Jump to content
Shipfriends

Le Gamba (ΙΜΟ 8969006)


Recommended Posts

Δεν ξέρω, αλλά αυτή τη παντόφλα την θυμάμαι μονίμως -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- δεμένη στο Καματερό της Σαλαμίνας, άντε και μιά φορά το πολύ απέναντι, στα Παλούκια. Ούτε μία φορά εν πλω, παρ' όλο που είμαι αρκετά συχνός επισκέπτης της περιοχής.

Ναυπήγησης -μόλις- του 1998, πιθανόν να έπεσε "θύμα" της κατοπινής επέλασης των αμφίπλωρων και δεν μπόρεσε να βρεί κάποιο μόνιμο ρόλο σε γραμμή, παρά μόνο στη μεταφορά φορτίων - φορτηγών από το Πέραμα στην Σαλαμίνα. Γνωρίζει κανείς κάποια άλλη γραμμή που -έστω και για λίγο διάστημα- να δραστηριοποιήθηκε ???

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το ΚΥΡΙΑΚΟΣ ξεκίνησε μία νέα φάση στην ...θαλασσινή του καριέρα :) , μιας και πρόσφατα δρομολογήθηκε στην γραμμή Πάχης - Φανερωμένης μετά από τον άχαρο ρόλο που είχε ως πλοίο μεταφοράς φορτηγών στην γραμμή Πέραμα - Παλούκια.

Να το δούμε και σε 1, 2, σημερινές φωτογραφίες στην Φανερωμένη της Σαλαμίνας.

Link to comment
Share on other sites

Εδω που τα λεμε η παντοφλα αδικουνταν δουλευοντας φορτηγου-νυχτερινη βαρδια.Παντοφλα δεκαετιας ειναι μπορει να καλυψει παρα πολλες γραμμες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια είναι αυτή η παντόφλα; είναι φωτογραφημένη από την Φανερωμένη Σαλαμίνας πριν λίγες μέρες.

post-3357-0-64288600-1293561131_thumb.jp

Edited by Dimitris7
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τον ΚΥΡΙΑΚΟ συνεχεια τον πετυχαινα δεμενο στα βραχια της Φανερωμενης.Αυτη την περιοδο συνεχιζει να ταξιδευει στην γραμμη Παχης-Φανερωμενης απο οπου και οι φωτο(1,2)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το ΚΥΡΙΑΚΟΣ που την περασμένη εβδομάδα είχε βγει έξω στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη της Σαλαμίνας για εργασίες συντήρησης, έχει επιστρέψει στα δρομολόγια του στην γραμμή Φανερωμένης - Μεγαρικής Ακτής.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τελικά αποχωρεί και ο Κυριάκος απ'την Σαλαμίνα εφ'όσον επωλήθει σ'άλλη γραμμή.Βλέπω να γίνονται ανακατατάξεις αλλά και πανικός στην γραμμή της Φανερωμένης μέσα στο καλοκαίρι.......

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελικά απο Σεπτέμβριο αναμένεται η αποχώρηση του σκάφους απ'την γραμμή μετά απο συμφωνία των παλαιών πλοιοκτητών με τους νέους αγοραστές,για καλύτερη εξυπηρέτηση λόγω καλοκαιριού.Η κοινοπραξία στην οποία ανήκει ακόμη το σκάφος ετοιμάζει κάποιο αμφίπλωρο της για την γραμμή.Αναμονή λοιπόν,ο χρόνος θα δείξει........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ωσάν "επτασφράγιστο μυστικό" η φημολογούμενη πώληση του πλοίου.... Όλους όσους σχετικούς με το "αντικείμενο" έχω ρωτήσει, μέχρι και ανθρώπους που εργάζονται στην γραμμή της Φανερωμένης, όλοι "κάτι" έχουν ακούσει περί πώλησης του ΚΥΡΙΑΚΟΣ αλλά κανείς δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο, ούτε καν αν έχει πουληθεί σε χώρα του εξωτερικού ή σε άλλη εταιρεία στην χώρα μας.

Εν αναμονή..............

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εμένα μ'έτρωγε η περιέργεια ρώτησα σήμερα έναν εκ των πλοιοκτητών του σκάφους που επωλήθη, και μου είπε κατά 99% στην Σιέρα Λεόνε.Τώρα ότι καταλάβατε κατάλαβα κι εγώ............

