Jump to content
Shipfriends

lady olga vs ravanda


Recommended Posts

Σύμφωνα με την ΝΕΤ είχαμε την σύγκρουση των πλοίων LADY OLGA, σημαίας Γεωργίας και του τουρκικού RAVANDA, έξω από το Σίγρι. Δεν φαίνεται να έχει πάθει καποιος ναυτικός κάτι, και οι ζημιές περιορίζονται στις πλώρες των δυο πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Δύο φορτηγά πλοία , το «Lady Olga» με σημαία Γεωργίας και το «Ravanda» με σημαία Τουρκίας , συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Τα δύο πλοία, με πλήρωμα δεκατεσσάρων και εννέα ατόμων , αντίστοιχα , δεν παρουσιάζουν , προς το παρόν , κανένα κίνδυνο βύθισής τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός κανενός από τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, ούτε ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές . Στο σημείο έχει σπεύσει ήδη πλωτό του Λιμενικού Σώματος, ενώ από το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δοθεί εντολή στην περιοχή να βρίσκεται και ελικόπτερο Super Puma, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Πάντως, οι δύο πλοίαρχοι αναφέρουν πως , μέχρι στιγμής , μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης των δύο πλοίων.

Πρώτο Θέμα

Link to comment
Share on other sites

Τέλος καλό...στο Σίγρι.

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2008

Συνέχεια ενημέρωσης:

Το Φ/Γ πλοίο «RAVANDA» σημαίας Τουρκίας και το Φ/Γ πλοίο «LADY OLGA» σημαίας Γεωργίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αποκολλήθηκαν ασφαλώς με ίδια μέσα και με συνοδεία του Ρ/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ Σ» Ν.Θ.246 κατέπλευσαν περί ώρα 06:00 στο λιμένα Σιγρίου Μυτιλήνης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...