Jump to content
Shipfriends

Kαταγγελία για βιασμό από μέλη πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ


Recommended Posts

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ/ Σάββατο, 18 Αυγούστου 2007

Μήνυση για διάπραξη βιασμού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο

Χθες, προσήλθε στη Λιμενική Αρχή Κω 23χρονη αλλοδαπή επιβάτης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, η οποία κατέθεσε μήνυση εις βάρος δύο (02) ναυτικών, μελών πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του, δέχθηκε επίθεση βιασμού.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Ρόδο, ενώ η 23χρονη είχε επιβιβαστεί από Μύκονο με προορισμό την Κω.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση.

Αυτό μόνο μας έλειπε! Όπου νάναι θα καταπιαστούν με το θέμα και τα -ιδιαίτέρως ευαίσθητα σε αυτό το θέμα- ξένα ΜΜΕ. Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ότι στην Ελλάδα -σε ορισμένες περιοχές- υπάρχει αυξημένος κίνδυνος βιασμού, εάν αρχίσουν να λένε ότι υπάρχει κίνδυνος βιασμού και στα πλοία και μάλιστα από το πλήρωμα...άστα να πάνε!

Και αυτό αναξάρτητα από την αλήθεια των καταγγελομένων, για την οποία αρμόδια είναι τα δικαστήρια να την εξετάσουν.

Ο θόρυβος όμως και η δυσφήμηση είναι υπαρκτά ζητήματα, ανεξάρτητα από την αλήθεια της καταγγελίας.

Link to comment
Share on other sites

Τα σημερινά ΝΕΑ αναφερόνται στο γεγονός και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το Ροδάνθη, καθώς και ότι η καταγγέλουσα είναι Αγγλίδα.

Οπότε...ζήτω που καήκαμε!

ΥΓ.

Και για όποιον δεν κατάλαβε τι εννοώ, του προτείνω να διαβάσει προσεκτικά εδώ (και περίληψη αυτού στα Ελληνικά εδώ ) και άλλο ένα σχετικό και πικρόχολο εδώ , όπου βέβαια υπάρχουν από κάτω και αρκετά σχόλια που μετριάζουν την κατάσταση...αλλά ποιός τα διαβάζει?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι διάβαζα σε κάποιες εφημερίδες, λέγανε ότι ο ιατροδικαστής βρήκε ίχνη σεξουαλικής ενέργειας, αλλά όχι σημάδια βίας στην Αγγλίδα.

Εντωμεταξύ χθες αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο ναυτικοί.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο μου θυμιζει μια ιστορια που εχω ακουσει. Καποια Γαλλιδα εκανε "διαφορα" με 2 Αλβανους μεσα σε ιστορικο βαπορι της ακτοπλοιας και μετα κατηγγειλε 2 ναυτικους για βιασμο. Μαλιστα επειδη μεχρι να βγει το πορισμα του ιατροδικαστη κτλ κτλ τα βαπορι ειχε αλλαξει υπαρχο η Γαλλιδα αναγνωρισε στο προσωπο του καινουριου υπαρχου το βιαστη της. Ο οποιος ομως οταν εγινε το περιστατικο ητανε ξεμπαρκος. Οποτε η κατηγορια απορριφθηκε πανηγυρικα.

Link to comment
Share on other sites

Και εάν υπήρχε κανένας στον κόσμο που δεν το ήξερε...τώρα το έμαθε και αυτός.

Two Greek ferry crew charged over Briton's rape

Tue Aug 21, 2007 3:39PM BST

ATHENS (Reuters) - Two Greek ferry crew members have been charged in connection with the rape of a 23-year-old British woman while sailing between the popular Aegean islands of Mykonos and Kos, their lawyer said on Tuesday.

The men, who have been sacked by their employer, have denied raping the passenger en route to Kos on Saturday.

"One of my clients has been charged with rape and the other as an accessory to rape," lawyer Mary Emilia told Reuters.

She said the men had been conditionally released, pending the trial. A trial date has yet to be set.

The woman went to the ship's captain immediately after the alleged crime, a police official told Reuters, adding that the men who had been charged were a steward and an assistant to the captain.

"They told the prosecutor the event did take place but there was consent by the tourist," the police official said.

The Foreign Office has recently released figures which show that from April 2005 to March 2006 British tourists reported 48 rapes in Greece. Nearly 2.5 million Britons visited the country during this period.

http://uk.reuters.com/article/domesticNews/idUKL2184477720070821

Στο γεγονός αναφέρεται και αρκετά αναλυτικά και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της Ρόδου:

Αγγλίδα κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε πλοίο

Bιασμό μεσοπέλαγα από θαλαμηπόλο επιβατικού πλοίου, γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας, κατήγγειλε ότι υπέστη νεαρή αλλοδαπή στη λιμενική αρχή της Kω το απόγευμα της Παρασκευής.

H 23χρονη κοπέλα ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Pόδος παρέα με τον φίλο της, ο οποίος την ώρα της - κατά την καταγγελία - σεξουαλικής κακοποίησης κοιμόταν στην καμπίνα τους. Tο ζευγάρι των Aγγλων τουριστών είχε επιβιβαστεί στην κοσμοπολίτικη Mύκονο με τελικό προορισμό την Kω. Aνοιχτά της Πάτμου, όπως η ίδια κατέθεσε στις λιμενικές αρχές, την πλησίασε ο 33χρονος θαλαμηπόλος και την οδήγησε σε καμπίνα, όπου παρουσία άλλου μέλους του πληρώματος τη βίασε.

H κοπέλα αρχικά ενημέρωσε τον καπετάνιο του καραβιού, ο οποίος βοήθησε το θύμα και ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές προκειμένου να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες. Aμέσως ενημερώθηκαν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας, οι οποίοι διέταξαν εν πλώ την απόλυση των δύο μελών του πληρώματος, ώστε να διευκολύνουν τις λιμενικές αρχές.

Oταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Kω λιμενικοί συνέλαβαν τους δύο φερόμενους ως δράστες και τους οδήγησαν στο λιμεναρχείο του νησιού. Tο θύμα κατέθεσε μήνυση εις βάρος των δύο μελών του πληρώματος και ζήτησε την ποινική τους δίωξη. Oπως κατέθεσε στους αξιωματικούς η 23χρονη αλλοδαπή, ο 33χρονος θαλαμηπόλος προσποιήθηκε ότι θα τη βοηθούσε, καθώς ένιωθε ζαλάδες, αλλά αντί αυτού την οδήγησε σε καμπίνα του πλοίου, όπου παρουσία ενός 30χρονου συναδέλφου του της επιτέθηκε και τελικά τη βίασε. Tα δύο μέλη του πληρώματος αρνούνται τις κατηγορίες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και το απόγευμα του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Kω, ο οποίος στον 33χρονο άσκησε δίωξη για βιασμό και στον 30χρονο δίωξη για συνέργεια στη σεξουαλική κακοποίηση. Oι δύο κατηγορούμενοι σήμερα θα οδηγηθούν και θα απολογηθούν στον ανακριτή του νησιού, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη τους. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα δείξει εάν όντως η 23χρονη Aγγλίδα έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...