Jump to content
Shipfriends

Sagafjord (IMO 6416043)


Recommended Posts

"Τέλος εποχής" για ένα πανέμορφο, κλασσικό σκαρί, ναυπηγημένο στην Γαλλία το 1965, "θύμα" στους κανονισμούς του SOLAS 2010.

Στις 26 Οκτωβρίου πέρασε για τελευταία φορά από το Γιβραλτάρ, από όπου μπορούμε να δούμε 1, 2, χαρακτηριστικές του φωτογραφίες (τι απίστευτη πλώρη !!!), και ακόμα μία αποχαιρετιστήρια...:(, από το gibraltarport.com.

Από το FAKTA, κάποια στοιχεία για το πλοίο, την "διαδρομή" και την 45χρονη καριέρα του.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Αλλο ενα πανεμορφο βαπορι που μας αποχαιρετα.:(:(

Στον Πειραια ειχε ερθει τελευταια φορα νομιζω τον Απριλιο του 2008

Ανακαλυψα και μια φωτογραφια του απο το Bergen της Νορβηγιας.

Λαθος

Σαββατο,10 Οκτωβριου 2009 ;)

αφιερωμενη σε εσενα.

υ.γ Αντιο πανεμορφε βαπορα:(

post-2653-128326983944_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ή το gibraltarport.com κάνει λάθος όταν μας δείχνει το πλοίο στην τελευταία του διέλευση από το Γιβραλτάρ, ή (το πιθανότερο :rolleyes:) το site του ΟΛΠ, που δίνει το Saga Rose στην λίστα "Άφιξης κρουαζιεροπλοίων στον Πειραιά", να μας ξαναεπισκέπτεται στις 24 Νοεμβρίου..... :rolleyes:

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, γνωρίζει κανείς το όποιο "μέλλον" του πλοίου ??? Θέλω να πω, θα πάει για διάλυση ή θα συνεχίσει να υπάρχει ως πλωτό καζίνο, μουσείο, ή οτιδήποτε άλλο ??? Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα κάπως όταν είδα στο gibraltar.com τις εικόνες με την "τελευταία του διέλευση" με προορισμό την Βρεττανία... :confused:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην να πω οτι φυσικα ο cpt babis εχει δικιο.Μου ειχε ξεφυγει αυτο το περασμα του απο τον Πειραια και τον ευχαριστω για τη διορθωση.;)

Φιλε ΣΕΙΡΙΕ ο ΟΛΠ εχει δικιο.

Το πλοιο στις 30 του Οκτωβρη απεπλευσε απο το Southampton για την τελευταια του κρουαζιερα η οποια συνολικα θα διαρκεσει 37 μερες.Η κρουαζιερα χωριζεται σε 3 υποκρουαζιερες και πανω στο πλοιο θα υπαρχουν αρκετες εκδηλωσεις.

α.Απο Southampton για Λεμεσο

β.Απο Βαρκελωνη για Βαλετα

3.Απο Λεμεσο για Southampton.

Μετα την Κυπρο θα περασει και απο τον Πειραια αλλα και απο την Κερκυρα.Πρωτο λιμανι ηταν το Vigo ενω στη συνεχεια το προγραμμα εχει Ντουμπροβνικ,Χαιφα,Βενετια,Αλεξανδρεια και αλλα λιμανια μεταξυ των οποιων και η Τουλων οπου και χτιστικε.Δυστυχως δεν μπορεσα να βρω την ακριβη σειρα των λιμανιων που θα πιασει

Απο τιμες αφηστε το καλυτερα.Ξεκινανε απο 3899 λιρες.Παρολαυτα εχουν απομεινει ελαχιστες θεσεις απο Λεμεσο

Για μετα το μελλον ειναι αβεβαιο.Υπηρχουν καποιες φημες που το θελουν να γινεται πλωτο ξενοδοχειο στο Southampton αλλα δεν εχει επιβεβαιωθει τιποτα μεχρι τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Άρα το λάθος είναι του gibraltarport.com. Mιας και δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να πάει το πλοίο από το Σαουθάμπτον στην Λεμεσσό μέσω Σουέζ πραγματοποιόντας τον γύρο της ...Αφρικής :D. Από το Γιβραλτάρ θα ξαναπεράσει. Εκτός βέβαια και αν με την φράση "Saga Rose leaves Gibraltar for the last time" στις φωτογραφίες του site, εννοούσαν ότι ήταν η τελευταία φορά που το πλοίο "έπιασε" στο λιμάνι του Γιβραλτάρ. ;)

Όπως και να 'χει, είναι μία ακόμα ευκαιρία να ξαναδούμε (και να φωτογραφήσουμε αν μπορέσουμε) το κλασικό σκαρί στο λιμάνι του Πειραιά. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Βρε λες να γινει κανα θαυμα και να τη σκαπουλαρει το βαπορι?

Και αυτο γιατι το SAGA ROSE εφτασε στο Γιβραλταρ και σημερα βγηκε και για δοκιμαστικο οπως φαινεται και στο ais

Αυτο μου φαινεται οτι ειναι καλο σημαδι γιατι δεν βγαινει τη σημερινη εποχη καποιος για δοκιμαστικο χωρις λογο

post-15-12832698447_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δέκα ημέρες από το προηγούμενο ποστ του polmyt, και το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται στις ακτές της Ισπανίας, σε αναμονή... άραγε τι ???

