Jump to content
Shipfriends

Τσιγάρα Λέσβου


Recommended Posts

lesvos-map.gif

Εντοπισμός πλοίου έμφορτο με λαθραία τσιγάρα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νήσου Λέσβου και σύλληψη πληρώματος αυτού.

Από αξιοποιούμενες πληροφορίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για ύπαρξη ύποπτου πλοίου μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων σημαίας Β. Κορέας συγκροτήθηκε κλιμάκιο αποτελούμενο από άνδρες της Διεύθυνση Ασφαλείας του ΥΕΝ, του τμήματος Ασφάλειας του Κ.Λ. Μυτιλήνης, του Σ.Δ.Ο.Ε. Μυτιλήνης και κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ., οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προς αναζήτησή του.

Κατόπιν πολύωρων ερευνών και αναζητήσεων στη θαλάσσια περιοχή Β.ΒΔ. νήσου Λέσβου εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες της 28/10/2006, σε απόσταση 5,5 ν.μ. από δυτικές ακτές νήσου Λέσβου, το M/V ?BANA? σημαίας Β. Κορέας να κινείται με μικρή ταχύτητα σε διάφορες πορείες.

Από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. αιτήθηκε προς τον πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου μέσω VHF να προετοιμαστεί για τη διενέργεια ελέγχου επί του πλοίου του και παρά τη δήλωση ταυτότητας του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. και της αρμοδιότητας του σχετικά με την διενέργεια ελέγχου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ο πλοίαρχος αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Στη συνέχεια και ύστερα από αλλεπάλληλους ελιγμούς προκειμένου προσεγγισθεί ασφαλώς το εν λόγω πλοίο, πραγματοποιήθηκε επέμβαση του κλιμακίου ΚΕΑ και Ασφάλειας Κ.Λ. Μυτιλήνης και επιβίβασή τους προς έλεγχο επί του υπόπτου πλοίου. Κατόπιν του ελέγχου διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο φορτίο και στα έγγραφα αυτού και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ύπαρξη φορτίου σιγαρέτων σε συσκευασίες που δεν έφεραν τους προβλεπόμενους κωδικούς αριθμούς αναγνώρισης (BARCODE).

Το εν λόγω φορτίο (χαρτοκιβώτια) ήταν τοποθετημένο σε δύο (02) φορτηγά οχήματα που βρισκόταν επί του πλοίου με πινακίδες Βουλγαρίας. Επιπρόσθετα τα τελωνειακά έγγραφα μεταφοράς του φορτίου είχαν παραποιημένες ημερομηνίες και δεν ήταν κατάλληλα για την δια θαλάσσης μεταφορά. Επίσης, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στα πιστοποιητικά ασφαλείας ναυσιπλοΐας και ελέγχεται η νομιμότητα και εγκυρότητα όλων των ναυτιλιακών εγγράφων του πλοίου. Εν λόγω πλοίο οδηγήθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου με τον κατάπλου του συνελήφθη το 6μελές πλήρωμα αυτού (όλοι αλλοδαποί). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση του φορτίου, από την οποία προέκυψε ότι το φορτίο περιελάμβανε 1.000 χαρτοκιβώτια, που περιείχαν 500.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα (10.000.000 σιγαρέτα).

Το Κ.Λ. Μυτιλήνης προέβη στην κατάσχεση του πλοίου και του φορτίου αυτού και διενεργεί προανάκριση, προκειμένου ακολουθηθεί η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Από σημερινή ανακοίνωση του ΥΕΝ

πηγη: το ΑΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Να και η φωτό της τσιγαροπαντόφλας ΒΑΝΑ στο λιμάνι της ουζοπατρίδας Μυτιλάνας :D ...

λέτε να δίναν τα Καρέλια και να φόρτωναν Πιτσιλαδή;) ...

και αναμένουμε από τους είδικούς στις παντόφλες, πασούμια κλπ:D να μας πουν ποιό είναι.

Ο StratosP λέει ότι μάλλον είναι το THOMAS III

Και για περισσότερες πληροφορίες...στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ, απ' όπου προέρχεται και η φωτό.

PLOIO-FORTHGO2.jpg

Όσον αφορά την παράδοση...

Η Μυτιληνη εχει παραδοση στο θεμα απο παλιοτερα με τα DNEPR kai BORISFEN αλλα και αλλα παλιοτερα.
...αυτή πάει πολύ παλαιότερα...στους ξακουστούς Αϊβαλιώτες κοντραμπατζήδες.:D
Link to comment
Share on other sites

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2006

Συνέχεια ενημέρωσης για την σύλληψη του πληρώματος του Μ/V «ΒΑΝΑ», το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα την 28/10/2006, στην θαλάσσια περιοχή νήσου Λέσβου

Σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών (03) ετών, επτά (07) μηνών και δέκα (10) ημερών καταδικάσθηκε, χθες, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, ο 60χρονος αλλοδαπός, κυβερνήτης του Μ/V «ΒΑΝΑ», σημαίας Β. Κορέας, το οποίο είχε εντοπιστεί την 28/10/2006, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Λέσβου, να μεταφέρει λάθρα μεγάλη ποσότητα σιγαρέτων.

Επίσης, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε και τους υπόλοιπους πέντε (05) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών (03) ετών και επτά (07) μηνών, ενώ στον κάθε κατηγορούμενο επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ.

Προφανώς, κατασχέθηκε και το Βασιλοβάπορο που απ' ότι φαίνεται θα κοσμεί για καιρό τον λιμένα της Βασιλεύουσας!
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η φωτό του πλοίου καποια παρόμοια ιστορία μου θυμίζει (τσιγάρα ή λαθρομετανάστες) που έχει κάνει πρόσφατα αλλά δεν μπορώ να θυμιθώ ποια. Νομίζω την φετινή άνοιξη είχε αναφερθεί και το ΥΕΝ και είχε βάλει και μια μικρή φωτό στο site του από την κατάσχεση του πλοίου. Αν δεν είναι αυτή η παντόφλα είναι καποια που της μοιάζει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Και ομως το πλοιο επιστρεφει στην πλοιοκτητρια εταιρια.Αφου περασει τους σκοπελους του PARIS MOU βεβαια.
Τα σημερινά Αιολικά Νέα επιβεβαιώνουν τον καλά πληροφορημένο Στράτο.
[…]Τα δύο φορτηγά στα οποία εντοπίστηκαν τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ το πλοίο παραμένει υπό την επιτήρηση λιμενικών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού εκκρεμεί η βεβαίωση των προστίμων που θα επιβληθούν για τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν από τις πρώτες μέρες στα πιστοποιητικά ασφαλείας και ναυσιπλοΐας του "Βάνα".

Το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο Μυτιλήνης θα διενεργήσουν αυτές τις μέρες και νέους ελέγχους στα πιστοποιητικά του πλοίου και η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει τα "τσουχτερά" πρόστιμα, που θα επιβληθούν για να μπορέσει να πάρει το πλοίο.

http://www.aiolikanea.gr/news/main/detail.php?ID=8170

Link to comment
Share on other sites

το ΥΕΝ και είχε βάλει και μια μικρή φωτό στο site του από την κατάσχεση του πλοίου. Αν δεν είναι αυτή η παντόφλα είναι καποια που της μοιάζει πολύ.

Προκειται για μια αλλη παντοφλα,την ΤΑΝΙΑ,η οποια βρισκεται ακομα κατασχεμενη στην Αλεξανδρουπολη και δεν εχει εμφανισιακα σχεδον καμια σχεση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...