Jump to content
Shipfriends

Eurocargo Europa (IMO 7909970)


Recommended Posts

Το Eurocargo Europa ιδιοκτησιας Grimaldi και ναυπηγησης 1981 οδευει αυτη τη στιγμη προς την τελευταια του κατοικια στο Μπαγκλαντες.

 

με 455 δολλάρια το τόνο..και βλέποντας ενα report τώρα σχεδόν 50 δολλάρια/τονο πάνω απο τα  υπόλοιπα...άρα φαντάζομαι τι καλούδια θα έχει πάνω (stainless κτλ)  ...Πάντως LDT 12,949 τόνοι...

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

 

σαν ''φθηνή'' απομίμηση ROPAX θυμίζει

 

καμμία σχέση. Αυτό ανήκε σε μια γενιά ρο-ρο για μεγάλες αποστάσεις (τα έλεγαν -ανεπισήμως- deep sea roro) και ενα μιγμα φορτίων διαφόρων τύπων. (παλλετες- containers-κότερα-ειδικά φορτία και οχήματα). Χαρακτηριστικό του οι διπλές "slewing ramps" που φαινονται στις φωτογραφίες ώστε να μπορεί να φορτώνει είτε πλευρισμένο είτε πρυμνοδετημένο. Βέβαια τα πρώτα ropax (τα οποία είχαν αρχίσει να εμφανίζονται λίγο νωρίτερα) δεν είχαν καμμία σχέση με τα τωρινά δεδομένου ότι η αποστολή τους ήταν να μεταφέρουν αποκλειστικά οδηγούς φορτηγών και ήταν τελείως "σπαρτιάτικα". Εδώ ένα ropax της εποχής απο το ίδιο ναυπηγείο http://www.faktaomfartyg.se/foton/soca_1980_1.jpg . Στην ουσία ήταν roro που πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας για την μεταφορά επιβατών και είχαν μερικές καμπίνες και έναν κοινόχρηστο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...