Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αληθεια,επειδη βλεπουμε τα διαφορα συμβατικα υψηλων ταχυτητων να μην 'βγαινουν' με το πετρελαιο στα υψη,τα ταχυπλοα θα δουλεψουν φετος καθολου? Μηπως θα βγουν κατα τον Ιουλιο ας πουμε?

ΥΓ.Φανταζομαι εχει να πεσει αρκετο 'δουλεμα' στους επιβατες καθως θα πληρωνουν για να πηγαινουν με 36μιλια και οι εταιριες για οικονομια θα τα πηγαινουν με κατω απο 30.

Από την 01/04/12 σύμφωνα με το πρόγραμμα της HSW, τα δρομολόγια των ταχυπλόων της από το Βόλο μειώνουν το χρόνο ταξιδιού κατά 20 λεπτά (προφανώς αυξάνουν την ταχύτητα τους) σε σύγκριση με τα χειμερινά δρομολόγια τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ετσι ακριβως ειναι φιλε μου

οπως τα λες, η Σκοπελος τον χειμωνα απο Βολο σε 2 ωρες και 50 λεπτά και το καλοκαίρι σε 2 και 20 λεπτά (λόγω ταχύτητας και προφανώς για οικονομία στα καύσιμα τον χειμώνα)

παντως αν ρωτησεις τον κοσμο εδώ θα προτιμούσε ενα ακόμη συμβατικό πλοίο αντί για τα καταμαράν , ιδιαιτερα το χειμώνα με διπλάσια τιμή απο το συμβατικό και με διαφορά στο ταξίδι μόλις 40 λεπτά... δεν εξυπηρετεί

αν παρατηρησετε στα δρομολογια για το πασχα

το καταμαραν πηγαινει σε απογευματινα δρομολογια απο τον αγιο κωνσνταντινο

εχει ακουστει (απο τον ιδιο τον δημαρχο σε εκδηλωση για παρουσιαση του νεου λογοτυπου της τουριστικής προβολής του νησιού) οτι θα μπει και πλοίο το πρωί το οποίο θα κάνει δρομολόγια για το πάσχα και έπειτα 3 φορες την εβδομάδα καθε Παρασκευη Σαββατο και κυριακη

ξερετε κατι γιαυτο? θα ειναι ο Πήγασος ή κάποιο απο τα Κεντέρης ή Παναγία Πάρου?

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Στα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο από 01-04 εως 08-04 και την περίοδο μετά την Κυριακή του Θωμά, εμφανίζει το κομμάτι Άγιος Κωνσταντίνος-Σκιάθος να γίνεται σε 1:30 ώρα, ενώ την περίοδο του Πάσχα σε 1:50. Για να γίνει το δρομολόγιο σε 1:30 ώρα πέπει το γατάκι να πηγαίνει με πάνω από 30 κόμβους. Τόση ώρα έκανε το δελφίνι με ταχύτητα 31-32 κόμβους. Όσες φορές έχω ταξιδέψει από και προς Άγιο με ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ η 1:30 ώρα δεν είχε τηρηθεί.

Ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ δεν απορρίφθηκε από το ΣΑΣ? Πώς θα δρομολογηθεί? Άσε που είχε ζητήσει δρομολόγηση από τον Ιούνιο και μετά. Εκτός και αν γίνει κανένα ΣΑΣ πριν το Πάσχα και στείλουν το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ στη γραμμή, όπως έγινε και πέρυσι.

Μήπως μόνο η απογευματινή αναχώρηση του ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ από Άγιο διατηρηθεί και το καλοκαίρι, λόγω έλλειψης δελφινιού?

Link to comment
Share on other sites

τωρα που το λες να διορθωσω..

το δελφινι εκανε 2.20 λεπτα για σκοπελο

το καταμαραν 2.30 λεπτά (αυτο το 20 λεπτο που λεγαμε)

το ΣΑΣ γνωμοδοτεί... ο υπουργος αποφασιζει... αρα μπορει να πουν ναι στον κεντερη φτανει να βαλει το πλοιο νωριτερα... ή να μπει ο πήγασος , η να κανει αιτηση επαναδρομολογης το παναγια παρου ... η νελ παντως απαραδεκτο ακομη να εχει βγαλει καν τα δρομολογια της .. και καλο θα ηταν οι εταιρεις να αρχισουν να δινουν τα δρομολογια τους για ολο το καλοκαιρι απο τωρα..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε εκαντοπυλιανη

Αν μπει πλοίο της νελ το Πάσχα τότε θα έχουμε μια ακόμη απόδειξη ότι νελ και hsw

Τα έχουν βρει η προσπαθουν να τα βρουν και στις σποραδες ..

