Jump to content
Shipfriends

seasalooner

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

  1. Ανέκαθεν το πρεστίζ του κλάδου το έσωζε η ποντοπόρος ναυτιλία, απο την εποχή του Οδυσσέα..(στο μπαμπά του Τηλέμαχου αναφέρομαι). Ως προς τα υπόλοιπα δεν είναι στις προθέσεις μου να προσβάλω κανέναν, αλλά πολλές φορές όταν προσπαθείς να περιγράψεις μια κατάσταση, έστω όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσεις χαρακτηρισμούς που μπορεί να εκλαμβάνονται ή ακόμη και μπορεί να είναι προσβλητικοί. Πάντως, δεν είναι στις προθέσεις μου να προσβάλω κανένα στην ακτοπλοία, αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Τώρα όσον αφορά τους «κυρίους» της Wall Street που είναι «πεντακάθαροι», καλύτερα να μη το συνεχίσουμε γιατί θα απωλέσουμε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας που μας έχει απομείνει. Σιγά τώρα να μη βάλουμε στα ίσα εταιρίες που σε μια πενταετία έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις δισ. δολαρίων όπως η TEN π.χ. με τα ψαροκάϊκα της Αίγινας και των Μεθάνων. Διότι στη Wall Street έτσι και κουνηθείς για να στήσεις καμιά φάμπρικα σε έχουν πάει σηκωτό 104 καρφί για Γκουντάναμο, ενώ εδώ άμα είσαι λίγο μαγκάκος θα τη βγάλεις καθαρή. Η δε προσφορά του ενός κλάδου στην εθνική οικονομία της χώρας, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την «προσφορά» του άλλου. Ούτε κρατικοδίαιτο ποντοπόρο θα βρεις πουθενά, ούτε ποντοπόρο που να φτιάχνεται ορμώνοντας στη τσέπη του άμοιρου του επιβάτη. Ελπίζω προσωπικά ότι θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα καθώς παρατηρώ κάποιους παραδοσιακούς ποντοπόρους να μπαίνουν σιγά - σιγά στο κλάδο. Βέβαια δε καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και πως έτσι ξαφνικά έγινε η ακτοπλοία η πολύφερνη νύφη, αλλά υποθέτω ότι κάτι περισσότερο θα ξέρουν αυτοί απο μένα. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι δεν εννοώ τον Λασκαρίδη. Για ποντοπόρους μίλησα όχι για αλιείς ανοικτής θαλάσσης. Και επειδή βλέπω ότι σας ενόχλησα, σας ζητώ συγνώμη και το κόβω εδώ. thanks.
  2. Νομίζω ότι ξεκαθάρισα ευθύς εξαρχής ότι δεν αναφέρομαι σε εκείνους που λόγο ειδικού ενδιαφέροντος ασχολούνται με τον κλάδο της ακτοπλοίας. Αναφέρομαι στην αρρωστημένη σχέση που έχουν αναπτύξει τα ΜΜΕ με τον κλάδο, τον οποίο έχουν αναγάγει στο Α και το Ω της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Δεν έχω κανένα λόγο να τη βγω, είτε εξώφθαλμα, είτε εσώφθαλμα, σε κανέναν, απλά σκεφτόμουν δυνατά τι στο διάολο συμβαίνει και έχει στραβώσει τόσο άσχημα το πράγμα με την ακτοπλοία χωρίς κανένα προφανή λόγο. Τα πλοία είναι λίγα. Τα φράγκα επίσης λίγα. Ο κόσμος που εργάζεται στην ακτοπλοία και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θα ήθελε να είναι στη ποντοπόρο αλλά δεν αντέχει. Και ξαφνικά βρίσκονται όλοι να ασχολούνται με τον Βεντούρη (!) ή με τον Αγούδημο (!!!), ή με τον Στρίντζη (!!!!!) και αναρωτιέμαι περί τίνος πρόκεται; Λες σε ποντοπόρους για ακτοπλοία και πέφτουν κάτω ξεροί απο τα γέλια. Και ΟΚ είμαι σε λάθος forum και αν δλδη αλλάξω forum θα αλλάξει κάτι; Και εν τέλει ποιά είναι η ναυτιλία των Ελλήνων ; Το "Εξπρές Τραλαλά" ; Αν είναι το "Εξπρες Τραλαλά", μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Όσον αφορά τη Wall Street...να κάνω μια ερώτηση ; Για την ίδια Wall Street μιλάμε ; Διότι αυτή που ξέρω εγώ είναι η μεγαλύτερη χρηματοαγορά του κόσμου στην οποία πάει ένας Τσάκος και λέει θέλω 800 εκατομμύρια δολάρια και γελάνε μαζί του.
