Jump to content
Shipfriends

Θανατος μελους πληρωματος του Εξπρες Πηγασος


Recommended Posts

Κατα τη διαρκεια χειρισμων προσδεσης στο Γυθειο απο τεζαρισμα ενος καβου εσπασε μια μπιντα που χτυπησε θανασιμα στο κεφαλι ενα ναυτη ο οποιος βρηκε ακαριαιο θανατο δυστυχως. Το ατυχημα θυμιζει εκεινο στο Αιολος Εξπρες ΙΙ το 2001. Ο πλοιαρχος και ο υπαρχος εχουν συλληφθει και οδηγηθηκαν στο λιμεναρχειο οπου κρατουνται.

Link to comment
Share on other sites

Ο πλοίαρχος κι ένας ακόμα αξιωματικός του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» προσήχθησαν, χθες το βράδυ, στον εισαγγελέα Γυθείου για το ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι του Γυθείου, όπου κατά την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι αποκόπηκε ο κάβος της πρύμνης κι έχασε την ζωή του ένας 40χρονος ναυτικός.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε διώξεις και οι δύο αξιωματικοί αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ διέταξε προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί τις επόμενες ώρες σε αξιωματικό του λιμενικού και πραγματογνωμοσύνη προς εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Η σορός του άτυχου ναυτικού μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή.

Το πλοίο απέπλευσε το βράδυ από το λιμάνι του Γυθείου.

Πρώτο Θέμα

Link to comment
Share on other sites

Τον άτυχο ναύτη έτυχε να τον γνωρίζω προσωπικά εδώ και αρκετά χρόνια και ήταν ένας εξαιρετικός ναυτικός μα πάνω από όλα εξαιρετικός άνθρωπος.Είναι από εκείνες τις καταραμένες στιγμές στο ναυτικό επάγγελμα εκείνες που σε κάνουν να συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο κι επικίνδυνο είναι.

:(Καλό ταξίδι Μιχάλη:(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...