Jump to content
Shipfriends

nautikos

eMembers
  • Posts

    797
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nautikos

  1. Με χαρα βλεπω τωρα τελευταια μια εξαρση εικονικων ναυπηγικων δραστηριοτητων. Μαλιστα ο Mediterranean εχει προχωρησει και στην κατασκευη δικων του projects που ειναι ομορφα. Εγω αποφασισα να κανω κατι πιο κλασσικο, ενα ποσταλι πολυ ομορφο, το Γεωργιος Εξπρες. Ευτυχως που υπαρχει ο κ.Βεντουρης και το πλοιο ακομα ζει, ενας ζωντανος θρυλος. Παρακατω η virtual προσομοιωση του. (Καντε κλικ πανω στη φωτο για μεγαλη αναλυση 4173x2244)
  2. Μπραβο φιλε, καλη δουλεια. Βλεπω εχεις παρει ιδεες απο το Αρτεμις και το Αριαδνη. Παντως ωραιο concept design και αρκετα καλα κατασκευασμενο 3d μοντελο. Βαλε και κανενα screenshot του να πλεει στο Virtual Sailor. Θα δειξει πιο μορφο πιστευω.
  3. Αν τυχον τη δει ο Λιακοπουλος θα την κανει σιγουρα εξωφυλλο στο " Ο Καιρος γαρ εγγυς ΧΧΙΙ " :D.
  4. Επισης στην demo εκδοση δεν μπορεις να βαλεις πανω απο 5 πλοια στο φακελο boats και οχι πανω απο 2, αν δεν κανω λαθος, sceneries. To time limit καπως παλευται, το προηγουμενο ομως πολυ δυσκολα.
  5. Ευτυχως ομως τα βαψιματα στο Virtual Sailor διαρκουν μονο λιγα λεπτα. Πολυ ωραια και τα 3 Βεντουροπλοια Neptune, αν και εσυ επρεπε να πας κοντρα στο κυμα και να τα βαψεις ασπρα.
  6. Χρησιμοποιω το Rhino3d, συνηθως χρησιμοποιω σαν βαση ενα σχεδιο γεν.διαταξης, ναυπηγικες γραμμες 99% των περιπτωσεων δεν υπαρχουν, αλλα υπαρχει ομως το ματι... Ο εξομοιωτης-παιχνιδι λεγεται οπως εχουμε ξαναπει Virtual Sailor, στην προκειμενη εγω εχω κανει το μοντελο-πλοιο, το σκηνικο υπαρχει, αλλα ακομα και αυτο μπορεις να το κανεις αμα θελεις στα μετρα σου.Ευχαριστω για τα καλα λογια σου. Ευχαριστω πολυ και αφου εισαι τοσο ανυπομονος, σιγουρα θα σε ειδοποιησω πρωτο αν υπαρξει καποιο βιντεακι .
  7. Οταν η Ceres εφερε την ''επανασταση'' των υδροπτερυγων, γνωστων και ως ''ιπταμενων δελφινιων'' και τα νησια (κυριως) του Σαρωνικου ηρθαν πιο κοντα στον Πειραια. Eδω το Flying Dolphin XXI σε δραση.
  8. Το συγκεκριμενο μοντελο δεν ειναι φαλαινοθηρικο πλοιο, αλλα πλωτο εργοστασιο επεξεργασιας φαλαινας. Ειχε το ρολο του πλοιου-μανα σε ενα στολισκο φαλαινοθηρικων. Το εικονιζομενο πλοιο ενδεχεται να ειναι το Olympic Challenger.
  9. Εκτος απο τις φωτο του Απολλωνα και ενα μικρο .Neptune εχεις να μας δειξεις καμια φωτο απο Ν.Μυκονος?
  10. Ευχαριστω πολυ τους παραπανω φιλους καραβολατρες, των οποιων η γνωμη σιγουρα μετραει πολυ για μενα. Οπως πολυ σωστα ειπε ο Νηρεας τα μοντελα μου ''χτιζονται'' σε μεγαλο βαθμο απο το λεγομενο μερακι. Γιατι και επαγγελματιας γραφιστας να εισαι, αμα δεν το εχεις μεσα σου δεν βγαινει και δεν το λεω στην τυχη. Καποτε ετυχε να δω 3d μοντελο ποσταλιου απο επαγγελματια, που εμοιαζε εντελως ''παιδικο''... Οσον αφορα την απορια του φιλου Νηρεα για επαγγελματικη και εμπορικη χρηση, πρωτο εχω να πω οτι γενικα με το συγκεκριμενο θεμα και τα πλοια εν γενει δεν ασχολειται και παρα πολυ λαος (αναλογικα πχ με αεροπλανα,αυτοκινητα ,τρενα κτλ) και δευτερο δεν μου εχει γινει ποτε καποια εμπορικη προταση. Αν εσεις εχετε καποια στειλτε pm:D
