Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ας δούμε το site της εταιρείας Aspiotis Lines, που ανήκει το Πήγασος (Νηολόγιο Πειραιά 4492) και συνδέει τη Κέρκυρα (Άγιο Στέφανο ή Παλαιοκαστρίτσα) με τα Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερεικούσα & Μαθράκι)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 6 months later...

Ο καπετάνιος του Πήγασος κατεβαίνει στη θάλασσα και περπατά στο λιμάνι του Αγ, Στέφανου της Κέρκυρας, που είναι γεμάτο με φύκια και άμμο, για να μπορέσει να εκτελέσει τα δρομολόγια του προς Ερεικουσα Μαθρακι και Οθωνούς

 

 

Σε επικοινωνία με τον Καπετάνιο και πλοιοκτήτη του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ οπού τις περισσότερες φορές για να εκτελεστεί το δρομολόγιο για τα Διαπόντια Νησια κατεβαίνει στη θάλασσα και περπατά αφού είναι χωμένο για να καθαρίσει από τις προπέλες τα φύκια ή να σταματούν οι μηχανές μέσα στο Ιονιο πέλαγος να ρίχνει άγκυρα για να καθαρίσουν τα φίλτρα ώστε να ξαναπάρουν μπρός οι μηχανές και να συνεχίσει το ταξίδι του

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

Το Πήγασος ολοκλήρωσε τις εργασίες επισκευής του το Σάββατο 20 Ιουνίου στη Κέρκυρα και επέστρεψε στον Άγιο Στέφανο, όπου σήμερα επέστρεψε στα δρομολόγια του στα Διαπόντια Νησιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 6 months later...

Το Πήγασος πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης και δεξαμενισμου στη Κέρκυρα από τις 24 Μαϊου έως χθες όπου επέστρεψε στον Άγιο Στέφανο. Σήμερα ξεκίνησε πάλι τα δρομολόγια στα Διαπόντια νησιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...

Ο Καπετάνιος του Πήγασος βουτά για να “ξεκολλήσει” το πλοίο του στο λιμανι του Αγ. Στέφανου

Quote

Με μποφόρ και θαλασσοταραχή προσάραξε στο λιμάνι Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας το πλοιάριο «Πήγασος» της άγονης γραμμής Αγ. Στέφανος – Διαπόντια νησιά. Το πλοίο στη προσπάθεια του να προσεγγίσει την αποβάθρα “κόλλησε” στα συσσωρευμένα φύκια που έχουν φράξει την εσωτερική περίμετρο του λιμανιού.

Το «Πήγασος» ήταν γεμάτο με ταξιδιώτες ντόπιους και τουρίστες που είχαν εκδράμει για την ημέρα στο Μαθράκι και Οθωνούς. Ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση πριν την αποβάθρα. Τελικά μετά από ηρωικές προσπάθειες του καπετάν-Δημήτρη το «Πήγασος» ξεκόλλησε αφού αναγκάστηκε ο ίδιος ο καπετάνιος να βουτήξει με μάσκα και βατραχοπέδιλα και να ξεκολλήσει ύφαλα, τιμόνι και προπέλες από τα φύκια.  

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει τα απόμακρα λιμάνια τόσο του Αγ. Στεφάνου όσο και τo λιμάνι του Μαθρακίου. Στους Οθωνούς και Ερείκουσα τα λιμάνια αντιμετωπίζουν άλλου είδους λειτουργικά προβλήματα. 

Η αδιαφορία, η έλλειψη προγραμματισμού και η κακή διαχείριση λιμένων ταλαιπωρούν και δυσφημίζουν τα νησιά μας εν μέσο τουριστικής περιόδου. Το πρόβλημα με την πρόσχωση των λιμανιών και τη συσσώρευση με φύκια είναι πρόβλημα που διαρκεί για πολλά χρόνια και δεν φαίνεται να το λαβαίνουν υπ όψη οι αρμόδιες αρχές.

Ντόπιοι επιβάτες αλλά και τουρίστες που επέβαιναν στο «Πήγασος» δεν έκρυβαν την αγανάκτησή και το θυμό τους για τη δυσλειτουργία των λιμανιών. Οι ‘‘Αναμνήσεις’’ επικοινώνησαν με ομογενείς εδώ στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από τα Διαπόντια νησιά Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι. Οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές στο αγαπημένο τους νησί. Εξέφρασαν την ανησυχία και την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια.

Ζητούν την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των λιμανιών όχι τόσο για τη δικιά τους εξυπηρέτηση όταν βρεθούν εκεί σε λίγες μέρες αλλά για τις δυσκολίες μετακίνησης και τροφοδοσίας που αντιμετωπίζουν αυτοί που έχουν επιλέξει να μείνουν μόνιμα στο νησί τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ανακοίνωση της εταιρείας του Πήγασος με αφορμή το σταμάτημα του πλοίου, μιας και πλέον πήρε νέα εταιρεία την επιδοτούμενη γραμμή του.

Για 22 χρόνια εξυπηρετήσαμε την γραμμή Άγιος Στέφανος Διαπόντια νησιά. Εκτελέσαμε το σύνολο των δρομολογίων παρά τις αντίξοες συνθήκες λιμενικών υποδομών , προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των κατοίκων όσο καλύτερα μπορούσαμε .

Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους των νησιών, μόνιμους και αυτούς που μένουν στο εξωτερικό για την στήριξης τους όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστούμε τις τοπικές ηγεσίες των νησιών που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστούμε το Κ.Λ. Κέρκυρας το ΆΛ.Τ Παλαιοκαστρίτσας και το Λ.Σ. Οθωνών που βρίσκονταν και βρίσκονται δίπλα στα προβλήματα των νησιών, τέλος ευχαριστούμε όλους όσους ταξίδεψαν με το πλοίο μας.

ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΗΡΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 

ΠΑΠΠΑ ΒΕΝΕΤΙΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Πήγασος πραγματοποίησε τις εργασίες συντήρησης και δεξαμενισμου σε καρνάγιο στη Κέρκυρα και ετοιμάζεται για το νέο ρόλο που θα έχει. Μιας και από τις 20/5/23 θα εκτελεί ημερήσιες κρουαζιέρες στα Διαπόντια Νησιά από Άγιο Στέφανο.

Θα εκτελούνται οι κάτωθι κρουαζιέρες

1. Διάπλους-Μαθράκι-Οθωνοί (Άσπρη άμμος, σπηλιά Καλυψώς)

2. Ακρωτήρι Δράστης-παραλία Μπρακίνι-Ερείκουσα

3. Διάπλους-Μαθράκι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...