Jump to content
Shipfriends

Italiano vs Greco


Recommended Posts

Απο ποιόν Grimaldi? Να παει ο κύριος να πάρει ενα Ιαπωνικό απο την Ιαπωνία και να μας αφήσει τον κούκλο στη θέση του και να μας το φέρει να το μετασκευάσουμε εμείς γιατι οι Ιταλοί είναι εκτός απο άσχετοι και βάνδαλοι!

Link to comment
Share on other sites

Ayto exi na kani me ton sxediasti ton esoterikon xoron.

Ola ta italika plia tis Carnival(carnival-costa-princess) einai Kitch (i diakosmites einai omos americans). Tis Grimaldi ta plia einai poli omorfa kai kompsa. Tis Minoan an kai ego ta theoro ipervolika entiposiaka den einai asxima plia. To Costa Classica kai Romantica pou xtistikane otan i Costa eitane 100% italiki kai to project eitane italiko einai dio aristourgimata. gousta einai.

Ala na leme oti ta italika plia einai agousta einai san na leme oti stin ellada to psari den einai kalo.

Link to comment
Share on other sites

Βγαινουμε εκτος topic και θα μας κραξουν δικαιως.Ομως εγω με το δικο μου ματι σε οσα πλοια εχω μπει εχω απογοητευθει και οχι μονο αυτο και εξωτερικα πλεον νομιζω οτι χτιζουν κουτια οπως κανα οι φιλοι μας οι γιαπωνεζοι για πολλα χρονια,τελικα η εκμεταλλευση και του τελευταιου τετραγωνικου μετρου οδηγει σε κουτια και οι Ιταλοι τελευταια εχουν δωσει ρεστα σε κουτοκατασκευες,για την τεχνογνωσια δεν το συζηταμε οτι ειναι απο τους καλυτερους,οχι ομως οι καλυτεροι.

Link to comment
Share on other sites

Επι των εσωτερικων χωρων ουδενα σχολιο μπορω να κανω καθ' οτι δεν ειμαι γνωστης. Θα ελεγα ομως οτι ειναι λιγακι οξυμωρο να συγκρινεται η Ελλαδα των 3,5 Ναυπηγειων με την Ιταλια των πολυ περισσοτερων, και σαν απολυτα μεγεθη αλλα και ειδικα απο την στιγμη που οι Ιταλοι χτιζουν πλοια σχεδον καθε ειδους και μεγεθους, ενω η δικη μας δουλεια(εκτος απο τις φωτεινες εξαιρεσεις του Νησος Μυκονος και του Νησος Χιος) περιοριζεται σε εκτεταμενες μετασκευες στην καλυτερη των περιπτωσεων.

Επισης ειναι ενδιαφερουσα και μια ματια στο παρελθον και στα κλασσικα liners. Μπορει τα αντιστοιχα Βρεταννικα η Γαλλικα να ειναι τα πιο διασημα και πολυσηζητημενα, αλλα νομιζω ιταλικα σαν το Galileo Galilei, το Conte di Savoia,

Cristoforo Colombo, το Rafaelo και τοσα αλλα, εχουν μεινει στην ιστορια σαν η επιτομη του καλου γουστου τοσο εσωτερικα, οσο και εξωτερικα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν συγκριναμε Ελλαδα Ιταλια ως ναυπηγικη απλα το θεμα μεταφερθηκε εδω απο τον Admin.

Mετα κανεις δεν λεει οτι καποτε εφτιαχναν πολυ ομορφα βαπορια,συζηταμε τι κανουν σημερα.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα με το αν τα πλοία που χτίζουν οι Ιταλοι είναι όμορφα δεν έχει να κάνει τόσο με την χώρα.υπάρχει μια παγκοσμια τάση κουτοποίησης των πλοίων πια σε όλες τις χώρες δίοτι η σύγχρονη ναυπηγική στραφηκε προς τη πλήρη εξομάλυνση των ναυπηγικών γραμμών και στις ευθείες για πολλούς και διάφορους λόγους με αποτέλεσμα οι καμπύλες να υπάρχουν μόνο εκεί που είναι απαραιτήτες

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε πάντως να συγκρίνουμε τη δική μας ναυπηγική βιομηχανία με αυτή της Ιταλίας η άλλων χωρών αυτό όχι γιατι είμαστε λιγότερο ικανοί άλλα γιατί δυστυχώς η ελληνική ναυπηγική πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένη στη πραγματικότητα της Ελευσίνας και του Περαματος

Υ/Γ

Το θέμα θα μπορούσε να ονομαστεί καλύτερα ναυπηγική στην Ελλάδα και ανα το κόσμο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...