Nick the Greek Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 (edited) Ένα περαστικό μοτορσιπάκι από την Ελευσίνα με το περίεργο όνομα Amazigh S1(IMO 8815293). Αιγυπτιακής πλοιοκτησίας με σημαία Palau, έχει πια παρακμάσει από τότε που χτίστηκε στο εξαιρετικό ναυπηγείο Sietas(αριθμός 967) πάνω στον ποταμό Elbe με το όμορφο όνομα Angela Jurgens. Προηγούμενα ονόματα Inishoven, Gera, Arfell, Vera, Marti Pride, Princess Sira, Montaser M, Taknis. Edited February 16, 2020 by Nick the Greek
Nick the Greek Posted February 16, 2020 Author Posted February 16, 2020 Από το Νοέμβριο του 2018, το πλοίο πια ονομάζεται NS Pride με σημαία Παναμά. Σα διαχειριστής φαίνεται η Aldis Shipmanagement με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 Προσάραξη του Φ/Γ NS Pride στο Αντίρριο στις 21/11/24 Quote Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πάτρας και του Ρίου για την προσάραξη ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Μπελίζ, με δέκα αλλοδαπούς μέλη πληρώματος (υπήκοοι Αλβανίας), σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή 0,8 ν.μ. δυτικά του λιμένα Αντίρριου στον Πατραϊκό κόλπο. Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν το ρυμουλκό (Ρ/Κ) «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137 καθώς και ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, τα οποία παραμένουν στο σημείο για τυχόν συνδρομή, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Το πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμάνι της Θίσβης Κορινθιακού κόλπου με προορισμό τη Μάλτα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του φορτηγού πλοίου, μέχρι την αποκόλληση, την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ NS Pride στο Αντίρριο την 22/11/2024 Quote Αναφορικά με την προσάραξη του φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Μπελίζ, σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή 0,8 ν.μ. δυτικά του λιμένα Αντιρρίου του Πατραϊκού κόλπου τις πρωινές ώρες χθες, το Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα τις μεσημβρινές ώρες σήμερα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Πάτρας, συνοδευόμενο από το ρυμουλκό (Ρ/Κ) «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now