Jump to content
Shipfriends

Νεο Norway


Recommended Posts

Εδω και δεκα μερες περιπου, ανοιχτα απο την μυθικη παραλια των Βατερων στη Λεσβο, εθεαθη το chemical tanker OTAPAN να μενει μακρια απο την παραλια ενω ηταν δεμενο σε ρυμουλκο. Οπως φαινεται και στο ακολουθο αρθρο, προκειται για μια νεα περιπτωση Norway. Ας μας πουν περισσοτερα οι αυτοπτες μαρτυρες...

Link to comment
Share on other sites

Το βαπορι με το ρυμουλκο εμφανιστικε ανοιχτα των Βατερων την Δευτερα 21/8 και εμεινε στην ιδια θεση αρκετες ωρες.Το ξαναειδαμε απο την παραλια μετα απο δυο μερες και μετα ξαναεφυγε.Κατα την επιστροφη μου την Κυριακη 27/8 το ειδα απο το ΜΥΤΙΛΗΝΗ αλλα ηταν πια αρκετα μακρια απο την Μυτιληνη μεσα στα Τουρκικα χωρικα υδατα.Φαινοταν παντως παλι ακινητο και μακρια απο στερια.

Οριστε και μερικες φωτο που τραβηχτηκαν απο την παραλια

post-15-128326959245_thumb.jpg

post-15-128326959248_thumb.jpg

post-15-128326959251_thumb.jpg

post-15-128326959253_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απ' ό,τι έμαθα από φίλους στην περιοχή το πλοίο έκοβε βόλτες ρυμουλκούμενο (και μετά από τις 27/8 που λέει ο χρήστης polmyt, ο οποίος προφανώς ήταν και αυτόπτης μαρτυρας), στα διεθνή ύδατα ανάμεσα Καράμπουρουν - Χίο - Λέσβο, και άκουσα ότι δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένα λιμάνι.

Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα θα λυθεί, όταν με τον πρώτο καλό καιρό σπάσουν οι κάβοι του ρυμουλκού και θα πάει πεσκέσι στα Καρδάμυλα (με Βοριά) ή για ούζα στου Πλουμάρ' (με Νοτιά).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το μοιραίον απεφεύχθη:(

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το Otapan έβαλε πλώρη για επιστροφή στην Ολλανδία, μετά από 5 εβδομάδες περιπλάνησης ανάμεσα στη Χίο και στη "μυθική" παραλία των Βατερών.

Οι κουτοπόνηρες προσπάθειες των Ολλανδών να το ξεφορτωθούν στην Τουρκία και κατόπιν αλλού, δεν έπιασαν τόπο και έτσι το ρυλουλκό διετάχθη να επιστρέψει πάλι στην κουτοπόνηρη χώρα όπου πλέον υπάρχει και πολιτικό θέμα για τις κουτοπόνηρες ενέργειες κυβερνητικών στελεχών.

Άντε τώρα να ξαναπούν οι Ολλανδοί για κουτοπόνηρους Ασιάτες, θα τους τρίβει στα μούτρα την υπόθεση Otapan...ο κουμπάρος:rolleyes:

ΥΓ Παρακάλώ τους MODS να αλλάξουν τον τίτλο του θέματος από "Νέο NORWAY" σε "Edo einai Mpalkania" :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σύμφωνα με τους τίτλους του Lloydslist.com:

Dutch ex-minister faces court grilling on Otapan licence

Fri, 23 Feb 2007 00:00:00 GMT

By Helen Hill in Amsterdam

FORMER Dutch state secretary of the environment Pieter van Geel is expected to face tough questions in parliament after the highest court in the Netherlands ruled that he should never have given an export licence to allow the chemical tanker Otapan to leave Dutch waters.

Αυτά παθαίνεις όταν υπογράφεις ότι το Otapan έχει μόνο 1 τόννο αμίαντο...οι Τούρκοι βρίσκουν 54 τόννους...

και σου το επιστρέφουν...μαζί με την ξεφτίλα της πεπολιτισμένης Εσπερίας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...