Jump to content
Shipfriends

Finntide (IMO 9468920)


Recommended Posts

On 6/8/2017 at 7:56 PM, Ariadne said:

ΣΤΟΛΟΣ

Ο στόλος της Finnlines αποτελείται σήμερα από 21 πλοία, 9 Ro-Pax και 12 Ro-Ro.     

Κλάση „Breeze“            

Finntide            2012 Κίνα                --- pax 3.291 lm            1A             

Το Ro-Ro Finntide (IMO No: 9468920) έχει κατασκευαστεί στο Nanjing της Κίνας το 2012. Το πλοίο εκ κατασκευής είχε μήκος 188,40 μέτρα, πλάτος 26,5 μέτρα και χωρητικότητα 3291 γραμμικών μέτρων στο γκαράζ. Λέω είχε γιατί από το Σεπτέμβριο ήταν στο ναυπηγείο Remontowa στο Gdansk για την επιμήκυνση κατά 30 μέτρα, δηλαδή έξτρα 1000 γραμμικά μέτρα στο γκαράζ.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

30 μέτρα μεγαλύτερο το θηρίο? Μπράβο. Κι όταν λέω θηρίο, εννοώ θηρίο. Ας πάρουμε μια γεύση σε άφιξή του στο Travemunde, όπως βλέπετε είναι πίτα στις καρότσες. Το καλό με αυτή τη σειρά roro είναι πως έχουν καλές ναυπηγικές γραμμές -λαμβανομένης υπ' όψιν της χρήσης και του μεγέθους τους- και είναι ιδιαίτερα ευχάριστα στο μάτι. Ακόμα καλύτερη γεύση από τη χωρητικότητα του συγκεκριμένου μπορούμε να δούμε από την πρυμνιά όψη, έχει 3 μεγάλα ντέκ για φορτηγά και θεωρώ δεδομένο πως θα έχει και μεγάλο υπόγειο. Για το τέλος, μια άποψη του φουγάρου του μετά την προσθήκη των scrubbers.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 years later...

Ναι και το Finntide σε άφιξή του στο Travemunde από τη Φινλανδία, πρόκειται για φωτογραφίες κατόπιν της επιμηκύνσεως και εγκαταστάσεως του scrubber, όπως φαίνεται και από το φουγάρο. Για τα δεδομένα των roro, από τα πλέον καλλίγραμμα, όπως μαρτυρά και η πρυμνιά άποψη. Αυτήν τη στιγμή κάνει δρομολόγια από το Travemunde για το Uusikaupunki της Φινλανδίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Και γιατί παρακαλώ να μη δούμε λίγο ακόμη Finntide? Ωραίες γραμμές για ρορό, όμορφο και το μπλέ της Finnlines. Η συγκεκριμένη συνάντηση και πάλι στο Travemunde, με το πλοίο να έχει μετατεθεί στη γραμμή Vuossari - Travemunde.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Νέα γραμμή πρέπει να έχει ανοίξει η Finnlines στη Βαλτική, τον τελευταίο καιρό το Finntide έχει αφήσει μονοβάπορη τη γραμμή Rostock-Hanko και κάνει συστηματικά Rostock-Tallinn(Muuga).

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει ανοίξει καινούρια. Έχει γίνει το εξής: την Δευτέρα 10 Μαρτίου που ταξίδευα Naantali - Kapellskar, είχαν ξεκινήσει απεργία οι λιμενεργάτες της Φινλανδίας, πράξη που επρόκειτο να κρατήσει 2 εβδομάδες οι οποίες τελικά έγιναν τρείς και η απεργία θα λήξει την 1η Απριλίου, αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο. Αυτό έχει σαν συνέπεια πως πλοία που δουλεύουν με ασυνόδευτες νταλίκες να μην μπορούν να φορτο-εκφορτώσουν στην Φινλανδία. Και η Finnlines έχει μεταφέρει προσωρινά κάποια πλοία στη Muuga για να κατεβαίνουν εκεί τράκτορες από την Φινλανδία, μάλλον με το Finbo Cargo. Αν δείς, τα τρία ρορό της Bore Line(τουλάχιστον μέχρι προχτές που τσεκάρισα τελευταία φορά), έχουν ξεμείνει 2 στην Rauma και 1 στην Kotka ενώ το Finneco II στο Vuosaari. Πιστεύω η απεργία είναι ο λόγος.

Link to comment
Share on other sites

Τρομερό ρεπορτάζ, έτοιμος για το Βήμα ο @Nick the Greek😂. Το πιο ενδιαφέρον απ' όλα είναι ότι σε μια χώρα όπως η Φινλανδία οι λιμενεργάτες κάνουν τρεις εβδομάδες απεργία, οι συγκρίσεις με το δικό μας μαγαζί είναι αναπόφευκτες...Από κει και πέρα, εντύπωση μου προκαλεί πως αφήνουν αλά καρτ τα πλοία να δένουν γιατί πέρα από τα Finntide, Finbreeze και ορισμένα μόνο πλοία της Transfennica (εκείνα δεν πιάνουν Muuga αλλά Paldiski) όλα τα υπόλοιπα ro-ro δένουν κανονικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Finnmill, που δουλεύει στην ίδια γραμμή με το Finntide, το οποίο συνεχίζει να πηγαίνει στο Hanko . Χωρίς να έχω ιδέα, κάποια ίσως να είναι δεμένα και λόγω εορτών.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω είναι συνδυασμός εορτών, απεργίας και του γεγονότος ότι τα πλοία που εξακολουθούν να δουλεύουν ίσως να παίρνουν μόνο ολόκληρες νταλίκες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...