Jump to content
Shipfriends

Εξαφάνιση ελληνικού τάνκερ στα ανοιχτά της Α. Ελεφαντοστού


kyr1

Recommended Posts

Το βαζω εδώ καθώς ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένη η πειρατεία στο πλοίο.

Το θέμα, από το www.skai.gr

" Άγνωστη παραμένει η τύχη ενός πετρελαιοφόρου ελληνικών συμφερόντων που φέρεται να εξαφανίστηκε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, στα ανοιχτά του Αμπιντζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το σκάφος, που ονομάζεται Ορφέας και πλέει με σημαία από τις Μπαχάμες, έχει ως πλήρωμα δύο έλληνες και 22 φιλιππινέζους ναυτικούς και μεταφέρει ως φορτίο 32.000 τόνους βενζίνης.

Σύμφωνα με τη Grace Management, διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, το σκάφος όφειλε να ξεφορτώσει το εμπόρευμά του στο Αμπιντζάν, ωστόσο το πετρελαιοφόρο απέπλευσε απροσδόκητα από το Αμπιντζάν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, κινούμενο «νότια, δίχως εντολές ή εξήγηση».

«Οι διαχειριστές προσπαθούν συνεχώς να επικοινωνήσουν με το Ορφέας, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», συνέχισε η Grace Management. «Η τελευταία γνωστή τοποθεσία του σκάφους υποδεικνύει ότι μπορεί να κινούνταν προς το Λάγκος, Νιγηρία».

Η εξαφάνιση του Ορφέας ενδέχεται να οφείλεται σε μία ακόμα επίθεση πειρατών, καθώς τους τελευταίους μήνες τα νερά που βρέχουν την δυτική Αφρική, ιδιαίτερα η Κόλπος της Γουινέας, έχουν γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη ναυσιπλοΐα.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο πειρατές πήραν τον έλεγχο ενός άλλου ελληνικού πετρελαιοφόρου στην ίδια περιοχή, ωστόσο τελικά απελευθέρωσαν το πλήρωμα και εγκατέλειψαν το σκάφος, αφότου έκλεψαν 3.000 τόνους εμπορεύματος.

Η Grace Management έχει ζητήσει κάθε βοήθεια από όλες τις αρμόδιες αρχές και γειτονικές χώρες. "

Link to comment
Share on other sites

Στο πλοίο όχι μόνο είχε εκδηλωθεί πειρατεία αλλά απελευθερώθηκε κιόλας.

Καλά είναι στην υγεία τους οι 24 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Ορφέας» με σημαία Μπαχάμες, το οποίο είχε καταληφθεί από πειρατές την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και απελευθερώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά του Αμπιτζάν, στην ακτή Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος αριθμός πειρατών είχε καταλάβει το πλοίο και αφού άδειασε τις δεξαμενές του, που ήταν φορτωμένες με 32 τόνους βενζίνη, το απελευθέρωσε.

Το πλοίο είχε προορισμό το Λάγος της Νιγηρίας και σε αυτό επιβαίνουν δύο Έλληνες, ο καπετάνιος και Α μηχανικός και 22 Φιλιππινέζοι πλήρωμα.

Από τη Ναυτεμπορική.

Εντύπωση μου κάνει η ποσότητα της βενζίνης που έκλεψαν οι πειερατες (32 τόνοι) καθώς και η συνολική ποσότητα του φορτιου του πλοίου (32000 τόνοι). :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς κάτι έχει χαθεί στην μετάφραση. :P Κλέψαν όλο το φορτίο ή μέρος αυτού? Άκρη δεν βγαίνει οπότε ας αρκεστούμε στο γεγονός..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...