Jump to content
Shipfriends

proud_ionian

Supermoderators
  • Posts

    38,897
  • Joined

Posts posted by proud_ionian

  1. On 4/24/2024 at 1:09 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Γιατί είχε θέμα το Olympic Champion τόσα χρόνια που είχε αυτό το όνομα??.

    Ασφαλώς και είχαν πρόβλημα και η ΑΝΕΚ και ο Ποταμιάνος Δες εδώ. Το Champion εξαιρέθηκε μετά από διαπραγμάτευση με τη ΔΟΕ.

    Αν η Seajets  δεν έχει πάρει το ΟΚ, αργά η γρήγορα θα έχει θέμα. 

  2. On 4/13/2024 at 11:16 AM, proud_ionian said:

    Δεν νομίζω ότι θα μακροημερεύσει εδώ. Άντε να μείνει μέχρι το τέλος της δρομολογιακής περιόδου.

     

    On 4/13/2024 at 12:35 PM, angela89 said:

    Αυτό πιστεύω κι εγώ.

     

    On 4/15/2024 at 12:21 PM, polmyt said:

    Θεωρω οτι η δρομολογηση στο Ριο ηταν μια λυση αναγκης για να μην καθεται η παντοφλα.

    Στο προχθεσινό ΣΑΣ, εγκρίθηκε εκπρόθεσμη δρομολόγησή του στη γραμμή της Φανερωμένης.

  3. Να θυμηθούμε και το πως ακυρώθηκε το τελευταίο του δρομολόγιο από Ancona και έφυγε "νύχτα" από Ancona για Πειραιά ;) 

    On 12/11/2023 at 4:30 PM, proud_ionian said:

    Το σημερινό δρομολόγιο του champion από Ancona, πήγε κουβά 

    ANCONA-CANCELLED-SAILING-11-12-2023.pdf 555.96 kB · 13 downloads

    On 12/11/2023 at 4:32 PM, proud_ionian said:

    Ντετένσιο μυριζομαι 

     

    On 12/12/2023 at 4:32 PM, proud_ionian said:

    Ακυρωμένο δρομολόγιο, άμεση επιστροφή Πειραιά, όλες οι ενδείξεις δηλαδή για πλοίο που δεν πάει στα επείγοντα.:rolleyes:

     

  4. Σίγουρα έχουν σταματήσει το spirit.

    Είναι κοινό μυστικό ότι και τα δύο αδερφά ήταν σκιά του παλιού καλού εαυτού τους, γι' αυτό άλλωστε και μετά τη συγχώνευση η Attica εξήγγειλε αναβάθμιση των πλοίων της ΑΝΕΚ, φωτογραφίζοντας αυτά τα δύο και τον Έλυρο.

    Κίνηση ιδιαίτερη μπορεί να μην έχει, όμως το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένο να λείψει δυόμισι μήνες και πάει για πέντε, είναι σίγουρα εκτός προγραμματισμού και όχι ηθελημένο.

  5. H Forth.crs, η Forthnet και οτιδήποτε σχετικό με τεχνολογία και πληροφορική που έχει το Forth μπροστά, είχε ξεκινήσει από το Ι.Τ.Ε (F.O.R.T.H.), το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο.

    Η μετοχική συμμετοχή των Μινωικών σε όλα αυτά τα εγχειρήματα, ήταν μία έμμεση μορφή χορηγίας.

    Θυμάμαι πολλά χρόνια πίσω, την εποχή που οι Μινωικές μπήκαν στο Χρηματιστήριο και έκαναν τις αλλεπάλληλες ΑΜΚ, σε όλα τα ενημερωτικά δελτία έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή σε αυτά τα project.

  6. On 1/1/2018 at 11:36 AM, proud_ionian said:

    Μετα απο εναν μαραθωνιο διαρκειας, ο κουρουμπλαρος:P, που μπηκε τελευταιος στην πενταδα, κερδιζει με εντυπωσιακο finish, 14/33 ψηφους, ποσοστο 42,42% και πολυ μεγαλη διαφορα απο τον δευτερο.

