλλον στις 14/1 θα φύγει). Όπως βλέπουμε το σινιάλα της Tsokos Lines στις τσιμινιέρες (Τ) δεν ξηλώθηκαν
Panagia Ekatontapiliani Posted January 19, 2020 Author Posted January 19, 2020 Το M2M1 έφυγε σήμερα το πρωί από το ναυπηγείο του Ατσαλάκη με προορισμό τη προβλήτα του Περάματος για να πάρει καύσιμα και το βράδυ ξεκίνησε το ταξίδι του προς την Ινδία. Ξηλώθηκαν τα σινιάλα της Tsokos Lines από τις τσιμινιέρες και γράφτηκε στη μπάντα με μικρά γράμματα το όνομα της εταιρείας του (M2M Ferries)
Panagia Ekatontapiliani Posted January 25, 2020 Author Posted January 25, 2020 Το M2M1 έχει περάσει το κανάλι του Σουεζ και αναμένεται να φτάσει στη Βομβάη στις 7 Φεβρουαρίου.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 21, 2020 Author Posted February 21, 2020 Το M2M1 έφτασε στη ράδα της Βομβάης στις 14 Φεβρουαρίου. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στις αρχές Μαρτίου και εάν καταφέρει να έχει πληρότητες πάνω από 60% θα σκεφτούν να φέρουν και δεύτερο πλοίο στη γραμμή.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 Πάμε να δούμε ένα ταξίδι με το M2M1 στην Ινδία.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 28, 2023 Author Posted April 28, 2023 Στο M2M1 έχουν τοποθετηθεί σκιάστρα στα ανοικτά καταστρώματα και στις δύο πλώρες που είχε καθίσματα.
marioskef Posted July 25, 2023 Posted July 25, 2023 Σύμφωνα με την εξπρές της Ινδίας... η γραμμή πάει πολύ καλά... 45 χιλιάδες επιβάτες το μήνα στα περίπου 90 δρομολόγια στην ίδια περίοδο... Ίσως αυτό εξηγεί και την απόφαση για επέκταση
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now