Jump to content
Shipfriends

Προσαραξη του κινεζικου bc, Shen Neng 1 στον κοραλλιογενη υφαλο Great Barrier Reef


Recommended Posts

Ωραιο Πασχα θα κανουν οι Αυστραλοι. Το κινεζικο OBO Shen Neng 1, φορτωμενο με καρβουνο, προσαραξε σε εναν απο τους μεγαλυτερους κοραλλιογενεις υφαλους, το Great Barrier Reef. Το πλοιο ηταν 13 μιλια εκτος πορειας, και υπαρχει διαρροη καυσιμων.

Δεν ειναι το πρωτο ουτε το τελευταιο ατυχημα και οι αυστραλοι φωναζουν να ειναι απαραιτητη η υπαρξη πιλοτου για τα πλοια που διερχονται απο τις ευαισθητες περιοχες

201004041046-1_chinees-vrachtschip-lekt-olie-in-great-barrier-reef.jpg

Link to comment
Share on other sites

ο αυστραλος πρωθυπουργος, σε δηλωσεις του στα μουμουέ, ειπε οτι οι υπευθυνοι αντιμετωπιζουν προστιμο μεχρι 5εκ δολλαρια (αυστραλιας??) και ποινες ως 3 χρονια φυλακισης.

ΥΓ: 950τονους πετρελαιο κουβαλαει. τα καυσιμα του ειναι. στα ελληνικα καναλια το παρουσιασαν σαν ενα γιγαντιαιο τανκερ που ειναι τιγκα φορτωμενο με 950 τονους πετρελαιουB):cool:B)

Edited by proud_ionian
υγ
Link to comment
Share on other sites

Καλά τα ελληνικά ΜΜΕ είναι πλέον εκτός πάσης πραγματικότητας...:mad:

Μακάρι να προλάβουν να απομακρύνουν τα υπόλοιπα καύσιμα καθώς σαν ποσότητα μπορεί να μην είναι τεράστια αλλά η ζημιά που μπορέι να προκαλέσουν είναι πολλαπλάσια!ήδη το μικρό μέρος που έχει διαρρευσει έχει κάνει μια πετρελαιοκηλίδα που μόνο μικρή δεν τη λες...:eek:

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

όσον αφορά τα πρόστιμα και τις φυλακίσεις κλπ τ ακούω βερεσέ.Είδαμε τι έχει γίνει και στα υπόλοιπα τραγικά δυστυχήματα-οικολογικές καταστροφές!αποδιοπομπαίους τράγους ψάχνουν και όχι τους πραγματικούς υπευθυνους δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Το τι ακριβως εχει συμβει στη συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι κομματακι νωρις να το βρουμε αν και το γεγονος οτι το πλοιο ηταν τοσο εκτος πορειας, πρεπει ηδη να μας υποψιαζει. Το περιστατικο εχει και πολιτικο ενδιαφερον αν σκεφτει κανεις τα κολοσσιαία πολιτικο-οικονομικα παιχνιδια που παιζονται μεταξυ των κυβερνησεων(αλλα και των εταιρειων μεταλλευματων και σιδηρου) των 2 χωρων(Κινας και Αυστραλιας). Οποτε η συνεχεια ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερουσα.

Και για να γινω και ο δικηγορος του διαβολου, οι Αυστραλοι που νοιαζονται τοσο για το περιβαλλον γιατι εχουν δωσει εγκριση να δημιουργηθουν τα terminals φορτωσης(Gladstone, Hay Point, Dalrymple Bay) των τεραστιων ορυχειων καρβουνου που εχει η περιοχη, διπλα στο Great Barrier Reef? Μηπως γιατι αν τα εκαναν αλλου αυξανοταν το κοστος μεταφορας/εκμεταλλευσης των ορυχειων? Τροφή για σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ REUTERS όπως βλέπουμε και εδώ αναφέρει 10000 τόνους καυσίμων, και κάπου εκεί πρέπει να έχει γίνει το όλο μπέρδεμα. Προφανώς εννοούν και το κάρβουνο που μεταφέρει το πλοίο;; μακάρι πάντως να μην υπάρξουν τραγικές συνέπειες αρκετές καταστροφές έχουμε δει μέχρι τώρα...:mad:

Όσο για τις αντιδράσεις, δυστυχώς όλοι κόπτονται κατόπιν εορτής, όταν (συνήθως) είναι πολύ αργα...:mad: δυστυχώς το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται. Δε θυμάστε και τις αντιδράσεις που είχε ξεσηκώσει το σχέδιο για τα ports refuges; στη Γαλλία τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ, όπως ήρθε η πρόταση έτσι κι έφυγε, βλέπεις ερχόντουσαν εκλογές! όχι που νομίζουμε ότι μόνο σε μας συμβαίνουν αυτα...:rolleyes:

Edited by kyr1
Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο πηγαινε απο Αυστραλια για Κινα(ταξιδι 10 ημερων δηλαδη) και πλοιο τετοιου μεγεθους 900 τοννοι καυσιμων ειναι υπερ-αρκετοι. Συνηθως ενα τετοιο μεγεθος πλοιου δεν εχει πανω απο 2500-3000 τοννους χωρητικοτητα σε τανκια καυσιμων οποτε ειναι αδυνατον να μεταφερει 10 χιλιαδες τοννους σε καυσιμα. Με λιγα λογια, μη φανταστειτε οτι στο Reuters ειναι τιποτα καλυτεροι απο τους δικους μας φωστηρες. Οσο για το καρβουνο, μαλλον προκειται για καποια ποικιλια coking coal που χρησιμοποιειται στην παραγωγη ατσαλιού.

Link to comment
Share on other sites

Μια διόρθωση μόνο ότι το συγκεκριμένο πλοίο ειναι BULK CARRIER PANAMAX και όχι ΟΒΟ.Κοινώς μεταφοράς ΜΟΝΟ χύδην φορτίου.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

οι αυστραλοι θα επιβαλλουν αυστηροτερους κανονες θαλασσιας κυκλοφοριας στην περιοχη και θα επεκτεινουν παρακολουθηση μεσω δορυφορικων συστηματων.

_47642238_009112804-1.jpg

το ιχνος του πλοιου στον υφαλο

Edited by proud_ionian
φωτο
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...