Jump to content
Shipfriends

Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ για καρτέλ με την MSC


Recommended Posts

msc_pamela_port.jpg

Πηγη: Η Ελευθεροτυπια

Αλμυρα πρόστιμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ αποφάσισε να επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον ΟΛΠ και την ιταλοελβετική ναυτιλομεταφορική εταιρεία MSC (Mediterranean Shipping Company), κατηγορούμενες για κάθετη σύμπραξη, στη δημιουργία μεταφορικού «καρτέλ».

Το πρόστιμο αφορά 1,5% των εσόδων του ΟΛΠ (2002-2004) από εγχώρια φορτία και το 1% αντίστοιχα για την MSC, η οποία βάσει συμφωνίας (1997) με τον ΟΛΠ χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως κέντρο μεταφόρτωσης στη Μεσόγειο και, μέσω του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου, διακινεί ετησίως περισσότερα από 500.000 contdiners.

Τη συμφωνία κατήγγειλαν το 2004 στην Ανεξάρτητη Αρχή, οι εφοπλιστές Μιχάλης Σαρλής και Δημοσθένης Γιαννόπουλος ζητώντας την άμεση κατάργησή της, επικαλούμενοι τον έντονο ανταγωνισμό που υφίστανται οι εταιρείες τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα πρόστιμα στον ΟΛΠ και την MSC θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, ενώ στις 2 Μαρτίου αναμένεται και η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το «καρτέλ» των 14 ακτοπλοϊκών εταιρειών στο ναυλολόγιο και στα δρομολόγια των πλοίων τους.

Link to comment
Share on other sites

Don't get me started, will you? Σαν τα γνωστα προστιμα σε GA Ferries και ΣΑΟΣ για τις προ ετων καλοκαιρινες βλαβες που ολοι ξερουμε οτι εισπραχθηκαν αμεσα απο αυτους του τα επεβαλλαν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...