Jump to content
Shipfriends

Ramon Llull (IMO 9262065)


Recommended Posts

Το Ramon Llull (IMO No: 9262065) είναι κατασκευασμένο το 2003 στο ναυπηγείο Rodriquez Cantieri στην Ιταλία και θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 28 Απριλίου στη γραμμή Dénia-Formentera. Εάν συγκρίνουμε κάποια φωτογραφία του 2011 με το 2014, βλέπουμε αλλαγές εξωτερικά στο χρωματισμό του.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Είναι το μπάνερ της Custo Barcelona, καταλανικής, νεανικής φίρμας ρουχισμού (Custo Dalmau). Το πλοίο είναι μικρότερη εκδοχή εκείνου που δυστυχώς δεν πρόφτασε να μας φέρει η Seajets. Να το δούμε πριν 10 χρόνια (wtf!) στη Βαρκελώνη με τα πρώτα σινιάλα.

69add0fac8ec15b07b619cfbeb05a6ab   e9312459167d6ec015395ec044a635f4   979bb009e7ee18cfcb7436920758046c

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αυτή την εποχή και μέχρι τις 9 Ιουνίου αναχωρήσεις καθ' εκάστην εκτός Δευτέρας και Τρίτης από το γερμανικό προτεκτοράτο της Denia(όπου βρίσκει κανείς πιο εύκολα bratwurst αντί για paella) στις 0900 το πρωί για Formentera. Από τον Ιούνιο έχουμε αναχωρήσεις και τη Δευτέρα ενώ το πλοίο θα ξεκουράζεται μόνο την Τρίτη. Η επιστροφή από Formentera στις 2100 με άφιξη στην Denia στις 2300.

 

Το βλέπω όμως και συχνά-πυκνά εμφανίζεται στην Ibiza κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς αυτό να είναι επίσημο δρομολόγιο. Υποπτεύομαι λοιπόν πως δεν μπορεί να κρατηθεί στο λιμάνι της Formentera κατά τη διάρκεια της ημέρας και αναγκάζεται να πάει στην Ibiza όπου το λιμάνι είναι προφανώς πολύ καλύτερο, και να επιστρέφει για να φορτώσει και να φύγει. Το οποίο μου φαίνεται τρελό και παλαβό, αν προσθέσει κανείς τα έξτρα καύσιμα που καίει το πλοίο για να κάνει αυτήν την άσκηση, πρέπει να τους φεύγουν πολλά λεφτά μόνο και μόνο σ' αυτό.

 

Από τις 9 Ιουνίου, διπλά δρομολόγια με αναχωρήσεις στις 0900 και 1800 από Denia και στις 1200 και 2100 από τη Formentera.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από τις 16 Οκτωβρίου, το Ramon Llull δουλεύει στη γραμμή Mallorca Menorca, αντικαθιστώντας το Nixe, έχοντας καθημερινές αναχωρήσεις από την Alcúdia στις 09:00 και την Ciutadella στις 19:00, με έξτρα δρομολόγια τις Παρασκευές και τις Κυριακές

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Η Balearia θα συνδέσει τη Dénia με τη Formentera σε λιγότερο από 2 ώρες με το Ramon Llull από τις 17 Απριλίου, μετά την αντικατάσταση των μηχανών. Στο Ramon Llull θα αφαιρεθούν οι παλιές 4 κύριες μηχανές B&W MAN 18VP185 και θα τοποθετηθούν 4 μηχανές MTU 20V4000M73L, όπου πέρα από την αύξηση της ταχύτητας κατά 30%, ενώ θα έχουν μείωση στη κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές NOX κατά 20%.  Επίσης θα δημιουργηθεί μια αίθουσα Α θέσεως. Το κόστος των βελτιώσεων του Ramon Llull θα φτάσει το ποσό των 8 εκ. ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 11 months later...
  • 9 months later...

Παραδόξως βλέπει χειμερινή δράση εν μέσω πανδημίας ο Ramon o Llull. Στα δρομολόγια ανάμεσα στην Mallorca και τη Menorca, τα λιμάνια είναι η Alcudia και η Ciutadella αντιστοίχως.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ξεκίνησε καλοκαιρινά δρομολόγια το πλοίο, βάση του η Denia όπου πιο εύκολα βρίσκει κανείς bratwurst(γερμανικό λουκάνικο) από chipirones(καλαμαράκια α λα ισπανικά), με προορισμό την Ibiza και την νήσο Formentera.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στα ίδια δρομολόγια και φέτος ο Ραμόν. Εμείς πάμε ταξίδι στο χρόνο και το καλοκαίρι του 2018 να τον δούμε να αναχωρεί από την Denia με την πιο απλοική έκδοση των σινιάλων του που είχε ποτέ. Η πρυμνιά άποψη μας δείχνει και το ότι ο καταπέλτης του εξωτερικά είναι βαμμένος άσπρος, πράγμα που κάποτε στην Ελλάδα ήταν ο κανόνας. Για να συμπληρώσουμε και την ιστορική συνέχεια με τις φορεσιές του πλοίου στην gallerie, να προσθέσω και μια φωτογραφία από την Ibiza του 2015 οπότε και το πλοίο διαφήμιζε μια εταιρεία ένδυσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Δεν έχει αλλάξει εξωτερικά το Ramon Llull από την τελευταία φορά που το είδαμε, να το εδώ να αναχωρεί από την Denia για τη Formentera το καλοκαίρι που μας πέρασε. Εξακολουθεί να κάνει τα δρομολόγια αυτά ακόμη και σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ήρθε η ώρα της ακινησίας για το Ramon Llull. Εκτός δρομολογίων από 28/01 , θα επανέλθει 04/03. Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...