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά φίλτατε pontos κατάλαβα ότι κατά 99% το πλοίο πουλήθηκε στη Σιέρα Λεόνε και κατά ......1% σε άλλη χώρα !!! :P

Και να στο έλεγε κάποιο μέλος του πληρώματος του, άντε να το καταλάβω. Μα ολόκληρος πλοιοκτήτης (ή έστω εις εξ αυτών) και δεν γνώριζε ...100% που έχει πουληθεί το πλοίο ??? Άκρως κουφό......... :o

Link to comment
Share on other sites

Άκρως κουφό ή δεν θέλουν να τ'ανακοινώσουν(δεν ξέρω τον λόγο).Το σίγουρο είναι ότι οι πλοιοκτήτες ξέρουν.Πιστεύω αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί.........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Legaba (IMO 8969006)

(1998, ex- Κυριάκος)

Νέο όνομα για το πρώην (πλέον) ΚΥΡΙΑΚΟΣ, το LEGABA. Tο πλοίο που άφησε το Καματερό και βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη στη Σαλαμίνα (όπου και είχε κατασκευαστεί το 1998), έχει πουληθεί πράγματι στη Γκαμπόν (Δυτική Αφρική), και για την ακρίβεια σε κρατική εταιρεία της χώρας.

Από ότι μάλιστα μου ειπώθηκε, οι νέοι του ιδιοκτήτες το έκαναν "φύλλο και φτερό" από άποψη ελέγχων (μπράβο εξέλιξη οι Αφρικανοί !!!), πριν την οριστική συμφωνία και την παραλαβή του, και φυσικά δεν βρήκαν "ούτε ένα εκατοστό σκουριάς" όπως πρωτύτερα τους είχαν διαβεβαιώσει. Στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη, ανάμεσα σε άλλες εργασίες που θα γίνουν πριν την αναχώρηση του για την μακρινή χώρα της Αφρικής, θα περιλαμβάνονται η προσθήκη ανοίγματος στα πλαινά (δεν μου διευκρινίστηκε αν θα είναι και για οχήματα ή μόνο για επιβάτες) ώστε να μπορεί να επιβιβάζει και πλαγιοδετημένο, θα ανέβουν ψηλότερα οι εξαγωγές των καυσαερίων του, και βέβαια θα καθαριστούν και θα βαφούν τα ύφαλα του πλοίου.

Να ευχαριστήσω οπωσδήποτε τον ευγενέστατο, πρώην (πλέον) πλοιοκτήτη του κ. Ιωάννη Καρνέση για τις παραπάνω πληροφορίες. Τέλος, δύο σημερινές φωτό του πλοίου από το ναυπηγείο Παναγιωτάκη.

gallery_2102_138_116888.jpg

gallery_2102_138_163352.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω στην φωτό του Παντελή, λογικά το νέο όνομα του πλοίου πρέπει να αποτελείται από δύο λέξεις (LE - GABA). Ας περιμένουμε λίγο να το δούμε και "επίσημα" γραμμένο κάπου (equasis, marinetraffic), μιας και όταν το άκουσα (από μέλος του πληρώματος του) και του ζήτησα να μου πει πως γράφεται, μου το έγραψε σε χαρτί ως μία λέξη.

Link to comment
Share on other sites

οπως ειπα και το πρωι (αλλα χαθηκε λογω αρρυθμιας)......

Λόγω της ...αρρυθμίας (του φόρουμ) χαθήκαν και άλλα πρωινά ποστ. Όπως ένα που πρόλαβα να δω του pantelis2009, και αφορούσε το πρώην πλέον ΚΥΡΙΑΚΟΣ αλλά δεν πρόλαβα να το σχολιάσω. Ανέφερε (με συνοδεία φωτό η οποία επίσης χάθηκε) ότι το νέο όνομα του πλοίου είναι LE GAMBA και όχι LE GABA όπως λανθασμένα είχε αναγραφεί στην πλώρη και τον καθρέφτη.

Το βρίσκω πολύ ...λογικότερο, μιας και με το όνομα Gamba υπάρχει παραθαλάσσια πόλη στις ακτές της Gabon όπου και πουλήθηκε το πλοίο, με αρκετό τουρισμό αλλά και σημαντικό σημείο πετρελαίου για την χώρα. Αλλά και πάλι, ας κρατήσουμε μία έστω και τυπική επιφύλαξη. Διότι στο διαδίκτυο που βρήκα τις παραπάνω πληροφορίες, η πόλη αναφέρεται ως La Gamba και όχι Le Gamba. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...