Jump to content
Shipfriends

Medmar Giulia (IMO 7109609)


Recommended Posts

Μια σύντομη ματιά στο νέο απόκτημα της Medmar που αυτήν τη στιγμή μπαίνει στον κόλπο της Napoli. Πρόκειται για το γηραλέο Medmar Giulia, που είναι το ιταλικό όνομα του πρώην St Ola και Svea Scarlett. Από το 1971 το συγκεκριμένο εξυπηρετούσε γραμμές στη Βαλτική και κυρίως στη Φινλανδία, με ένα διάλειμμα αρκετών ετών οπότε και με τα χρώματα της P&O Ferries έκανε επιδοτούμενες γραμμές στη Σκωτία.

 

Μαζί με το Piombino, η περιοχή της Napoli είναι σφηκοφωλιά τοννάζ των 60s και 70s που ακόμα κάνει προσανάποδα στα νερά της Μεσογείου. Αξίζει σίγουρα την επίσκεψή σας, αν βρεθείτε στην περιοχή.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...

Το Medmar Giulia βρίσκεται δεμένο στην επισκευαστικη ζώνη της Ναπολη από τις 21 Οκτωβρίου. Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα της εταιρείας του ναυπηγείου Palumbo στο Facebook. 

FB_IMG_1550036535525.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 7 months later...

Έχει ενδιαφέρον θεωρώ να πάρουμε μια μικρή γεύση από το Medmar Giulia σε ένα πέρασμα που είχαμε την τύχη να κάνουμε μαζί του από την Ischia στη Napoli. Όπως έχω πεί και παλαιότερα για τα πλοία που παίζουν μπάλα στην περιοχή, είναι εντελώς ταξίδι στο χρόνο να ταξιδεύεις μαζί τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το σχεδόν 52χρονο Medmar Giulia. Εσωτερικά βλέπει κανείς τον διαχρονικό ρόλο του πλοίου, πάντα είχε το ρόλο του πορθμείου ή τέλος πάντων του ημεροπλοίου κοντινών αποστάσεων. Έτσι λοιπόν είναι γεμάτο αίθουσες με καθίσματα αεροπορικού τύπου. Κατάπρυμα έχει, στο μέσον του πλοίου μαζί με το μοναδικό μπάρ έχει, αμέσως πρίν την πλώρη, πάλι καθίσματα αλλά φυσικά και κατάπλωρα. Ακόμα και σε διαδρόμους.

 

Εξωτερικά διαθέτουμε αρκετά καταστρώματα με μπαλκόνι στην πλώρη. Οι αλουέδες είναι περιφερειακοί και σε δύο επίπεδα. Πλαστικά καθίσματα τόσο πρύμα αλλά και στο πλάι. Χαρακτηριστικό σημείο το περιστροφικό κλιμακοστάσιο, ενώ βγάζουν γέλιο και οι εσωτερικές διακοσμήσεις του πλοίου που είναι σαν να τις έχει εμπνευστεί και πραγματοποιήσει πρωτοετής της Σχολής Καλών Τεχνών. Αυτή εδώ έχει προφανώς παρθεί από άλλο πλοίο της εταιρείας, ενώ αυτή παίζει να είναι μεγέθυνση από τουριστικό οδηγό της δεκεατίας του 70 :D.

 

Δεσπόζει το αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα του πλοίου φουγάρο με το σινιάλο της Medmar. Έχουμε και εξωτερική άποψη του πλοίου σε συνάντηση μαζί του λίγο έξω από τα φανάρια της Napoli. Προφανώς και τα χρονάκια του πλοίου φαίνονται, στα υπέρ του το ότι είναι πολύ φωτεινό εσωτερικά και με όμορφα καταστρώματα εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...