Jump to content
Shipfriends

«Στο μικροσκόπιο» κινεζικής ναυτιλιακής εταιρίας λιμάνια της Κρήτης


Recommended Posts

«Zωντανές» ελπίδες για την αξιοποίηση των εμπορικών τμημάτων λιμένων της Κρήτης, με κυρίαρχο εκείνο του Ηρακλείου, από την κινεζική ναυτιλιακή εταιρία China Shipping, διατηρεί η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σήμερα, με στόχο τη σχηματοποίηση του τελικού πλαισίου ανάπτυξης του εμπορικού λιμένα όσον αφορά τις υποδομές και τους εξοπλισμούς, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα λάβουν μέρος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, ο γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γ. Βλάχος, υπηρεσιακοί παράγοντες και η ηγεσία του ΟΛΗ, οι κ. Μ. Ανυφαντάκης και Γ. Βιδάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης θα εξεταστούν επίσης ζητήματα ανάπτυξης των λιμένων της Κρήτης αλλά και θα επιχειρηθεί η αποτύπωση του βασικού πλαισίου προϋποθέσεων για την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των θαλάσσιων διαδρόμων και των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από τη διερευνητική επίσκεψη Κινέζων εμπειρογνωμόνων στην Κρήτη, χθες έφτασε στο νησί ο πρόεδρος του κρατικού Oμίλου της China Shipping Group, Li Ke Lin, συνοδευόμενος από πολυμελή κινεζική αντιπροσωπεία. Η 9μελής κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Li Ke Lin, πρόεδρο της China Shipping Group και αντιπρόεδρο της China Shipping Container Line C.O., Ltd., θα εξετάσει και περιοχές της Νότιας Κρήτης (Ιεράπετρα, Τυμπάκι) που είναι δυνατόν να αναπτυχθούν υποδομές για εμπορικό λιμάνι, ώστε να κατασκευασθεί ένα νέο διαμετακομιστικό κέντρο. Στην αντιπροσωπεία επίσης συμμετέχουν ο πρόεδρος της China Shipping Europe (Holding) C.O., Ltd, Yu Zenggang, ο επικεφαλής του Γραφείου της China Shipping Group στην περιοχή της Μεσογείου, Ζhu Jinze, και οι υπεύθυνοι της Hongkong International Terminal.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίσκεψη της ηγεσίας του ΥΕΝ στην Κίνα υπήρξαν συζητήσεις για τη συμμετοχή των κινεζικών εταιριών στην ανάπτυξη των λιμανιών της χώρας. Επισημαίνεται ότι παράλληλα έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο της λειτουργίας λιμανιού στη Nότια Κρήτη, το οποίο θα αποτελέσει σταθμό διαμετακομιστικού εμπορίου για τα εμπορεύματα της Κίνας προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, των Βαλκανίων και του ευρύτερου χώρου της ΝΑ Μεσογείου, αλλά και της Β. Αφρικής.

πηγη: η Εxpress

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα μου φαινεται απιθανο να ξεκινησει ενα τετοιο προτζεκτ και μαλλον προκειται για ενα ειδος διαφημισης των ενεργειων του ΥΕΝ προς την εκλογικη του πελατεια. Το μεγεθος μιας τετοιας επενδυσης και ειδικα η τεχνογνωσια αλλα και οι τεχνικες προκλησεις ειναι πολυ μεγαλες, δε συζηταμε δε καθολου για το θεμα της εγκαιρης κατασκευης/λειτουργιας που συνηθως στην Ελλαδα ειναι το μεγαλυτερο προβλημα.

Αντιθετα και απ' οτι εχουν πιασει οι κεραιες μου στον τομεα των λιμανιων, το μπαμ μπορει να γινει αλλου και θα ειναι ηχηρο.

Link to comment
Share on other sites

ερχεται η ανακοινωση του ΥΕΝ

Συνάντηση ΥΕΝ με πολυπληθή κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της China Shipping Group

Ο ΥΕΝ κ. Μανώλης K. Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Βλάχο, υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΕΝ καθώς επίσης και τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ.κ. Ανυφαντάκη Μανώλη και Βιδάκη Γιώργο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο, με πολυπληθή αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκπρόσωποι επενδυτικών εταιρειών του Χονγκ Κονγκ με επικεφαλής τον κ. Li Ke Lin, πρόεδρο της China Shipping Group και αντιπρόεδρο της China Shipping Container Line C.O. L.t.d.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και συζητήθηκαν θέματα ναυτιλίας, μεταφορών, εμπορίου και θαλάσσιου τουρισμού αλλά και το ενδεχόμενο δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου στην Κρήτη, καθώς επίσης και η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιρειών ώστε η χώρα μας να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο των κινεζικών προϊόντων στις χώρες της Βαλκανικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...