Jump to content
Shipfriends

Ιέραξ (IMO 7942623)


express skiathos

Recommended Posts

On 3/29/2012 at 8:23 AM, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Ένα άλλο ΙΕΡΑΞ φέρει σήμερα το ιστορικό όνομα (1976, IMO 7942623, ex- Aquarius Matsas), το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδος.

Το ΙΕΡΑΞ της Στυλίδας είναι του Τσαβλίρη? Όταν ανέβαινα την Εθνική το Σάββατο και πέρασα από κει το είδα και στο φουγάρο του είχε το Τ.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Αυτο το ΙΕΡΑΞ ειναι το πρώην Aquarious Matsas με IMO: 7942623...κατω απο την εταιρεια Stylis Tugs Shipping Co...το Τ που είδες πρεπει να είναι απο τα αρχικά του ιδιοκτήτη Χρυσόστομου Τσανσίζη

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Σωστό, το Ιέραξ της Στυλίδας είναι το πρώην Αλκυών και Aquarius Matsas με ΙΜΟ 7942623. Κατασκευής 1976 ή 1977 κατ΄εμέ, σε ένα ναυπηγείο που εγώ το βρίσκω σαν Μακρόγλου-Τσελέμης, με αριθμό γιάρδας 2. Μία κύρια μηχανή Kloeckner-Humboldt Deutz των 876 ίππων και ταχύτητα 11 κόμβων.

 

Για να έχουμε και μια ιδέα του τι λέμε, το βάζουμε στη gallerie σε μια φωτογραφία του 2006, αξημέρωτα στη Στυλίδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 2/4/2018 at 5:09 PM, Nick the Greek said:

Σωστό, το Ιέραξ της Στυλίδας είναι το πρώην Αλκυών και Aquarius Matsas με ΙΜΟ 7942623. Κατασκευής 1976 ή 1977 κατ΄εμέ, 

Το Ιέραξ είναι κατασκευής 1977. Είχε το όνομα Αλκυων μέχρι το 1997 και το Aquarius Matsas μέχρι το 2005, που μετονομάστηκε σε Ιέραξ, έχει μήκος 24 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Προσάραξη του Ρ/Κ Ιέραξ στη Στυλίδα

Quote

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, ότι το Ρ/Κ πλοίο «ΙΕΡΑΞ» Ν.Σ. 35, με τρία (03) μέλη πληρώματος, προσάραξε σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή εκτός λιμένα Στυλίδας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχή, ενώ στο σημείο μετέβη Ε/Γ Λάντζα «ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ Ι» Ν.Σ. 47 και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Β» Ν.Ρ. 21, προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια, το ρυμουλκό «ΙΕΡΑΞ» αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του «ΜΙΧΑΛΗΣ Β» και με ιδία μέσα κατέπλευσε στο λιμένα Στυλίδας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε και εισροή υδάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΙΕΡΑΞ», μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...