Jump to content
Shipfriends

Φωτιά στο πλοίο μεταφοράς οχημάτων ALLIANCE NORFOLK


Recommended Posts

Σε συναγερμό έχει τεθεί η περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά καθώς νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο περίπου 5,5 μίλια από το λιμάνι.

Το πλοίο έχει σημαία ΗΠΑ και μεταφέρει οχήματα ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται στα 23 άτομα, εκ των οποίων και 5 Έλληνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από τις ΗΠΑ με προορισμό την Σαουδική Αραβία και είχε κάνει στάση στο αγκυροβόλιο του Πειραιά για επιθεώρηση.

Δίπλα του βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα από τα καταστρώματα.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/135083/

Σύμφωνα με το AIS ήδη στην περιοχή βρίσκονται και συνδράμουν και τα ρυμουλκά ALEXANDER 5, MEGALOCHARI XII, PANTANASSA, KARAPIPERIS 18, IFESTOS 3 και AGIA TRIAS.

Link to comment
Share on other sites

Η ενημερωση απο την Ελληνικη Ακτοφυλακη για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε οχηματαγωγό (Ro-Ro) πλοίο στον Πειραιά

Βραδινές ώρες προχθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο οχηματαγωγό (Ro-Ro) «ALLIANCE NORFOLK» σημαίας Η.Π.Α., το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη ράδα του Πειραιά, με πλήρωμα 23 αλλοδαπούς ναυτικούς και 05 επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα των Η.Π.Α., με προορισμό λιμένα της Σαουδικής Αραβίας.

Άμεσα, στην περιοχή του συμβάντος, κατέφθασαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τρία (03) ρυμουλκά για παροχή βοήθειας.

Εξελίξεις θα γίνουν γνωστές με νεότερο δελτίο τύπου.

Συνέχεια ενημέρωσης για εκδήλωση πυρκαγιάς σε οχηματαγωγό (Ro-Ro) πλοίο στον Πειραιά:

Κατασβήστηκε πρωινές ώρες χθες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο (Ro-Ro) «ALLIANCENORFOLK» σημαίας ΗΠΑ, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη ράδα Πειραιά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά πλοιάρια με συνολικά τριάντα (30) πυροσβέστες και μια ομάδα ΕΜΑΚ, και ένα Ναυαγοσωστικό και ένα Πλωτό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί μέλη του πληρώματος του (Ro-Ro) «ALLIANCENORFOLK», καθώς και οι πέντε (05) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τραυματίστηκε ένας (01) πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε με πλωτό περιπολικό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Πειραιά και από εκεί με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο.

Από την πυρκαγιά δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Και σύμφωνα με τις "μεγάλες αποκαλύψεις" :rolleyes: του διαδικτυακού τύπου...μεταφέρει και στρατιωτικό υλικό. Προφανώς είναι μια από τις συνήθεις μεταφορές στρατιωτικού υλικού, και δεν ήταν δα και κρυφό. Και λύνεται και το "μεγάλο μυστήριο" γιατί βρέθηκε στον Πειραιά. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έπεσε σε κακοκαιρία στη Μάλτα και έπαθε ζημιές.

U.S.-flag ship fire extinguished off Piraeus

Tuesday, March 13, 2012

A fire that broke out on a U.S.-flag roll-on/roll-off ship transiting the Mediterranean over the weekend has been extinguished, and the ship is now anchored off of Piraeus, Greece. The Alliance Norfolk was caught in a heavy storm off Malta with 70-knot winds and heavy swells when cargo on its main deck broke loose and a fire began on Saturday night, local time. The ship was carrying automobiles and military cargo on a voyage from the United States to the Middle East....

http://www.americans...axonomy=Europe1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...