  3. Βασικά το πρόβλημα δεν είναι τα media ή οι άσχετοι δημοσιογράφοι, αλλά η ακτοπλοία αυτή καθαυτή. Αυτό που εγώ δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί γίνεται τόση φασαρία για την ακτοπλοία. Αν εξαιρέσει κανείς όλους εσάς που ασχολείστε με το σπορ είτε γιατί είναι το χόμπι σας, είτε γιατί εργάζεστε στο κλάδο, είτε γιατί είστε νησιώτες και μοιραία είναι συνδεδεμένη - ως ένα βαθμό - η ύπαρξη σας με την ακτοπλοία κατά τα άλλα ποιός χέστηκε για την ακτοπλοία. Κανονικά θα έπρεπε να μεταφερθεί πακέτο ο κλάδος στο υπουργείο Μεταφορών να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο να δούμε τι θα κάνουμε και εμείς με τη κανονική ναυτιλία, διότι τώρα... π#^@ς και παληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια. Και όπως καταλαβαίνεται έχουμε μπερδέψει τις βούρτσες. Σε πόση ώρα πάει ο γκαζοντενεκές του A, πως κάνει ρεμέτζο ο καπετάν Π, γιατί ψιχαλίζει στην έρημο Σαχάρα κ.ο.κ. Πλοία της καραπλάκας του κερατά και μετά μας φταίνε τα ΜΜΕ. Τους λες supermaxκαι νομίζουν ότι είναι διαστημόπλοιο από τον Πόλεμο των Άστρων. Αφήστε δε τα νούμερα. Τι να συγκρίνει κανείς ; Θα πέσει η Wall Street να μας πλακώσει όλους μαζί. Ουφ ! Τα είπα και ξεθύμανα.
  4. Νωρίς, νωρίς το πήρε χαμπάρι η "Ε". Το έχει παίξει το Βήμα και το capital εδώ και ένα μήνα περίπου. Μάλιστα το Βήμα είχε και συνέντευξη του τούρκου προέδρου του ναυτικού επιμελητηρίου. Τώρα καιρός είναι να μας γράψει η "Ε" και για τον τορπιλισμό της Έλλης.
  5. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για κοιντοική οδηγία που μας πήρε μερικά χρόνια να εφαρμόσουμε. Επίσης υπάρχει και ένα άλλο ωραίο στην υπόθεση που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Άντε και οι δύο εταιρίες που λες Nick τα πήραν τα κατάλοιπα. Για πες μου, που τα πάνε ; Δεν υπάρχει καμιά απολύτως υποδομή. Για τον Πολυχρονόπουλο δε ξέρω τι τα κάνει και υπάρχει και ένα ερωτηματικό για το αν είναι στη δουλειά, διότι κάτι ακούστηκε ότι ο Τίγρης του μήνυσε ότι "δε πανά παντρέψης το γιό σου και με το Δαλαι Λάμα. Στο λιμάνι εγώ μιλάω"...και μάλλον μίλησε. Ο Μελισαννίδης τώρα κάτι έχει ακουστεί για ένα ναυάγιο κάπου στη Κυνοσούρα, ότι εκεί τα κουβαλάει. Παλαιότερα, πριν απο κάτι μήνες δηλαδή, είχε προσπαθήσει να τα πάει στο Λαύριο που έχει κάτι δεξαμενές, αλλά έτυχε εκεί παραδίπλα να έχει ένα εξοχικούλη κάποιος κύριος Βουλγαράκης και άρχισε να μπερδεύεται το πράγμα ιδιαίτερα όταν φύσαγε κανά νοτιαδάκι και μας έφερνε τα "αρώματα" στα μούτρα. Και έτσι ξανά πίσω στον Πειραιά το κατάλοιπον κ.ο.κ.
  6. Aν μου επιτρέπεται θα ήθελα να ψηφίσω υπέρ της ερμηνείας (περί Καλλίστη ο λόγος) που δίνει ο Νηρέας για τη Σαντορίνη. Και δε θα ήθελα να αρχίσω να καταγράφω γιατί συμφωνώ για να μη θεωρηθεί ότι κάνω τον έξυπνο. Πάντως, μια χαρά το κόβω το βαποράκι. Αρκεί μαζί με τις άλλες "εκπτώσεις" αρχίσουν και οι εκπτώσεις στους χρόνους που δίνουν με τη καμπάνια. Τι έγινε ξαφνικά ; Μήπως κατάλαβε κανείς ; Έγινε η ακτοπλοία η πολύφερνος νύφη ;
  7. Το Aqua δε βουλιάζει αγόρι μου. Είναι αβύθιστο. Κακώς δείχνουν και το dvd δηλαδή και κακώς χάλασαν και φράγκα να το φτιάξουν. Αμ τώρα που τα αλλάζουν, αν δεν τα έχουν ήδη αλλάξει, γιατί πρέπει να τα πούνε και στη γλώσσα των κωφάλαλων. Κάποιοι έξυπνοι ζήτησαν προσαρμογή στο ήδη υπάρχον υλικό και φυσικά εκείνοι που το παράγουν τους είπαν ότι δε...παίζει έτσι το θέμα. Ή καινούργιο ή καθόλου. Καθόλου δε γίνεται διότι δε θα ταξιδέψεις ούτε το 7.045 μ.Χ. οπότε τα έσκασαν και είπαν και ευχαριστώ πολύ. Και δεν είναι και φθηνά έτσι ; Αν έχεις δέκα καραβάκια, θες μια 100άρα για πλάκα. Βέβαια υπάρχουν και πιο φτηνές λύσεις, αλλά όπως μου λένε κάτι φίλοι, βλέπεις μεν, αλλά δεν ακούς. Και ξανα φτου από την αρχή.
  8. Στο δεύτερο είναι σίγουρο ότι είναι μόνος του ; Γιατί ακούγονται διάφορα, ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα τα οποία αν αληθεύουν, αυτό μάλιστα θα είναι είδηση.
  9. Kai opou na einai - akougete - oti tha arxisi kai megali kampania gia to deftero. Pantos o tipos (eugenides) mallon kolise to mikrovio tis aktoploias kai tora de tha xekolisi me tipote. Opote na perimenoume kai to simvatiko giati psaxnontai. A' kai na mi to xehaso. Kalos sas vrika.
×
×
  • Create New...