Jump to content
Shipfriends

Βύθιση του φορτηγού πλοίου Volgo Balt 199 ανοικτά της Κωνσταντινούπολης.


Recommended Posts

Τουρκικά σωστικά συνεργεία αναζητούν σήμερα έντεκα Ουκρανούς και έναν Ρώσο, μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το φορτηγό πλοίο Volgo Balt 199, που μετέφερε άνθρακα, εξέπεμψε μήνυμα SOS στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενώ έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Χηλή (Şile), κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όμως στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία μαζί του, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το πλοίο βυθίστηκε. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση των 12 μελών του πληρώματος», δήλωσε ο Σαλίχ Ορακσί, επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ακτοφυλακής, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ένα ελικόπτερο και αρκετά πλοία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αναζήτησης.

Την ίδια ώρα ένα δεύτερο φορτηγό πλοίο με 14μελές πλήρωμα αντιμετωπίζει μηχανική βλάβη και κινδυνεύει επίσης να βυθιστεί, σύμφωνα με την GAC.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα αναγκάζουν συχνά τις τουρκικές αρχές να κλείνουν τα στενά του Βοσπόρου, όμως, όπως επεσήμανε η GAC, σήμερα η σημαντική θαλάσσια αυτή δίοδος παραμένει ανοιχτή.

Περίπου 10.000 πλοία που μεταφέρουν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων περνούν από τα στενά του Βοσπόρου κάθε χρόνο

Πηγη:Αθηναικο Πρακτορειο Ειδησεων-αναδημοσιευση απο την kathimerini.gr

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά. Και για να είμαστε ακόμα πιό ακριβείς, VOLGO BALT 199, κατασκευής 1976 στη Σλοβακία με IMO 8850279. Για την ιστορία, αν κάνεις ένα search στο marinetraffic, εμφανίζονται γύρω στα εβδομήντα (70) πλοία με το ίδιο όνομα, VOLGO BALT, αλλά διαφορετικό φυσικά αριθμό, και σχεδόν όλα δραστηριοποιούνται σε Μαύρη Θάλασσα, ανατολικό Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για την επισημανση,θα φροντισω να διορθωθει ο τιτλος.Πολλα τα volgo balt σιγουρα και ολα τα ειδησεογραφικα site που επισκευτηκα εγραφαν οτι βυθιστηκε το 100.Δημοσιογραφοι! ;):P

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...