Jump to content
Shipfriends

Ναυάγησε το ελληνικό φορτηγό πλοίο ICE PRINCE στο Πλύμουθ


polmyt

Recommended Posts

Ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι ο υποπλοίαρχος του ελληνικού φορτηγού πλοίου "ICE PRINCE" που πλέει από χθες, Κυριακή, ακυβέρνητο στο Αγγλικό Στενό, κοντά στο Πλύμουθ, λόγω κλίσης 25 μοιρών από μετατόπιση φορτίου. Τα υπόλοιπα 19 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Οι δέκα από αυτούς είναι Έλληνες και όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του τραυματία, βρίσκονται ασφαλείς σε ξενοδοχείο. Το πλοίο μετέφερε ξυλεία από τη Σουηδία για Αίγυπτο. Συνολικά έχει 20μελές πλήρωμα. Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα γαλλικό ρυμουλκό προκειμένου σήμερα να αρχίσει η ρυμούλκησή του. Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Πηγη:EΡΤ

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είναι και η αναφορά του BBC στο περιστατικό

Ένα από τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι ότι έγινε μετατόπιση φορτίου σύμφωνα με αυτά που είπε το δελτίο της ΝΕΤ.

Αν όμως υπολογίσουμε ότι αυτό έγινε με 6 μποφώρ άνεμο ,ένας καιρός που θεωρείται καλοσύνη για εκείνα τα μέρη , τότε γεννιέται εύλογα η απορία για το τι τελικά έγινε.

Μήπως ο αέρας ήταν 6μποφώρ αλλά είχε μπόλικο σουέλ?

Και μία φώτο από το φωτορεπορτάζ του BBC

post-20-128326971582_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βυθίστηκε στη Μάγχη το ελληνικό εμπορικό πλοίο Ice Prince

Βυθίστηκε στη Μάγχη, ανοικτά του Ντέβον, το ελληνικό εμπορικό πλοίο Ice Prince, που την Κυριακή παρουσίασε κλήση 45 μοιρών, ανακοίνωσε η βρετανική ακτοφυλακή.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η ρυμούλκηση του πλοίου. Τα είκοσι μέλη του πληρώματός του μεταφέρθηκαν στην ξηρά και μόνο ένας 41χρονος νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Αεροσκάφος εκτελεί πτήσεις πάνω από το σημείο που βυθίστηκε το πλοίο για να εντοπίσει τυχόν σημάδια ρύπανσης της θάλασσας.

Σύμφωνα με τη βρετανική ακτοφυλακή θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις του ναυαγίου στις ακτές.

Το Ice Prince, μήκους 100 μέτρων και φορτίου 6.395 τόνων κατευθυνόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μεταφέροντας περισσότερους από 5.000 τόνους ξυλείας. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου την Κυριακή στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 16 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...