Link to comment
Share on other sites

Εάν μπει για μένα η NEL το Πάσχα στις Σποράδες το αντίθετο θα σημαίνει. Η άτυπη συνεργασία αφορά μόνο τη γραμμή της Χίου Μυτιλήνης. Για μένα δεν υπάρχει πιθανότητα να δρομολογηθεί άλλο πλοίο από τον Άγιο Κωνσταντίνο είτε από το Βόλο, περά των δυο Flying Cat και του συμβατικού από το Βόλο

Link to comment
Share on other sites

για να δουμε .. γιατι συμβατικο μαλλον θα μπει...

και αν ειναι της νελ.. τοτε η προθυμια της hsw να το παει απογευμα... δινει ενα στιγμα

βεβαια καλως το εχει απογευμα για να εξυπηρετει τις πτησεις απο Σκιαθο προς Σκοπελο και αλοννησο

αλλα εχω περιεργεια να δω ποιο θα ειναι το συμβατικο αυτο πλοιο...

Link to comment
Share on other sites

Από την 01/04/12 σύμφωνα με το πρόγραμμα της HSW, τα δρομολόγια των ταχυπλόων της από το Βόλο μειώνουν το χρόνο ταξιδιού κατά 20 λεπτά (προφανώς αυξάνουν την ταχύτητα τους) σε σύγκριση με τα χειμερινά δρομολόγια τους.

Στα νέα δρομολόγια που έχει αναρτήσει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της το 20λεπτο έκανε φτερά και αντικαταστάθηκε από συν ένα μισάωρο στο όλο δρομολόγιο. Τα δρομολόγια για Άγιο και για Βόλο.

Φίλε wysiwid, εδώ κόψανε και το γατάκι Νο6 που θα ανέβαινε και καλά από 1η Απριλίου, θα μπει και συμβατικό? Επίσης, μετά το Πάσχα και μέχρι τέλος Μαίου κάθε Σάββατο δε θα έχει αναχώρηση ούτε το ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ από Βόλο, μιας και θα αναχωρεί από Άγιο.

Link to comment
Share on other sites

ποια πρωτη ....? τεταρτου

γραφουν 11/04 τωρα!!

το εχουν ξεφτυλισει και μαζι και το τουριστικο μας προιον.. οτι να ναι... εχει γινει καποιο λαθος η απλα τους την εδωσε τωρα και το εκαναν 11?

(ο δημαρχος το ειπε σε συνεντευξη οτι γινεται προσπαθεια για πλοιο το πασχα απο αγιο αλλα δεν ανακοινωσε κατι αλλο , απλα ρωτησα αν εχετε καποια πληροφορια)

αν τελικα ανεβει το πλοιο golden blaze.. τα γατακια.. θα τα βρουν σκουρα

προσωπικα στην προσπαθεια μου να ενημερωνω τον κοσμο που θελει να επισκεφτει τα νησια μας

ομολουγουμενος ειναι η πρωτη φορα που βλεπω τετοιο μπάχαλο στις ακτοπλοικές, στις πτήσεις σε όλα...

ακτοπλοιακα δεν γνωριζουμε ακομη

ποτε ξεκινα το πλοιο απο θεσσαλονικη, ημερα , τιμη κτλ

αν θα υπαρχει αλλο πλοιο απο αγιο κωνσταντινο

ποτε ξεκινα το αλκυονη απο βολο

πρωτη φορα το σαββατο μενει χωρις πλοιο απο βολο.. τον ΜΑΙΟ

τα δρομολογια απο αγιο φαινετε οτι δεν ξεκινουν απο την 01 απρ οπως αρχικα ειχαν ανακοινωσει

μεγαλωνουν την διαρκεια του ταξιδιου

πολλα δρομολογια τα στελνουν μεχρι γλωσσα μονο

οι πτησεις για σκιαθο δεν εχουν ακομη ανακοινωθει λογω διαγωνισμου.. σε εξελιξη και δεν υπαρχουν τα δρομολογια για ιουνιο και μετα!

οι πτησεις τσιμπησαν 9 ευρω πανω

+ τα πλοια λιγο καιρο πριν

κτελ βολου , εισητηρια οσε απο θεσσαλονικη ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .. πχ για βολο ...μονο στην ελληνικη γλωσσα...

στην ελλαδα του μνημονιου... ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 2012 ! να μαστε καλα ..

