Jump to content
Shipfriends

Γριπη των πτηνων και γριπη των πανικων


Recommended Posts

Οδηγίες και προς ναυτιλλομένους

Συναγερμός για τη «γρίπη των πτηνών» σήμανε και στο Λιμενικό Σώμα, αφού με επείγουσα εντολή του αρχηγού Λ.Σ. αντιναύαρχου Θόδωρου Γκλεζάκου προς όλους τους ένστολους που υπηρετούν στις παραμεθόριες λιμενικές αρχές του Ανατολικού Αιγαίου, ζητείται η άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων προφύλαξης έναντι όλων των μολυσματικών νόσων, ενώ παράλληλα τόσο το ΥΕΝ όσο και η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ζητούν την προσοχή των πλοιάρχων όλων των επιβατηγών και εμπορικών πλοίων.

Συγκεκριμένα, μετά τις εντολές της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ, συγκροτήθηκε 5μελές κλιμάκιο από προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που ήδη επισκέπτεται τις λιμενικές αρχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Καστελόριζου αλλά και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών.

Οι γιατροί του Λιμενικού ενημερώνουν τόσο τους ένστολους όσο και τους σπουδαστές των ΑΕΝ για τις μεθόδους προστασίας έναντι όλων των μολυσματικών νόσων και ειδικότερα για τις οδηγίες προφύλαξης έναντι του ιού της γρίπης των πτηνών.

Ομως ειδικότερο βάρος το ΥΕΝ αλλά και η ΠΕΠΕΝ δίνουν στα επιβατηγά και εμπορικά πλοία.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος του πληρώματος αντιληφθεί νεκρό πτηνό επί των καταστρωμάτων θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως τον πλοίαρχο ή τον αξιωματικό φυλακής, ενώ σε καμία περίπτωση να μην έλθει σε επαφή με το νεκρό πτηνό. Παράλληλα ο πλοίαρχος του πλοίου οφείλει να αναφέρει άμεσα το περιστατικό στο Λιμεναρχείο προορισμού και εφόσον το πλοίο πλέει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση που κάποιος επιβάτης ή μέλος του πληρώματος παρουσιάζει υψηλό πυρετό και παρατεταμένο βήχα.

Αν εντοπισθεί κρούσμα γρίπης των πτηνών, τότε ο «ύπαρχος» θα πρέπει να ενημερώσει όλους τους επιβαίνοντες στο πλοίο και να συστήσει τη γενική τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να απομονώσει τον ασθενή σε καμπίνα με ατομική τουαλέτα που θα πρέπει να έχει φυσικό εξαερισμό ή σύστημα ανεξάρτητο από τις άλλες καμπίνες.

πηγη: Η Ελευθεροτυπια

Link to comment
Share on other sites

Να πουμε επισης οτι εδω και 3 εβδομαδες το Κεντρικο Λιμεναρχειο Ελευσινας(!) εχει βγαλει σχετικη οδηγια συμφωνα με την οποια ολα τα πλοια προερχομενα απο Τουρκια αλλα και με Τουρκικη σημαια(τα οποια πιθανον να εχουν να πιασουν Τουρκια εδω και χρονια) πρεπει να ελεγχονται απο τη Νομαρχια και το Υγειονομειο προτου ελευθεροκοινωνησουν. Και μοιραια τα σχολια του φαιδρου-εγκαθετου:

- Γιατι μονο η Ελευσινα κι οχι αλλα λιμανια, τετοια μετρα ειναι αποφαση του τοπικου Λιμεναρχειου η του ΥΕΝ/Υπουργειου Υγειας?

- Πλοια με σημαια Τουρκιας που μπορει να εχουν να πιασουν χρονια στην Τουρκια, ελεγχονται γιατι εχουν μεσα Τουρκους? Αν ειναι αυτος ο λογος, τι θα συμβει αν ενα πλοιο με σημαια Μαλτα η Παναμα εχει εναν Τουρκο ναυτικο μεσα, θα ελεγχθει η οχι?

- Τωρα που αποδεδειγμενα εχουμε και στη χωρα μας κρουσματα της νοσου, εμας θα μας αρεσε να βγει μια αντιστοιχη οδηγια στην Τουρκια η πανευρωπαικα με αναλογο περιεχομενο οσον αφορα τα πλοια με Ελληνικη σημαια και Ελληνες ναυτικους? Μηπως θα ειχαμε τοτε κραυγες για τους κακους ρατσιστες Ευρωπαιους και τους εθνικιστες προβοκατορες Τουρκους?

- Αν βρεθουν κρουσματα στην Κυπρο η τη Ρωσια, θα βγει αναλογη οδηγια?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...