Jump to content
Shipfriends

Aegean M (IMO 7729019)


Recommended Posts

Μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτο του PWR απ' το shipspotting.com δείχνει πως το AEGEAN ROSE (EIDER το αρχικό του όνομα) κατασκευάστηκε αρχικά ως general cargo ship και στη συνέχεια προφανώς μετασκευάστηκε σε δεξαμενόπλοιο. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το AEGEAN DAISY, όπως αναφέρω και πιο πάνω.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πρόσκρουση του Δ/Ξ AEGEAN ROSE στον Ασπρόπυργο

 

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες χθες, κατά την διαδικασία πρυμνοδέτησής του, προς φόρτωση πετρελαιοειδών, στις εγκαταστάσεις ΕΛ.ΠΕ Ασπροπύργου, το Δ/Ξ «AEGEANROSE»Ν.Π. 11823 στον προβλήτα με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς.

Στο χώρο του συμβάντος μετέβησαν επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης όπου διαπίστωσαν στρέβλωση της μεταλλικής κατασκευής και ρήγμα στο κάτωθι μέρος της πρύμνης του πλοίου. Από την πρόσκρουση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε τραυματισμός ατόμων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης κατάλληλου πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Aegean Rose δεν αποτελεί πλέον μέρος του στόλου της Aegean αφου πωλήθηκε και έχει αλλαξει ονομα σε Aegean M.

Αλλαξε σημαία σε Palau και η εταιρία του ειναι που αλλου..?? ΗΑΕ..

 

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός Πέτρο, η καινούρια του διαχειρίστρια εταιρεία λέγεται Hanan Shipping και στο στόλο της έχει άλλα 2 τανκεράκια σαν το πρώην Aegean Rose, ένα πλοίο που εφοδιάζει πλατφόρμες και ένα product tanker των 22 χιλιάδων τόνων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...