     

    Ο αγαπημένος ΥΕΝ των Shipfriends, επελέγη από τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα, ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

    Οι άξιοι ανταμείβονται

  7. Το shippax και το ferryforum δεν προσέθεσαν κάτι, σε όσα ήδη ξέρουμε από τη συνέντευξη του Dottore τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήταν σαφής για τα πάντα.

    On 12/22/2023 at 7:10 AM, proud_ionian said:

    Το ζουμί το άφησε για το τέλος. Τα νέα ferries που θα παραγγελθούν στο άμεσο μέλλον, δεν θα είναι αδερφά των νεότευκτων (star class) της Finnlines, αλλά θα είναι σχεδιασμένα με βάση τις προδιαγραφές των γραμμών που δραστηριοποιείται ο όμιλος στη Μεσόγειο (περιλαμβανομένων Brindisi & Ηρακλείου :)). Πριν υπογράψει, περιμένει να υπάρξει πρόοδος στο μέτωπο της μείωσης της κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων.

     

    On 4/15/2024 at 5:05 PM, proud_ionian said:

     

  8. On 4/18/2024 at 2:02 AM, Artevelde said:

    Μήπως έχει να κάνει με το έξτρα κατάστρωμα του 2; 

     

    On 4/18/2024 at 7:12 AM, margaritis24 said:

    Καλα κ συ καμια 50αρια αεροπορικες πρυμα αριστερα ειναι μαζι 

     

    On 4/18/2024 at 7:56 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

    Στο Blue Star 2 υπάρχει ένα επιπλέον ανοικτό κατάστρωμα για τους επιβάτες, που σε αντίθεση με το Blue Star 1, που έχουν γίνει έξτρα καμπίνες.

     

    On 4/18/2024 at 9:53 AM, Strofalos said:

    Γενικά το 2 ταιριάζει καλυτερα στην γραμμή από το 1. 

    Mήπως οι διαφορές είναι αμελητέες;

    50, 60 αεροπορικές, μπορούν να προστεθούν εύκολα και στο BS1.

    Το επιπλέον deck ή επιπλέον ανοιχτό κατάστρωμα στο οποίο γίνεται αναφορά, φαντάζομαι είναι ο χώρος μπροστά από την τσιμινιέρα, χώρος στον οποίο στο BS1 έφτιαξαν καμπίνες, όταν ήταν να πάει στη Σκωτία.

    Πόσοι άνθρωποι χωράνε εκεί αλήθεια; 100 με εισητήριο deck? Ίσως λέω και πολλούς. 

    Τα 40 (?) επιπλέον κρεββάτια που έχει το αδερφό, πόσες μέρες θα ήταν πουλημένα στα Δωδεκάνησα και πόσες μέρες πουλήθηκαν πέρσυ στην Παροναξία; Αν κρίνω από όσα έχουμε γράψει κατα καιρούς και για τις δύο γραμμές, μάλλον στην Παροναξία έφεραν περισσοτερα έσοδα.

    Επειδή μιλάμε για δύο πλοία που είναι κατά 98% ίδια, αν το κριτήριο το ποιο θα πάει που είναι κρεβάτια vs opendeck, θεωρώ ότι σωστά έχει δρομολογηθεί το καθένα από τα δύο εκεί που έχει δρομολογηθεί.

     

  9. 4 hours ago, SuperRunner said:

    Όσο για την επιδότηση με τα λεφτά μας, τι να κάνουμε..μόνοι μας πάμε στις κάλπες, δε μας σπρώχνει κανένας με το ζόρι. Ορθά λοιπόν επιδοτούνται κάποιες γραμμές που σύμφωνα με πολλούς από εδώ μέσα δε θα έπρεπε να επιδοτούνται. Πετάξτε αυτή τη καραμέλα, έχει παλαιώσει. Υπουργείο και ναυτιλιακές κάνουν τη δουλειά τους κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

     

    3 hours ago, Nick the Greek said:

    Με την κατάργηση της 35ετίας βλέπουμε ιστορικά αύξηση και των επιδοτήσεων σε ποσό(κάτι λογικό ως ένα σημείο) αλλά κυρίως αύξηση και των επιδοτούμενων γραμμών. Και κάπου πρέπει να μπεί ένα φρένο διότι ένα καλό ποσοστό δεν θα έπρεπε να υπάρχει ή να υπάρχει με διαφορετική μορφή[...]

    Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που δεν βλέπει πως ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι γραμμές, γίνεται η ανάθεσή τους και κατόπιν η διαχείρισή τους, είναι διάτρητος. Οι πρακτικές της τελευταίας 20ετίας(για να πιάσω από την κατάργηση και μετά) είναι από εγχειρίδιο διαφθοράς. Τι να θυμηθώ, το Κύμη - Σκύρο - Μουδανιά?

    Το επιχειρηματικό μοντέλο στην Ελλάδα είναι γενικώς: μόνοι στα κέρδη (όχι φορους), μαζί στις ζημιές (επιδότηση/επιχορήγηση κλπ). Όταν ακούω κάποιον να προτείνει, συνήθως χωρίς κριτήρια, επιδότηση απο το δημόσιο ταμείο (είτε στην ακτοπλοΐα, είτε αλλού), σκέφτομαι ότι είτε αδαής είναι, είτε δεν πληρώνει φόρους ο ίδιος (άεργος, φοροφυγάς, ανήλικος κλπ).

    Υπάρχει μία συγκεκριμένη... μεθοδολογία αρμέγματος. Πρώτα ο πλοιοκτήτης με αδρανή πλοία, πολλές φορές χωρίς να έχει ακόμη πλοίο, πλησιάζει το Υπουργείο και συμφωνεί τα... δέοντα, που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν. Μετά βρίσκουμε τη γραμμή και βάζουμε τα πρόθυμα, "μιλημένα" και ταϊσμένα παπαγαλάκια, να κάνουν σαματά σαν άδειοι τενεκέδες για το πόσο παραίτητη είναι. Τοπικοί δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, δευτεράτζες πράκτορες που έχουν ξεμείνει από εταιρία, διάφοροι αιρετοί των ΟΤΑ κλπ, αρχίζουν το ψηστήρι και στο τέλος, έρχεται ο Υπουργός και ικανοποιεί το παλλαϊκό αίτημα.

    Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο το ότι έχουμε φτάσει να μην υπάρχει προορισμός, χωρίς τουλάχιστον μία επιδοτούμενη προσέγγιση, όπως θεωρώ αδιανότητο το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα σοβαρά, ότι κάθε ανενεργή γραμμή πρέπει να αναστηθεί με κρατικό χρήμα.

     

  10. Από αυτήν που είπε ο @Nick the Greek.

    16 hours ago, Nick the Greek said:

     

    Νομίζω είναι λιγάκι παρατραβηγμένο να μιλάς εκ μέρους όλης της Κρήτης και όλων των Κυκλάδων. Όπως και να έχει η Σύρος και η Μύκονος έχουν τέτοια σύνδεση και με Θεσσαλονίκη και με Καβάλα όλο το έτος, οπότε όλες οι υπόλοιπες Κυκλάδες μπορούν να συνδεθούν μέσω των δύο αυτών νησιών, στην χειρότερη περίπτωση. Δεν χρειάζεται να έχουν όλα τα νησιά απ' ευθείας σύνδεση με όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πέραν τούτου, αν ήταν τέτοιο χρυσωρυχείο η γραμμή αυτή, κάτι μου λέει πως δε θα την είχαν σταματήσει ποτέ και θα έβαζαν πλοία έστω και για δυό μήνες το καλοκαίρι, όσοι κατά καιρούς την έχουν εξυπηρετήσει.

     

    Τέλος πάντων, ας βάλει όποιος θέλει πλοίο αλλά χωρίς τα χρήματα του κράτους και κατ' επέκτασιν τα δικά μας.

     

    ΥΓ: Σχεδόν όλες οι αγορές, ανεξαρτήτως προιόντος και υπηρεσίας είναι κάτι το δυναμικό. Αλλάζουν τα δεδομένα, οι άνθρωποι, το νομικό πλαίσιο, η τεχνολογία, όλο το οικοσύστημα γύρω από αυτές. Το ότι κάτι δούλευε πρίν 2-5-10-20 χρόνια, δε σημαίνει πως θα δουλέψει και τη σήμερον ημέρα.

     

×
×
  • Create New...