Jump to content
Shipfriends

Amadea (IMO 8913162)


Recommended Posts

Στον Πειραιά κατέπλευσε σήμερα μετά απο αρκετά χρόνια το όμορφο κρουαζιερόπλοιο AMADEA,που ανήκει στη Γερμανική εταιρεία Phoenix Reisen. Οπως μπορείτε να δείτε στο μεγάλο λιμάνι ειχε να έρθει απο το 2009 , ενω ειχε κάνει κάποια calls σε Ρέθυμνο και Αργοστόλι.

Γιαπωνέζικο σκάρι του 1991 (Mitsubishi Heavy Industries, Nagasaki),κατασκευάστηκε ως ASUKA ,όνομα το οποίο διατηρούσε μέχρι και το 2006 οποτε και πέρασε στον έλεγχο της Γερμανικής εταιρείας.Έχει μήκος 193 μέτρα,πλάτος 24,7 και βύθισμα 6.2.Μπορεί να φιλοξενήσει 624 άτομα ενω το πλήρωμα του αποτελείται απο 292 άτομα. Οι 2 μηχανές MAN-Mitsubishi 7L58/64 συνολικής ισχύος 17,300 kW που έχει του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με 21 κόμβους.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 years later...

Απ' ότι φαίνεται η Phoenix έχει μακροπρόθεσμα πλάνα για το Amadea μια και μπήκαν στο έξοδο να του εγκαταστήσουν καινούριες γεννήτριες που είναι συμβατές με τους κανονισμούς για τις εκπομπές SOx και NOx.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γενικά το πλοίο στάθηκε τυχερό που έπεσε στα χέρια της Phoenix Reisen η οποία το προσέχει και το ανακαινίζει συνεχώς, όπως κάνει με όλα τα πλοία του στόλου της.

Ακόμα και το Albatros που θυσιάστηκε ως άλλη Ιφιγένεια, για να μπορέσει η εταιρία να επιβιώσει την κρίση του κορωνοϊου, έφυγε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση για το τελευταίο του ταξίδι στο Αλάνγκ. Λίγο πριν παρθεί η απόφαση για πώλησή του είχαν γίνει επισκευές και ανακαινίσεις στο πλοίο.

Ας δούμε το AMADEA σε μια διήμερη επίσκεψή του στο Ταλλίν της Εσθονίας το προηγούμενο ΣΚ. Μάλλον είχε κοπεί απο το αρχικό πρόγραμμα η επίσκεψη στην Αγ. Πετρούπολη και αποφάσισαν να παραμείνει το πλοίο στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

 

20220903_161401 (Large).jpg

Το πλοίο χρησιμοποιείται απο το 2015 ως σκηνικό για τα γυρίσματα της σειράς "Traumschiff" (δηλαδή ονειρικό πλοίο) του ZDF, δηλαδή κάτι σαν το "πλοίο της αγάπης" στη γερμανική του έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...