Jump to content
Shipfriends

Stena Transporter (IMO 9469376)


Recommended Posts

Κι απόψε πάμε στο αδελφό πλοίο, το Stena Transporter για φόρτωση στο μεσαίο γκαράζ. Βλέπει κανείς πως είναι τοποθετημένες οι ράμπες έτσι ώστε να είναι εύκολο να στρέψει το φορτηγό για το εξωτερικό γκαράζ, αριστερά τέρμα η μία, δεξιά τέρμα η άλλη. Το συγκεκριμένο πλοίο φορτώνει μόνο από πρύμα οπότε αυτή η τοποθέτηση είναι βασικό χαρακτηριστικό του design. Κι επειδή είμαι σίγουρος πως θα σας κάνει εντύπωση η εκκίνηση του βίντεο με τους καταπέλτες 3 μεγάλων ρορό να πέφτουν μέσα σε λίγα ττετραγωνικά, πρόκειται για το terminal του Killingholme επάνω στον ποταμό Humber. Επί της ουσίας έχουν ρίξει ένα μεγάλο ποντόνι πέσα στον ποταμό και εκεί γίνεται το οπερέσιο 3-4 μεγάλων roro την ίδια στιγμή. Βλέπετε πως σε κάποια δόση σταματά το φορτηγό έξω από τον καταπέλτη του Stena Transporter και τα ασυνόδευτα trailers περνάνε από μπροστά του full ahead. Είναι αυτό που έχω ξαναπεί, το ΗΒ είναι τρομερά φτωχό σε υποδομές μεταφορών.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ένα από τα δύο ρορά:D που συνδέουν το Hoek van Holland του Rotterdam με το Killingholme της Αγγλίας για λογαριασμό της Stena Line, ας το δούμε εδώ πρίν φορέσει το scrubber του. Είναι ο Απρίλιος του 2013 και το πλοίο είναι δεμένο στο τέρμιναλ της Stena, η φόρτωση έχει τελειώσει στο επάνω γκαράζ και συνεχίζεται στα δύο κατώτερα. Κάτι λιγότερο από 4 ώρες αργότερα, το πλοίο έχει αναχωρήσει και κάνει τη δύσκολη δεξιά του στροφή για να βάλει πλώρη για την είσοδο του Rotterdam. 

Link to comment
Share on other sites

Και σήμερα να περάσουμε να δούμε το πλοίο με το scrubber εγκατεστημένο. Συμπαθητική δουλειά έχουν κάνει, δεν είναι κακό το προφίλ του όπως το βλέπουμε δεμένο στο Hoek van Holland. Αλλά και στην δευτερόπλωρη άποψή του καλούτσικο είναι. Προφανώς εδώ η προτεραιότητα ήταν να μην ελαττωθεί ο διαθέσιμος χώρος στο επάνω γκαράζ, όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ήρθε και η ώρα να δούμε το Stena Transporter και με την τελευταία εκδοχή των σινιάλων της Stena Line, αλλά και με βαμμένο μπλέ το καπέλο της τσιμινιέρας. Παρά το γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες παραπέμπουν σε Ιανουάριο, είμαστε στον περασμένο Ιούλιο. Γρανίτης το πλοίο και το αδελφό του στη γραμμή Rotterdam(Hoek van Holland) - Killingholme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...