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η αλλαγή στα δρομολόγια των Σπορωδών με τα ταχύπλοα της HSW, δηλαδή την αφαίρεση των δρομολογίων του Flying Cat 6 δεν νομίζω ότι οφείλεται σε περικοπές δρομολογίων. Πιθανότατα να οφείλεται σε αυτή την φήμη για το μέλλον του Flying Cat 6.

Link to comment
Share on other sites

οποτε προφανως.. αν φυγει το καταμαραν και ερθει καποιο πλοιο σαν το golden blaze, λογικα θα μπορεσει να σταθει στην γραμμη με ολοχρονη παρουσια..

δεδομενου οτι αν επιβεβαιωθουν οι φημες... θα εχουμε - flying cat 6, - speedcat1

ποτε θα ξερουμε τι ακριβως γινεται? αν το πουλησει η hsw μηπως εχει αποφασισει να φερει στην γραμμη καποιο μικρο συμβατικο πλοιο στην θεση του? η πολυ απλα δεν θα το αντικασταστησει

εχει ηδη απομακρυνει ολα τα ιπταμενα δελφινια...

νομιζω παντως οτι πισω απο το golden .. κρυβεται ο Γκουτος...

Link to comment
Share on other sites

Αυτά για το Golden Blaze και τον Γούτο από που προέκυψαν? Θα ναυλώσει δηλαδή ο Γούτος το πλοίο (και μάλιστα ταχύπλοο!) από τον Παναγιωτόπουλο για να το βάλει στις Σποράδες κόντρα στην HSW? :eek:

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

η φημη (συγνωμη αλλα φημη ειναι, ανεξαρτητα απο το golden blaze το οποιο το διαβασα σε τοπικο ενημερωτικο σαιτ ως πληροφορια απευθειας απο τον πλοιοκτητη που δεν αναφεροταν το ονομα του για δρομολογηση του Βολο σποραδες ) ... είναι οτι θα δρομολογηθει καποιο ταχυπλοο (δελφινι ή καταμαραν ) απο καποια εταιρεια με τα αρχικα GL , στην γραμμη θεσσαλονικη, χαλκιδικη, σποραδες ... αυτο σαν φημη παντα , αν εχει καποιος καποια πληροφορια θα ηταν χρησιμη για να την διαψευσουμε η να την επιβεβαιωσουμε ...

Link to comment
Share on other sites

Στο 15ο θέμα του ΣΑΣ που πρόκειται να γίνει στις 06-04 αναφέρεται

Περικοπή δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» γραμμής ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ από 01-02-12 έως 05-04-12

Για ποιά περικοπή μιλάμε όταν δε γίνονται δρομολόγια? Τι θα πάνε να πουν στο ΣΑΣ? Να κόψουμε αυτά που δεν κάναμε?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είχαν δηλωμένα δρομολόγια για αυτή τη περίοδο, όποτε εφόσον δεν έγιναν θα έγινε περικοπή των δρομολογίων από το Υπουργείο μετά από αίτηση της εταιρείας του και απλώς στο ΣΑΣ θα πάρουν την επίσημη έγκριση

Link to comment
Share on other sites

ειχαν δηλωμενα δρομολογια για την περιοδο απο περσι

συμφωνα με τον πινακα που εχω απο την εταιρεια

ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ : 05/09/2011 ΕΩΣ : 17/01/2012

και δρομολογια απο

ΑΠΟ : 15/04/2011ΕΩΣ : 09/06/2011 και >>>> ΑΠΟ : 17/01/2012 ΕΩΣ : 14/04/2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , ΚΥΡΙΑΚΗ απο αγιο στις 16:00 και επιστροφη και την κυριακη απο αγιο στις 11:00 και επιστροφη

οποτε λογικα αυτη την περιοδο εννοει 17/01/ ως σημερα γιαυτα τα δυο δρομολογια ανα εβδομαδα

προφανως θα μπορεσουν επειτα με οποιαδηποτε αφορμη να βαλουν στη θεση τους και το κεντερης

αμην να μαθουμε και εμεις ποιο πλοιο θα μπει και ποτε

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Την Μεγάλη Πέμπτη το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ επρόκειτο να αναχωρήσει από Βόλο στις 12:00, αλλά εξαιτίας της αλλαγής των δρομολογίων του ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5, θα αναχωρήσει στις 14:30 για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

ακομη σε αναμονη για τα δρομολογια...

φημες οτι to fc 6 πουληθηκε, ακομη δεν ξερουμε κατι για το παναγια παρου η τον κεντερη και ποτε δρομολογειται το Αλκυονη

αυτοπου ξερουμε ειναι οτι το Εξπρες Σκιαθος μεχρι τελος μαιου δεν θα εκτελει δρομολογια το Σαββατο... απο Βολο... ενω εντυπωση προκαλει οτι και το καταμαραν το flyingcat5 επισης στο πινακα των δρομολογιων αφηνει εκτος το σαββατο... για να κανει δρομολογιο απο .. Αγιο...