Το "είδα" απόψε εν πλω, αρκετά μακριά από το Γιβραλτάρ, με αναγραφόμενο προορισμό στην καρτέλα του... "DRIFTING" (μετ. στην Ελληνική : παθητική - μοιρολατρική αναμονή :D), ενώ σήμερα είχε φτάσει μέχρι και την θαλάσσια περιοχή της Μάλαγα.

post-929-128326984937_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πάμε να δούμε το πανέμορφο πλοίο σε μία επιβλητική σημερινή φωτογραφία από το λιμάνι του Γιβραλτάρ, στο οποίο βέβαια βρίσκεται τους δύο τελευταίους μήνες, χωρίς να έχουμε μάθει κάτι νεότερο για το όποιο μέλλον του.

Από το gibraltar.com βέβαια, και τον Tony Davis.

Link to comment
Share on other sites

Μετα το τελευταιο του ταξιδι ειχε γραφτει στα ξενα forums οτι καποιοι ενδιαφερονταν να το αγορασουν(οχι για scrap).Αυτος πρεπει να ηταν και ο λογος που εκανε τα δοκιμαστικα στο Γιβραλταρ.

Τωρα τι εγινε απο κει και περα και αν θα πραοχωρησει η οχι η αγορα δεν εχω ιδεα

Και μια ιδεα απο το εσωτερικο του στο maritimematters

Link to comment
Share on other sites

Και επειδη ξερω οτι στους περισσοτερους αρεσουν οι δυσκολες θαλασσες ας το δουμε σε ενα

Παρτε και κανα χαπακι για τη ναυτια πρωτα:D:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλα τα νεα για το βαπορι εστω και για λιγο

Συμφωνα με το maritimematters θα παει στο Κειπ Ταουν σαν πλωτο ξενοδοχειο κατα τη διαρκεια του παγκοσμιου κυπελου.

After months at anchor off Gibraltar awaiting sale or charter, Saga Holiday’s recently retired MV SAGA ROSE (ex SAGAFJORD) has reportedly departed for Cape Town, South Africa where she will serve as accommodation for the World Cup Games.
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ (μετά την πολύμηνη εκεί παραμονή του) στις 2 Απριλίου, για το Κέιπ Τάουν στην Νότιο Αφρική, ενώ τελευταίο του στίγμα στο ΑIS καταγράφηκε στις 9 Απριλίου στα ανοιχτά της Μαυριτανίας. Λογικά θα πρέπει να φτάνει (αν δεν έχει φτάσει ήδη) στον προορισμό του.

Πάντως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι και απόλυτα βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο για την περίοδο της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Link to comment
Share on other sites

Νεότερα -αλλά και όχι διαφωτιστικότερα- για το πλοίο από το maritimematters. (Νο -scrap- news, are good news for the old ships :)).

After Saga Holiday’s recently retired MV SAGA ROSE (ex SAGAFJORD) was last reported bound for Walvis Bay, Namibia, she disappeared from AIS detection shortly after passing Mauritania off the western coast of Africa. The ship did not turn up in Walvis Bay, however, and is now well south of Cape Town and listed on AIS as “on sea trials” with a destination of Port Elizabeth. With thanks to the forum Cruising Talk for the update.

Saga Holidays remains silent about where the ship is headed and has not released any sort of official statement about the ship’s possible charter or sale. Originally, the vessel was to have been sold to West African interests to become an accommodation ship following her retirement last December. Since that deal fell through, there were rumors of another operator purchasing or chartering the ship and the ever-present possibility that she would be sold for scrap. At present, there is no confirmation of her purchase by any shipbreaking entities based at Alang.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικα δεν θα παει μουντιαλ το SAGA ROSE

Συμφωνα με το maritimematters μαλλον οδευει για Σιγκαπουρη και απο κει για Κινα αλλα επισημη πληροφορηση δεν υπαρχει

SAGA ROSE (ex SAGAFJORD) made three calls in South Africa after r0unding the Cape and is moving eastward, supposedly towards Singapore and then China, according to some reports. The ship’s last owners, Saga Holidays, remains silent about the ROSE’s fate, fueling much speculation.

Στο ΑΙS παντως τετλευταιο στιγμα του ειναι απο τις 30 Απριλη με κατευθυνση το λιμανι Maputo στη Μοζαμβικη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Νεότερα :( για το πλοίο από το maritimematters.

SAGA ROSE made a half circumnavigation of the world from Gibraltar around Africa, past Singapore and up to an anchorage off Shanghai, where she eventually proceeded to a berth in the industrial town of Jiangyin, known for its steel and scrap industry. It appears this will be where she meets her end.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Οι τελευταίες πληροφορίες που βρήκα για το πλοίο κάνοντας μία αναζήτηση στο maritimematters, ήταν αυτές που αναφέραμε στο αμέσως προηγούμενο από το παρόν ποστ, 3+ μήνες δηλαδή πριν.

Πράγματι, τελευταίο στίγμα του SAGA ROSE στο AIS, καταγράφεται στις 26/5/2010 στο "πέρασμα" ανάμεσα Κίνας και Ταιβάν. Δεδομένου και του χρόνου που μεσολάβησε αλλά και της αναφοράς στο maritimematters για τα διαλυτήρια που υπάρχουν εκεί (town of Jiangyin), ίσως το πλοίο να βρίσκεται ήδη σε φάση διάλυσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι το υπέροχο πλοίο είχε πάει για scrap, να "επισημοποιήσουμε" και μέσω του equasis το ότι δεν υπάρχει πιά, μιας και στης "ανατολής τα μέρη" όπου και πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι, δεν θα ήταν απίθανο να είχε διασωθεί ως πλωτό ξενοδοχείο.

Status of ship : Broken Up (since 29-05-2010)

Classification society : Det Norske Veritas - since 01-07-2010 - Withdrawn - Sold for recycling (scrap)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...