Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σήμερα θα περάσουμε να δούμε και έναν συνοδοιπόρο του Finnfellow στη γραμμή Kapellskar - Langnas - Naantali, πρόκειται για το Finnswan (IMO 9336256). Η βασική φιλοσοφία του design με τα 4 πλοία του Puerto Real είναι η ίδια, πλήν όμως η σειρά του Finnswan έχει χτιστεί στην Ιταλία με συνεργασία της Fincantieri της Ancona αλλά και της Castellamare di Stabbia όπου και ολοκληρώθηκε σαν Nordlink. Εδώ έχουμε σχεδόν 219 μέτρα μήκος και 5 ντέκ φορτίου που του επιτρέπουν να μεταφέρει μέχρι 300 νταλίκες και 500 επιβάτες με αντίστοιχες κλίνες σε 201 καμπίνες. Οι 4 κύριες μηχανές του είναι Wartsila.

 

Το όνομα Nordlink παραπέμπει στη γραμμή Malmo - Travemunde που εξυπηρετεί η Finnlines με την εμπορική ονομασία Nordolink, γραμμή την οποία εξυπηρέτησε ως επί το πλείστον όσο αυτό λεγόταν έτσι. Πλήν όμως το Finnswan ή Φινλανδόκυκνος:D μάλλον ταιριάζει καλύτερα στην γραμμή Σουηδίας - Φινλανδίας που υπηρετεί τώρα. Σε μια τέτοια άφιξη στο Kapellskar το βλέπουμε στις οθόνες μας καθώς αυτό κάνει αριστερή στροφή για να δέσει με την πρύμη. Από το 2007 που χτίστηκε, δεν έχει βγάλει από πάνω του τα σινιάλα της Finnlines.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Και ενώ το Finnswan συνεχίζει δρομολόγια στη γραμμή που είπαμε παραπάνω, εμείς να μεταφερθούμε λίγα χρόνια πρίν για να το δούμε και με το προηγούμενό του όνομα, Nordlink. Εδώ το βλέπουμε να πλέει πρός τη θέση του στο Travemunde σε άφιξή του από το Malmo(γραμμή που εξυπηρετούσε το 2016), και εδώ το βλέπουμε δεμένο στο Σουηδικό λιμάνι να φορτώνει για τη Γερμανία. Τον Ιούνιο του 2016 και οι δύο φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
On 11/26/2023 at 10:03 AM, Diagoras said:

Το Finnswan εδώ και λίγες μέρες δεξαμενίζεται στο Naantali οπότε το Finnsirius σηκώνει μόνο του τη γραμμή με πρωινές αναχωρήσεις από Naantali και βραδινές από Kapellskar. 

Δεξαμενισμός express τελικά για το Finnswan, ήδη έχει επανέλθει στα δρομολόγιά του. Σίγουρα θα έχει περισσότερο χρόνο για περιποίηση όταν με το καλό αφιχθεί ο αντικαταστάτης του, το Finncanopus. Είναι όμως και ένα δείγμα της δυναμικής της Finnlines στη γραμμή του Turku καθώς απ' ό,τι φαίνεται ακόμα και το θηριώδες Finnsirius δε μπορεί να βγάλει μόνο του την κίνηση των φορτηγών. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
On 3/9/2024 at 10:33 PM, Nick the Greek said:

Λέγεται στις μπίντες της Στοκχόλμης πως στις 19 του μήνα(ή κάπου εκεί τέλος πάντων), το Finnsailor θα ξεκινήσει την καινούρια γραμμή της Finnlines ανάμεσα στο Malmo και το Swinemunde της Πολωνίας. Γραμμή που ανέμενε η εταιρεία να ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η πολωνέζικη κυβέρνηση προσπαθεί να προστατέψει τις πολωνέζικες εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στο Ystad και το Trelleborg από την επερχόμενη λαίλαπα. Μάλιστα η Finnlines έχει ήδη γραφεία με καμιά 20αριά νοματαίους στο Swinemunde που είναι στο payroll από το περασμένο καλοκαίρι. Οι Σουηδοί μάλιστα λένε ότι αν είναι ενθαρρυντικά τα νούμερα της κίνησης σε αυτήν τη γραμμή, δεν αποκλείεται να επιστρέψει και το Europalink στη Βαλτική. Ας μην προτρέχουμε όμως, κάτσε να δούμε αν όντως ανοίξει η γραμμή.

 

Είναι η έναρξη της γραμμής που λεγαμε παραπάνω, εκ παραδρομής έγραψα Finnsailor(που δεν υπάρχει καν σαν πλοίο). Νομίζω πως ο Grimaldi θα πάρει σβάρνα τους Πολωνοί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...