Jump to content
Shipfriends

Container Companies


Recommended Posts

Καλησπερα σας....πολλα συνχαρητηρια για το site ειναι πολυ καλο

βασικα ειμαι φοιτητης και ψαχνω,για την πτυχιακη μου, καποια λιστα με τις εταιρειες container που δραστηριοποιουνται στον Πειραια και αμα ηταν ευκολο και καποια logistic plan για τις εταιρειες αυτες.

σας ευχαριστω πολυ και παλι πολλα συνχαρητηρια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα και σε σενα. Κατ' αρχην αυτο με τα συγχαρητηρια μου θυμιζει Φως στο Τουνελ οπου πριν πουν οι ακροατες τις πληροφοριες τους για τους αγνοουμενους στη Νικολούλη, της λενε: "Κυρια Νικολούλη, προσφερετε κοινωνικο έργο, συγχαρητηρια για την εκπομπη σας!" :(:D

Περα απο την πλακα, πρεπει να ξεκαθαρισεις σε τι αναφερεσαι. Ολες οι εταιρειες του χωρου με global network -αλλα και αρκετες τοπικες εταιρειες της Ανατολικης Μεσογειου- δραστηριοποιουνται στον Πειραια, και ορισμενες ακομα και σε Θεσσαλονικη αλλα και Βολο. Εσυ τι ψαχνεις ακριβως να βρεις, αυτες που τα πλοια τους ερχονται Πειραια, αυτες που ερχονται με slots πανω σε πλοια αλλων εταιρειων ενω τα δικα τους δεν προσεγγιζουν, τι ακριβως? Επισης τι εννοεις με τον ορο Logistics Plan.

Link to comment
Share on other sites

βασικα εννοω τις εταιρειες αυτες που τα πλοια τους ερχονται στο λιμανι του Πειραια και με τον ορο logistic plan εννοω καποιες πληροφοριες σχετικες με φορτοση,εκφορτωση και αποθηκευση των κοντεινερ.

τωρα σε οτι αφορα το πρωτο μου μυνημα η εισαγωγη του τςρα που το ξαναδιαβαζω ειναι οντως σαν εισαγωγη απο εκπομπη :(

ευχαριστω παντως

Link to comment
Share on other sites

Οι εταιριες "μονιμοι πελατες" στο ΣΕΜΠΟ του Πειραια ειναι οι εξης:

MSC, MAERSK, JUNGERHANS, CIEL, COSTAMARE, DANAOS, ZIM.

Αυτες εχουνε τακτικες εμφανισεις στον Πειραια και σχεδον μονιμα δικες τους θεσεις. Βεβαια υπαρχουν και αλλες με εκτακτες προσεγγισεις.

Link to comment
Share on other sites

Και παλι δεν εισαι αρκετα σαφης φιλε μου. Φορτωση, εκφορτωση και αποθηκευση ειναι ενα ελαχιστο κομματι απο μια τεραστια αλυσιδα που αποτελει το logistics μιας γραμμης κοντεινερ. Και τι ακριβως ζητας σχετικο με αυτες?

Οσον αφορα τις εταιρειες που ερχονται πλοια τους στον Πειραια, οπως λεει και ο Neptune ερχονται πλοια της Δαναος π.χ. αλλα ναυλωμενα σε γραμμες, δεν ειναι ο Δαναος ή η F. Laeisz η γραμμη. Επισης νομιζω οτι δεν καταλαβες αυτο που ειπα παραπανω σχετικα με slot charters. Μπορει για παραδειγμα ενα πλοιο της ΖΙΜ που ειναι στη γραμμη ΑΜΧ και ερχεται Πειραια, εκτος απο κοντεινερ της ΖΙΜ να μεταφερει και κουτια για τη CMA-CGM, την China Shipping, τη CSAV και αλλες τοσες γραμμες. Για γινε πιο συγκεκριμενος ωστε να βοηθησουμε ουσιαστικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aπο το marinenews..

Στον τομέα των containerships όλοι γνωρίζουν τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και τον δρ. Ιωάννη Κούστα. Υπάρχει όμως και άλλος έλληνας εφοπλιστής, 50άρης, ο οποίος ζει σε ευρωπαϊκή χώρα και κτίζει 20 πλοία μεταφοράς 13.000 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα και έχει θορυβήσει την πιάτσα. Ποιος είναι;

Tι λες Nick?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για να δωσουμε ενα δειγμα του τι γινεται σε αλλες χωρες -οχι μακρια απο εμας- και για να γινει αντιληπτο οτι η οικονομικη κριση δεν εχει φτασει για τα καλα ακομα στην Ελλαδα, να πουμε τι συνεβη αυτην την εβδομαδα στην Χαβρη της Γαλλιας. Το τοπικο πρακτορειο της γραμμης κοντεινερ CSAV, ειχε μεχρι χθες 50 υπαλληλους. Ε, απο χθες εχει μονο 9:eek::eek:. Οι υπολοιποι 41 απελυθησαν με συνοπτικες διαδικασιες(διευθυντων συμπεριλαμβανομενων) και η γραμμη κρατησε 9 ατομα συνολικα, εναν απο καθε τμημα. Δε νομιζω πως χρειαζεται να κανω κανενα περαιτερω σχολιο..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...