  11. Ωραια και ομορφα τα συγχρονα ποσταλια, αλλα σαν τα παλια τιποτα... Παρτε ματι λιγο ''μαγουλα'' .
  12. Το Διαγορας φαινεται αρκετα καλο, ιδιαιτερα αν λαβουμε υποψη οτι ειναι και το πρωτο μοντελο που σχεδιασες. Εχεις πετυχει σε αρκετο βαθμο τις διαστασεις και τις αναλογιες του πλοιου, το texturing ειναι καλο, θα μπορουσες ισως λιγο περισσοτερο να βελτιωσεις το πως σχεδιαζεις τις καμπυλες επιφανειες. Συνεχισε ετσι, με την ιδια ορεξη και περιμενουμε να δουμε τα μελλοντικα σου μοντελα.
  13. Μπορει να λεει γνωστο λαικο ασμα ''στα υπογεια ειναι η θεα...'', αλλα οποιος εχει παει και στα ''ανωγεια'' εχει αλλη αποψη...
  14. Να και το 300αρι τανκερ BRITANIS του Χανδρη. Name: Britanis......................Flag: Greece IMO No: 9227481 ..................DWT: 300,000 Built: 5/2002 ...........................Builder : Daewoo Heavy Industries LOA: 320.276 ........................Owner: Chandris (Hellas)
  15. Αντε να κουμανταρεις ενα θηριο σαν και αυτο...
  16. Αφηστε τα ποσταλια και παμε για γκαζα!Και μαλιστα μεγαλο,VLCC των 300.000 DWT:) Oριστε και μερικες ακομα φωτο :
  17. Μια ''αεροφωτο'' για τους λατρεις του ομορφου διδυμου της HSW.
  18. Να και το ''νεο αιμα'' στη γραμμη Ραφηνα-Ανδρος-Τηνος-Μυκονος!Σιγουρα ειναι λιγο ''κουτι'' αλλα πιστευω οτι εχει το κατιτις του και αυτο, που κερδιζει τη συμπαθεια του μεσου καραβολατρη
  19. Να σας παω λιγο πισω στο παρελθον,καμια 15ετια.Ο ιστορικος Απολλωνας λοιπον εν πλω.
  20. Εκτόξευση τορπίλης απο το Υ/Β Ωκεανος
  21. Ωραια δουλεια Neptune.Καλη η επιλογη να κατασκευασεις ενα πλοιο απο τα παλια,ειναι πιο ωραια αισθηση πιστευω να ζωντανευεις κατι που δεν βλεπεις πια.
  22. Θα συμφωνησω απολυτα με τον earl,ο οποιος φαινεται οτι εχει κανει το διδακτορικο του πανω στο Μιλενο-Νταλιανο...
  23. Εφοσον βλεπω αδιαφορια για την προσθηκη και 3ης απαντησης ( συμφωνα παντα με το καταστατικο ) δινω τη λυση του κουιζ.Καντια λοιπον και νικητης ο George.Φωτο απο http://www.faktaomfartyg.se/
  24. Σε αυτο το λινκ της σελιδας της εταιρειας ΑΝΕΘ περιγραφονται οι λογοι για τους οποιους υπαρχει καποια καθυστερηση στην κατασκευη του πλοιου αλλα και στο γεγονος οτι απο προυπολογισμο κοστους 7,500,000ε θα στοιχισει τελικα γυρω στα 10,000,000ε.Περιεχονται και 2 πολυ προσφατες φωτο του πλοιου.
  25. Το να κανεις τη γαστρα του πλοιου και να πετυχει σε σχεση με την πραγματικοτητα σιγουρα ειναι ισως το δυσκολοτερο κομματι στη 3d σχεδιαση ενος πλοιου.Εν τω μεταξυ για να βρεις σχεδιο γενικης διαταξης κατι γινεται,αλλα για σχεδιο ναυπηγικων γραμμων λιγο χλωμο...Αρα πας με το ματι και την εμπειρια κατασκευαζοντας νομεις και μετα ''περνας'' απο αυτους την επιφανεια.Αλλαζοντας τη γεωμετρια των νομεων αλλαζει και το σουλουπι της γαστρας.Βεβαια αυτο με το Rhino3d γιατι με το Sketch Up δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο...Να το πω πιο απλα ειναι καλο & ευκολο προγραμματακι για πιο ''χοντρες'' δουλειες... Και τελος ενα screenshot,με το Elka Athina σε lightship condition, δεμενο για επισκευες μετα απο εξαντλητικα ταξιδια στους εικονικους ωκεανους του VS .
×
×
  • Create New...