Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το glass bottom σκάφος Ειρηνικός ανήκει στην Halkidiki Glassbottom Cruises. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 2016, έχει μήκος 20 μέτρα, χωρητικότητα 145 επιβατών, φοράει δυο κύριες μηχανές Volvo IPS (1700BHP), που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και δουλεύει από την Ουρανούπολη προς το Άγιο Όρος, Σιθωνία καθώς και του συμπλέγματος 9 ανεξερεύνητων νησιών της Αμμουλιανής.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το Ειρηνικός αναχωρεί από το λιμάνι της Ουρανούπολης, με προορισμό τις Ιερές Μονές της Δυτικής πλευράς της χερσονήσου του Αγίου Όρους (για την θρησκευτική εύδρομη). Κατά την διάρκεια μιας ασφαλής και άνετης πλεύσης περίπου 5 ωρών, σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και να θαυμάσετε την μοναδική αρχιτεκτονική τους. Περνώντας από τα σύνορα του υπόλοιπου κόσμου, προς την μοναστική πολιτεία και ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου ,συναντάμε μοναστήρια, μικρά μοναστικά χωριά (σκήτες) καθώς και το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους, Δάφνη. Στο δεύτερο μισό της περιήγησης κι ενώ πλέουμε προς τα φημισμένα νησάκια της Αμμουλιανής Δρένια παρακολουθούμε την προβολή της μοναστικής ζωής σε μία από τις εσωτερικές οθόνες του σκάφους, απολαμβάνουμε τα δροσερά ποτά του Cocktail Bar, εξερευνούμε το βυθό χάρη στην γυάλινη επιδαπέδια επιφάνεια του σκάφους, χαλαρώνουμε κάτω από τον Ελληνικό ήλιο. Πλέοντας γύρω από το σύμπλεγμα νησιών της Αμμουλιανής συναντάμε παραλίες μη προσβάσιμες και υφάλους πλούσιους σε υποθαλάσσια ζωή ενώ κατευθυνόμαστε προς το παραδοσιακό χωριό της όπου κάνουμε στάση για περίπου 1 ώρα. Πλημμυρισμένοι από εικόνες απόλυτου γαλάζιου ,ατενίζοντας τη φημισμένη διώρυγα του Ξέρξη και τα βουνά όπου περπάτησε ο Αριστοτέλης, δάσκαλος του Μέγα Αλεξάνδρου, επιστρέφουμε στο λιμάνι της Ουρανούπολης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Eirinikos Glassbottom σας παρουσιάζει την μοναστηριακή ζωή εν πλω, πραγματοποιώντας μια μοναδική κρουαζιέρα στα μοναστήρια της δυτικής πλευράς της χερσονήσου του Αγίου Όρους για το φετινό Πάσχα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το Ειρηνικός έχει ξεκινήσει τις ημερήσιες εκδρομές του από την Ουρανούπολη. Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή κάνει εκδρομή από την Ουρανούπολη για μπάνιο στη Μπλε Λιμνοθάλασσα στη Βορβόρου της Σιθωνίας (11:00-17:00 με κόστος 35€, όπου συμπεριλαμβάνει και γεύμα). Κάθε Πέμπτη και Κυριακή κάνει εκδρομή από την Ουρανούπολη στο Όρος Άθως  και μπάνιο στη παράλια Αλυκές (11:00-16:00 με κόστος 25€). Κάθε Τετάρτη και Σάββατο κάνει εκδρομή από την Ουρανούπολη στο Όρος Άθως βλέποντας τα αξιοθέατα (11:00-14:00 με κόστος 20€). Κάθε Τρίτη κάνει εκδρομή από την Ουρανούπολη στο Όρος Άθως  και στην Αμμουλιανη (11:00-16:00 με κόστος 25€).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...