θα εχει μπει το αλκυονη τοσο νωρις? θα κανει καποιο δρομολογιο το παναγια παρου η πολυ απλα θα αφησουν για πρωτη φορα την γραμμη χωρις κανενα πλοιο το ΣΑΒΒΑΤΟ ??

επισης δεν ξερουμε τι θα γινει με τον πηγασο, καθως στη Σκοπελο υπαρχει καποιο θεμα με το λιμανι του Αγνωντα και της Σκοπελου επισης...

λογικα απο 15/04 θα μπει το παναγια παρου να δουμε με τι συχνοτητα δρομολογιων... πρωτη φορα οσο αφορα ... τα (το πλεον..) καταμαραν θα εκτελουν δρομολογια τον μηνα ΜΑΙΟ μόνο καθε ΣΑ , ΤΡ , ΠΑ , ΚΥ... και μαλιστα πρωινο για πρωτη φορα μονο το ΣΑΒΒΑΤΟ!!! δηλαδη για πρωτη φορα μετα απο τοσα χρονια δεν θα εχει πρωινο δρομολογιο προς Αγιο...

λιγο μπαχαλο.. μεχρι να μαθουμε τι ακριβως θα γινει, εχετε καμμια πληροφορια?

υπαρχει υποβαθμιση λοιπον με τα δεδομενα του παρελθοντος φετος.. σε συχνοτητα δρομολογιων ακομη και στην κυρια γραμμη του βολου... για να δουμε απο 01 ΙΟΥΝ και μετά... τι θα γινει

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα ήταν καλή ιδέα να υπήρχε και ένα δρομολόγιο από Ραφήνα π.χ. ...με τις τιμές που έχει πλέον η βενζίνη δεν είναι εύκολο να μεταβαίνει κάποιος στον Αγιο Κωνσταντίνο ή στο Βόλο για να πάει στις Σποράδες !!

Link to comment
Share on other sites

καλημερα καπετανιε,

υπαρχει και το δρομολογιο απο κυμη απο ιουνιο - σεπ, δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσε απο λαυριο η ραφηνα να μπει καποιο πλοιο γιατι εχει ανεβει και το κοστος των καυσιμων των πλοιων, εχω την εντυπωση ομως οτι τα νησια των σποραδων χρειαζονται μικροτερα ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΛΟΙΑ (τελικα στα νησια αναπολουν τον ΝΟΜΙΚΟ), περισσοτερα σε αριθμο και με τακτικα δρομολογια με οικονομικες τιμες, προς το πιο κοντινο σημειο στην στερια.. δηλαδη .. απο βολο και κυμη (ισως και μαντουδη) . οσο αφορα απο ραφηνα δεν το βλεπω να γινετε ποτε... λογικα μια μεγαλη εταιρεια θα προτιμησει να το παει σε αλλη γραμμη αντι να προτιμησει να το ανεβασει στα νησια μας , και ειναι και το θεμα με το καβο ντορο τον χειμωνα

καπταιν εδω τα νησια δεν εχουν δρομολογια απο θεσσαλονικη που ειναι τα πρωτα νησια που θα μπορουσαν να ειναι προσβασιμα...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι πάντα σκεφτόμασταν με την οικογένεια να πάμε Σποράδες για διακοπές αφού ακούμε ότι είναι εκπληκτικής ομορφιάς νησιά, αλλά η απόσταση από τα λιμάνια και τα έξοδα μετάβασης ήταν ανασταλτικός παράγωντας, και με φίλους και γνωστούς που μιλάμε για το θέμα την ίδια άποψη έχουν...μάλλον δεν θα τις επισκεφτούμε ποτέ, δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Στο μυαλό του Αθηναίου η πρόσβαση στον Άγιο Κωνσταντίνο είναι πολύ ευκολότερη σε σχέση με την Κύμη που την έχουμε ταυτίσει με Σκύρο και μόνο. Συμφωνώ πάντως πως προέχει η εξασφάλιση τακτικής συγκοινωνίας με Θεσσαλονίκη τουλάχιστον το καλοκαιρινό τρίμηνο. Η Σκιάθος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε Μύκονο του Βορρά από τουριστική άποψη και είναι μεγάλο πράγμα το να έχει ο Θεσσαλονικιός τη δυνατότητα να πάει σε 3 ώρες στο νησί με ταχύπλοο ακόμη και για Σ/Κ.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...